Son Günlere Dair Değerlendirme & Analiz

Konu sahibi son olarak 570 gün önce görüldü
Arkadaşlar Merhabalar.

Son günlere dair ufak bir sosyal analiz yapmak istiyorum. Malum ülkemizin son günlerindeki en büyük meselesi siyaset. O parti benim bu parti senin herkes iyiden iyiye siyasetin ve kutuplaşmanın dibine dibine vurmakta. Savunma sanayi konusu bile siyasetin içine girmiş durumda. Bayraktar ailesinin fertlerinin söylemleri (O konuda TUSAŞ Müdürü bir açıklama yaptı. Dedikleri doğruysa durum çok vahim o ayrı bir konu.) vs. derken toplumun her bir ferdi ister istemez kendisini siyasetin içinde buluyor.

Arkadaşlar hatırlatmama gerek var mı?
Biz Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadık. Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana yaşanmış en şiddetli deprem 6 Şubat Gaziantep - Kahramanmaraş depremidir. Hatta dünya tarihindeki en şiddetli on deprem arasına girmiştir. Biz Dünya, tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşadık. Ne çabuk unuttunuz ? Ne çabuk siyasetçilerin gazıyla bu durumu ötelediniz? Hadi siyasetçiler menfaatleri gereği durumu halka unuttururlar. Çünkü halkın kafasının basmaması işlerine gelir. Siz, sizi m.l yerine koyan siyasetçilerin peşinden niye gidersiniz? Sadece iktidar için demiyorum bunu. Muhalefet ve diğer siyasi partiler içinde aynı şeyi söylüyorum. Bu topraklar belki de yaşayıp yaşayacağı en büyük acıları yaşadı. Kadınlar, çocuklar, kundaktaki bebekler öldüler. Onların o kanlarında pis ellerini yıkayan siyasetçilerin size ne verebileceğini düşünüyorsunuz?

Siyaset ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar.” Eflatun
Siz iktidara gelecek olanların size bir umut verebileceğini mi düşünüyorsunuz? Ya da sizlere faydalı bir durumda olacaklarını? Size tarihin en büyük acısını unutturanlar ister iktidar, ister muhalefet olsun sizi umursuyor mu zannediyorsunuz? Ya da sizin insanı değerinizin onların gözünde ne olduğunu zannediyorsunuz? Ben hem iktidar hem de muhalefet açısından sizin onların gözünüzdeki değeri söyleyeyim; HAMAM BÖCEĞİ KADAR DEĞERİNİZ & DEĞERİMİZ YOK. Güneydoğu bölgemizdeki on bir ili sallayan depremde ikiyüz elli bin kişiden fazlasını kaybettik. Adamlar bir ayda, hamam böceği toplar gibi insanların cesetlerini toplayıp gömdü ve arkasına bakmadan gitti. Bu durumu yapan iktidar ve ses çıkarmayan muhalefet sizce birbirinden farklı mıdır?

Kendinizi eğer yeni bir deprem de, aynı şekilde enkaz altında inleye inleye ölen biri olarak görmek istiyorsanız devam edin. Ama şunu da unutmayın, bugün uğruna birbirinizi çomar gibi parçaladığınız o siyasetçiler yarın siz öldüğünüz ya da zorda kaldığınızda evlerini viskilerini yudumlayıp, televizyonda halinize kıs kıs gülecektir. (Nereden biliyorsun diye sormayın.)

Özel olarak AKP'Lİ arkadaşlar olan @ibadeath ve @ismail89 isimli iki arkadaşa net uyarılarım var. 6 Şubat depreminde reisiniz kendisine oy verenleri hiç düşünmeden enkaz altında bıraktı. Zerre kadar acımadı bile. Keza aşılar ve korona konusuna hiç girmiyorum bile. İslam dinine verdiği zararlar ise, sayfalar dolusu yazılabilir. Artık sayesinde ülkenin % 45'i Müslüman değil.

Eğer; Çocuğunuzun, bir aile ferdiniz, akrabanız ya da sevdiğiniz herhangi birinin enkaz altında inleyerek ve bağırarak ölmesini istiyorsanız, İslam dininin bu topraklardan silinmesini istiyorsanız, Türk kelimesinin bu topraklardan silinmesini istiyorsanız, Türkiye'nin Hristiyanlaşmasını veya Ateistleşmesini istiyorsanız, kısacası ailenize ve vatanınıza zerre kadar önem vermiyorsanız gidin AKP'ye oyunuzu verin. Çünkü AKP bir dönem daha seçilirse; Bu ülkede İslam diye bir şey kalmaz. Türk diye bir şey kalmaz. Büyük İstanbul depreminde enkaz altında kalacak tanıdıklarınıza gelmedim bile.

Kime oy verirsiniz bilmem. Ama Erbakan Hoca'ya ihanet etmiş Siyasal dincileri bir kez daha iktidara getirerek hem dininize hem de kendinize ihanet etmeyin.
Muhalefete gelirsek; Ben muhalefet partileri liderlerine değil oy vermek ayakkabımı dahi sildirmem. O yüzden hala oy verip vermemek konusunda kararsızım.

