SONRA NE OLDU ?

Konu sahibi son olarak 1012 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saat 14 suları.. Trafikteyim. Kırmızıda bekliyoruz... Önümde duran aracın iki arka kapısı aynı anda açıldı. İki kişi öyle hışımla çıktılar ki araçtan, neredeyse ışık hızı. Biri diğerinden daha iri. Sonuca şaşırmamla olayın sonlanması bir oldu. Ben birbirlerine girişeceklerini sanarken, onların birbirine sarılması... Bunu arabada da yapabilirlerdi.

Neyse, bugün böyle tuhaf bir anı kaydedildi.

Düşlerin ardı arkası kesilmiyorken sonlandı yolculuk.
Dışarısı serin, dışarısı düşünceli, dışarısı dargın.
Birikmiş bir negatif potansiyel yüklü bulutlar.
Her şeyden sıyrılıp bedeni eve atmak...
Bugünün son demlerinde yaşananlar...
Belki de benden daha mutlular.

cooltext421180438302407.gif

Bir şey umduğumdan değil; öylesine açtım TV'yi.
Kanal D'de kalmış. 'Camdaki Kız'ın son demine denk geldim.
Ardından yine güya heyecanlı yeni bölüm fragmanı.
Yarın erken kalkacağım. Zaman kaybının hiç sırası değil.
Gideyim en iyisi, dinlendireyim bedenimi.
Yarın ola, hayr ola.

Dün yerde bulduğum kuşun saatler içinde ölmüş olmasının üzüntüsü henüz tam olarak geçmedi. Tatlı bir kuştu; hem küçük, hem şeker. Ne yapalım ömrü o kadarmış dedik. Birazdan bir saha araştırması yapmaya çıkacağım.

Kırgın düşler yıkılmadılar, dik durdular.
Efsâne duygular yine kudurdular.
Yaramaz oldu teselliler, tedavülden kalkmış gibi.
Yerine anlamsız tavsiyeler kuruldular.
Hırs ve azim bile şaştı kaldı olaya.
Kıyâmetten habersiz yaşayacakmış gibi.

Birilerinin hayatı soluyordu yine dün gece.
Kendine döşenmiş yollarda paranın izini sürüyordu bazıları!
Ayılar bile armudun iyisini yemeği bırakmıştı;
Birbirlerine sofra kuruyorlardı artık.
İçlerinde restoran açan bile var!
Domuz pirzolasına 200$ ödeyen sonradan görmeler mevcutken,
Ayılar için armudun hükmü kalır mı?

Geçen bir muhabir ''En kolay kimler renk değiştirir?'' diye sordu,
''Boyacılar'' dedim.
Cevabımı beğenmedi.

Dünya değişti; aşklar paralandı.
El verecek dost da kalmadı, gül verecek aşk da!
Kaybettiklerimiz bulduklarımızdan çoksa,
Aldıklarını eski yerine koymaz zaman.
Hele üç kuruşluk çıkar uğruna,
İnsanlıktan vazgeçenleri gördüğü zaman!

Çocuklara verdiğimiz güzel sözleri tutamadık ya! Yuh olsun bize! Ne yapalım ama biz de; devir çok kötü. Meselâ reklamlarda kullanılan yüzler bile kirli. Belki de temiz insanların değeri olmadığı içindir!

Yağmurun nazla yağdığı bir havada yürüyüş yaptım bir kaç saat önce.
Dışarısı soğuk değil; tam gezmelik.
Bir kaç yere uğradım ve döndüm geri.

Aklıma gelen bir kaç tavsiyeyi de buraya not düşeyim. Belki kullanıp yararlanan olur.

● Beyin jimnastiği yapın.
● 'Lütfen' demeyi alışkanlık hâline getirin.
● Lavobo kenarında yüzük bırakmayın.

Hepimiz bir bütünün parçalarıyız ama bu kadar yakından bile uzaklara savrulmuşuz sanki. Komşusu ölüyor da haberi olmuyor birilerinin. Tabuta el uzatanların bile olmadığı cenazeleri görüyoruz. Sanki geride kalanlar çivi çakacaklar oldukları yerlere. Giden ömürden gidiyor ama hep kalanlara bakıyorum...

Serinliği gâyet hissedilir bir havada balkon sefâmı yaptım, sigara içmediğim için bir kez daha teşekkür ettim kendime. Ciğerlerimin içeride temiz havayla bayram yaptığını duyar gibiydim.

