Bu konularda tanıtım konuları yazmak çok zoruma gidiyor. Ben hâlâ Z3 hayalini kuruyorum ama adamlar Z5’i tanıtıyor. Fakir olmak çok kötü bir şey arkadaşlar. Dedem 105 yaşında helva yaptıracak paramız yok diye ölmüyor anasını satıyım. Neyse konuya geleyim çok dertlendim.
**
Berlin’de yapılan IFA etkinliğinde tanıtıldı bu telefon. Size her şeyden önce bizim için önemli olan şarjını yazayım. Telefonun pili 2900 mAh yani bu demek oluyor ki telefonu hayvan gibi kullanmazsanız, şarjı 2 gün gidiyor.
**
Diğer özelliklerine gelirsek telefonda 3 GB ram kullanılacakmış.146mm x 72mm x 7.3 mm boyutunda olan cihazda 5.2 inç full hd ekranı varmış.
**
Telefonda işlemci olarak 64-bit mimarili Snapdragon 810 işlemci kullanılmış. Grafik işlemcisi olarak Adreno 430 yer alıyormuş.
**
Z5’te enteresan özelliklerinden bir tanesi de çift sim kart desteği varmış. Bana çift sim kartlı telefonlar hiç samimi gelmiyor, bir türlü sevemedim. 23 MP kamerası olan telefonda 24 mm geniş açılı G lens kullanılmış. 4k video kaydı da yapabiliyormuş.
**
Diğer telefonlarında olduğu gibi Z5’te suya ve toza dayanıklı. Telefonda 32 GB Hafıza var, hafıza kartıyla beraber 200 GB’a kadar destekliyormuş. Son olarak telefon LTE (4G), LTE Cat6, GSM GPRS/EDGE (2G) ve UMTS HSPA+ (3G) gibi bağlantılarının alayını destekliyor.
Sanki kız Z5’ten daha teknolojik duruyor.