Son zamanlarda öğretmenlerini döven öğrenciler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 1674 gün önce görüldü
Hiçbir bahane bir öğrencinin bir öğretmeni dövmesini temize çıkartmaz bence (cinsel taciz dışında) Haberlerde izlerken içim acıyor gerçekten , gençler neden bu kadar öfkeli ?

• Beğen
Tepkiler: X
Edepsizlik arsızlık
Muhtemelen evde ailesi de söz geçiremiyordur
Yeni nesle bir haller olmuş azmiş kudurmuşlar saygı denen şey yok
Okula okumaya değil serserilik yapmaya geliyorlar bunlardan bişey olmaz
Okul çikişi birbirine küfürlü konuşmalar itişmeler vs nasıl geleceğimiz bunlara emanet bilmiyorum

Milli manevi ahlaki duygular yeteri kadar zerk edilmemiş damarlarına

Diziler, bilgisayar oyunları, filmler ve kitaplarda şiddet çok normal gösterildiği sürece çocukları değil de bu sistemi kuran ya da destekleyenleri sorgulamak gerekiyor. Evde anne ve baba arasındaki iletişim şekli, küfür-bağrış çağrış üzerinden şekilleniyorsa çocuklar da sorunlarını bu şekilde çözmeye başlıyorlar.

Din eğitimi almadan okula giderlerse olacağı bu maalesef,

Bakan olsam bu tip öğrenci davranışlarına bakıp geçerdim. Bakan olmak bunu gerektirir.

Bir bakan ya da bürokrat öğrencilere tatilde ödev vermeyin demişti sanırım.

Öğretmenlik işin en zevkli tarafı. Peygamber sabrına ulaşınca fazlasıyla vaazda bulunacağım, şimdilik öğrencilerden daha değişik neler görürüm diye izliyorum.
Faydalı bir not:
Öğrenciler her türlü disiplin meselelerine öğretmenden daha hakimdir, özellikle de yaramaz öğrenciler.

Beynine işle:
Öğretmen önce kendisini garantiye almalı, bırak gitsin gerisi sistemin sorunudur.

Şimdiki gençler iri yapılı. Güçleri yetiyor.

O çocukların velisinin yerinde olmak istemem.
Şayet olursam gazetede 3.sayfa haberlerinde beni görebilirsiniz.

gen dedim
kötülük dedim
çoğalıyor dedim
kime diyorum aloo

Burda bir doktoru bicakladilar evelsi gün.
Doktor da eski CB nin oglu yani düsün.

Bizim zamanlarımızda da oluyordu bu ya. Ben bir öğretmenin otoparktan arabasını 3 4 gün alamadığını bilirim (:
Bazıları hak ediyor ya. Mesleki kavram dışında

Öğrenci ve öğretmenin birbirini dövdüğü yerde eğilim olmaz. Misal Berra aksa bebek bu tarz yerlerde okumayacak. Ama senin kubranur buna maruz kalacak tarhanaci kardeşlerim. Aklını başına al diyecem ama boşver. Seni de olmayacak bir istekle müşküle sokmayım şimdi

Bir çok sebebi var bunun
Öncelikle eğitimcilerin ellerini kollarını bağladılar, öğrencileri uyaramıcak konuma getirdiler uyaramayacak yahu. Disiplini sağla sen ama öğrencini üzme, hep mutlu et onu, daima öv. Öğrencileri ödev yap diye uyarsan ertesi gün velisi okulu basıyor. Bunu kim engelleyebiliyor kimse. Kim şikayetçi olunan öğretmenin yanında duruyor kimse. Öyle bir konuma geldik ki işimizi gücümüzü bırakıp veli pohpohluyoruz.
İkinci sebebi bizzat eğitimcilerin kendisi. Çoğu eğitimcinin birbirine saygısı yokken öğrencinin öğretmene mi saygısı olacak. O okula girdigin an - en azından okula girdiğin an-bir ağırlıgın olmalı. Birbiri ile öğrencilerin önünde kanka diye konuşanlar mı dersin, tartışanlar mı dersin, öğretmen ders anlatırken sınıf basıp oturma düzenine karışan müdür mü dersin, öğrenci önünde öğretmeni azarlayan amir mi dersin... kahvehaneye gider gibi giyinip gelenler mi dersin.
Son olarak tabi ki aile eğitimi. Çocukları özgüven aşılıyoruz diye ukala, saygıdan yoksun cocuklar yetiştiriyorlar. Bu kısma gelince ağzım doluyor gerçekten.

Geri