Sonra haberlere baktım biraz. Gündem mâden işçileri. İçim karardı; oysaki işçilerin yüzleri daha beyazdı! Yine bir huzursuzluk çöktü üzerime. Bu sefer balkon da sarmazdı. Yine bakayım dedim; forumda neler oluyor...​

Güzel bir galibiyet sonrası moraller yerinde. Taşlar da yerine oturmuştu zaten. Az evvel güzel bir haber daha aldım; Keyfime diyecek yok. Yarından sonra yoğunluk arenasına katılma ihtimalim mevcut. Dolayısıyla bazı şeylerim sekteye uğrayabilir ama mühim olan bir şeyler kazanmak.

Dışarıdaki nazlı soğuğun bir kaç güne kendisini kısmi güneşli günlere bırakacağı haberlerine baktıktan sonra, yatağıma uzanıp heyecanla yarını beklemeye koyulayım diyorum.

Soğuğun artık ''ben hazırım'' dediği hava dilimlerinde, gri ağırlıklı bulutların gökyüzünü parsellediği bir anda dışarıda biraz turladım. Herkes işinde gücünde; her zaman ki gibi ekmek kovalamacası... İnsanların git gide yoğunlaştığı bir şehir ve göçmenlerin kol gezdiği bir ortam; kendimi iyice yabancı hissetmeme sebebiyet vermekte.

Akşama kendime güzel bir ziyâfet çektiresim var. Sonrası film keyfi...​

Bir ihtiyacım için AVM'ye girdim. Yerler bal dök yala, baksan saç telini bile göreceksin. Fakat dezavantajları da var ve bir kaç adım atar atmaz biraz önümdeki gencin ayağı kaydı ve o da biraz önündeki yürüyen bayan tayfasına doğru sendeledi. Bakışlar çetin tabi, bakışlar yıkıcı... Bir ses çıkmasa da bakışları yetti çocuğa.

Ekim Ayı'nın göbeğini kaşıya kaşıya soğuğu seyrettiği demlerdeyim,
Uyku, acıkma ve rutin ihtiyaçlar kısır döngüsünde bir günü daha nefeslerimle eritiyorum...
Zaman buhar oluyor, düşler dûçar oluyor dünlere...
Sıkı fıkı insanlar içinde kaynaşıp gidiyor düşünceler...
Yağmaya uğruyor aşk acıları, kırık kâlpler ve vefâlar...
Her eve lâzım yürekleri kaynatmıyor tencereler.
Siz hayatı izlerken geçiyor içiniz.

..ve Ölüm bu; soğuk içiniz.

cooltext421180438302407.gif

Güzel bir ziyâfet iyi geldi. Dostumla biraz da hasbihâl ettik; havadan sudan derken akşama kulaç attık. Durgun deniz gibi rüzgârsız bir hava ve araç gürültüleri eşliğinde çöpleri karıştıran hayvanlar...

Şu dünyaya sığamadı insan,
Ama mezara sığar!
Ölüm her an gelebilir.
Daha yarına çok var!

Sarıldım güneşe, içimi ısıttım,
Öten kuşlardan nameler işittim,
Sevenlerimin kıymetini bildim,
Sevdiklerimi bir daha sevdim.
Hayat kısa, ömür hiçlik.
Hep uzun emellere kafa yoruyoruz,
Oysa işte geldik, gidiyoruz.

Değerler ucuzlamış,
Emekler gölgelenmiş,
Çabaya son nokta.
Zamâna kıymet vermenin,
Zamânı gelmiş.

Bir yanda hayat mücâdelesi,
Diğer yanda hasret, gurbet...
Cüzdandaki resimlere birikiyor anılar...
Gözler nemleniyor duyunca,
''Sevemedim kara gözlüm seni doyunca''
Kendimize yaptık en büyük haksızlığı,
Anladık gerçekler bizi soyunca.

Semâdaki rutin gelişmeler yine gündem. Yine çoğu kişi bir doğa olayına odaklanmış durumda; yine merak, yine takip... Öyle böyle Ekim Ayı'nın da sonuna geldik. Bakalım Kasım nelere gebe! Bunlar son sıcaklar... Yeri gelecek Güneş eskisi gibi ısıtmayacak. Eksenler kayıyor, mevsimler kayıyor, düzen gittikçe bozuluyor... Allah sonumuzu hayr eylesin.

Bugün günboyu Web işiyle uğraştım. Çok yorgunum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri