Sonbaharı sevme nedenleri

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Bana göre en güzel mevsim göçebe hayatından kurtulup yerleşik hayata geçiyorsunuz

Çünkü biz ne soğuk ne sıcak seven insanlarız. Tabii ki sonbaharı savunacağız…
O serin serin havanın teninde bıraktığı tazelik anlatılmaz, yaşanır…

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarının bitmesi nedeni ile seviyorum, gündüz sıcak olsa da akşamları serinliyor.
Sonbahar yağmurlarını da çok severim.

ilkbaharı severim ama sonbahar, hem kendi doğduğum mevsim hem de en sevdiklerimin doğduğu mevsim olduğu için, daha bir ayrı. havası, doğası her şeyi tam kıvamında. güneş gözlüğü ve deri (kot) ceket kombininin yakıştığı tek mevsim.

Mesnevî'de yazmış hazret. İlkbahar esintileri çiçek açtırdığı gibi insanın sağlığına da fayda verir. Sonbahar esintisi yaprak döktüğü gibi insanın sağlığını da döker diyor. İlkbahar esintilerini kucaklamalı, sonbahar esintilerine ise dikkat etmeli. Yine de gönlüm sonbahardan ve kıştan yana. Serinlikte hafiflik vardır.

Biz de bol yağmur olur Sonbahar'da. İlkbahar'da da eksik olmaz yağmurumuz. Güneşi özleriz.

Ölüm mevsimidir .
Bir gün, içinden çıkamadığınız girdaplar dahil her şeyin yok olacağını hissettirir.
Huzur vericidir yani.
Çiseleyen yağmur sesi, gürleyen dalga sesi, rüzgar fisıltıları ve yaprak hışırtıları gibisi var mı? Hepsi hep bir ağızdan "geçecek" diye fısıldıyor sanki. Bir gün her şey geçecek...
Geçiyor.

Kış da yaz da insanın hayatına bazı kısıtlamalar getirebiliyor ancak bahar aylarında çok daha özgür kalıyorsun.

yazın bütün çirkinliğini bitiren ilk mevsim olduğu için çok ama çok seviyorum. ben sonbahar ve ilkbahar kadınıyım, gerisi beni çok da ilgilendirmez. yeteri kadar sonbahar yaşayamazsak, aşırı buz olmayan kışı da severim. kasvetli ve serin havalar bana daha çok enerji veriyor, daha huzurlu hissediyorum, yazın indirimden kaptığım sonbaharlık ürünleri değerlendirme hevesiyle yanıp tutuşuyorum, sıcak kahveye kavuştuğum için keyifleniyorum, cildim daha güzel oluyor ve insanlarla muhatap olmaktan daha az tiksiniyorum gibi gibi gibi...

eylül ekim
bunlar güzel aylar

Ne üşütür ne yakar. Efil efil tenimize hoş bir his bırakır.

Hava koşulları ağırlaştıkça yaşam alanı da daralıyor, bu sebeple bahar ayları her zaman çok daha caziptir.

Ergenlik zamanlarımda tapardım kasvetli yağmurlu havalara. Yaşlandım artık aw üşüyom

Geri