Sonunda insanın delirmesine yol açacak şey

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yaşanılan acı bir kaybı ya da travmayı bir türlü atlatmayı başaramamak.

Zihnimi çok çalıştırıp kontrolden cikarmamla neyse ki çok zekiyim standartlara uyuyorum..

Yaşadığın sancılı durumun hiç geçmeyeceğini ya da hiç hafiflemeyeceğini sanmak.

Mesaj silinmesi.
Sonra mesajimi neden sildiniz diye sordugunuzda, o mesajinda silinmesi... bunun ustune tepki mesaji yazdiginizda onunda silinmesi... bu da yetmezmiş gibi konudan uzaklastirilmak... uzaktan izledim hafif delilik hali yasadim. bizzat muhattab ne hissetti acep.

Saplantılı düşünceler ürettiğinin farkına varamaması ve yavaş yavaş zihinsel olarak tükenmesi.

İnsanlık olarak da kaynakların yetersizliği sonucu yaşanacak olan kıtlık, kuraklık, doğal afetler sebebi ile yaşanan çaresizlik hissi olabilir.

Genetik faktörler dışında fazla farkındalık bana kalırsa.Hayatin ayrıntıları akla ziyan.

Yaşadığın ani kaybın verdiği acının yarattığı hiç geçmeyecekmiş hissi

Yasanan kaybin verdigi aci ve travmanin surmesi haline melankoli/depresyon deniyor arkadaslar. Delirmek yani akli melekelerini yitirmek farkli bir sey.

Sewdigin insanin baskasiyla evLenmesi yazan cikarmi

Yasanan kaybin verdigi aci ve travmanin surmesi haline melankoli/depresyon deniyor arkadaslar. Delirmek yani akli melekelerini yitirmek farkli bir sey.
İnsan psikolojisi değişkendir ve her insanın her olaya bir robot gibi tepki vermesi beklenemez. Senin için kolay olan başka biri için yıkıcı olabilir ve hiç ummadığın bir travma, bir insanı delirme aşamasına getirecek koşullar yaratabilir.

Zorlu hapishane şartlarına maruz kalıp da aklını yitiren de var, o koşullardan daha güçlenip çıkmayı başaran da var. Bu durum tamamen insanların ruhsal yapısının olaylara verdiği tepkilerin değişkenliği ile alakalıdır.

Çevremizdeki insanların zeki görünmesi ve buna kendilerini inandırmış olması.

• Alkış
Tepkiler: ne
İnsan psikolojisi değişkendir ve her insanın her olaya bir robot gibi tepki vermesi beklenemez. Senin için kolay olan başka biri için yıkıcı olabilir ve hiç ummadığın bir travma, bir insanı delirme aşamasına getirecek koşullar yaratabilir.

Zorlu hapishane şartlarına maruz kalıp da aklını yitiren de var, o koşullardan daha güçlenip çıkmayı başaran da var. Bu durum tamamen insanların ruhsal yapısının olaylara verdiği tepkilerin değişkenliği ile alakalıdır.
Ben zaten oguz atay'dan deliremeyenler okudunuz mu demedim.
Hatta anne tarafindan bir akrabayi ziyarete bile gitmistik bakirköy ruh ve sinir hastaliklarina.
Ustelik H kogusunda kaliyordu kendisi.
Tabi o zamanlar ben cocuktum bana komik bir yer geliyordu. Daha sonra ogrendim hastaliginin agir oldugunu.

geçmişte sıkışıp kalan karmalar :(((

Geri