Toplumlar kendi siyasetçilerini kendileri çıkarmalıdır. Olması gereken budur. Bize dayatılanlara oy vermek zorunda değiliz.

Makalede sonuç yok.
Hep aynı terane. İktidar kötü, muhalefet beceriksiz ve lideri dayatma.

Öneri ne... Toplum kendi liderini kendi çıkartsın.

E çıkart. Biz bu kadarını çıkarabildik.

Pusuladaki adamlar toplumun içinden değil mi. İsvecten mi geldi bunnar.

Sana ne diyo adamlar. biz görevi devredecez parlamenter düzeni geri getirip. Size cennet vaadetmiyoruz. Cehennem kapısını kapatacağız en azından.

ben de anketlerdeki kararsızlar kesimini merak ederdim. Aha bak buradaymış.

karar verme iki hafta daha zaten sonra bir daha kararın sorulmayacak. Bak Özbek başkan ne dedi. Aman seçim meçim bunlar boş işler. Pratik değil. 2040'a kadar buradayım. Sonra bakarsınız dedi.

Makalede sonuç yok.

Sana ne diyo adamlar. biz görevi devredecez parlamenter düzeni geri getirip. Size cennet vaadetmiyoruz. Cehennem kapısını kapatacağız en azından.

karar verme iki hafta daha zaten sonra bir daha kararın sorulmayacak. Bak Özbek başkan ne dedi. Aman seçim meçim bunlar boş işler. Pratik değil. 2040'a kadar buradayım. Sonra bakarsınız dedi.
Arkadaşım siz niye söylenileni anlamıyorsunuz? Ortaya bir fikir koydum sen kalkmışsın neler diyorsun? Okuduğunu mu anlamıyorsun? Cehennemin kapısını ne ile kapatacak? Akp'yi başımıza bela eden sistemi tekrar getirerek mi? Yarın bir gün BKP gelip bir 20 yıl daha aynı şeyleri mi yaşayacağız? Kafanız mı basmıyor abicim sizin? Kemal ile Laz sultan arasında seçim yapmak zorunda mıyız? "Kılıçdaroğlu'nun aday olması yanlıştı, Ekrem ya da Mansur olmalıydı." diyebilmek bu kadar mı zor? Halk olarak biz buna tepki vermeliydik, kendi adayımızı böyle ortaya çıkarmalıydık demek bu kadar mı zor? Sizin beyniniz alınmış. Önünüze ne konulursa onu yemeğe bayılıyorsunuz koyunlar gibi.
Akp'lilerden de sizden de bir cacık olmaz.
Ergen saçması bunlar.
İnşallah bir felakette sevdiğin herkesin başına iş gelir de, sende o depremdekiler gibi acı çekersin. Bak o gün geldiğinde ben ve benim gibilerden hiçbir şey bekleme.

@WarrenBuffett
Tamam güzel söylüyorsun da bu söylediklerin bir bir yıldır söyleniyor.
Sen millet ittifakına toptan sıcak bakmayan yada en azından Kılıçdaroğluna serin bakan bir muhalifsin.
Tek değilsin ki. Milyonlarısın.
#adayolma şeklindeki kampanyalar yapıldı. Ekrem aday olursa İstanbul elden gidecekti ve bir şekilde adaylığı monark tarafından (içeri almak suretiyle) engellenecekti. Ayrıca ekremi Erdoğan sinonimi olarak istemeyen de çoktu. Mansur ise önceden sadece Beypazarı belediye başkanı olarak bilinen, düzgün ama backgroundu olmayan bir figür. Çıksa kapıkuleden "ay sipik kürsü" der o da. Tamam, senin gibi düşünenler kesin kazanır diyor ama Kılıçdaroğlu kadar geniş tabana oynamasi imkansiz. Aday olduğu anda HDP kendi adayını cikaracakti. Akşener takımda zaten milliyetçi ihtiyacini karşılıyor. Hadi onu geçtim CB yardımcılığı da verildi son dakikada seni kırmamak için bu belediyecilere.

Yani bunlar temel şeyler tekrar niye tartışıyoruz anlamıyorum. Sen bile "kazanamaz" dersen tabi kazanamaz. Tüm rezalete rağmen hiç bir AKP'li acaba Erdoğan kazanabilir mi ki dedi mi. Demedi. Üstelik tüm kırgınlıklarına rağmen.

Niye böyle yapıyorsunuz güzel kuzularım.

Ne yapalım benzin döküp kendinizi mi yakalım.

@WarrenBuffett
Tamam güzel söylüyorsun da bu söylediklerin bir bir yıldır söyleniyor.
Sen millet ittifakına toptan sıcak bakmayan yada en azından Kılıçdaroğluna serin bakan bir muhalifsin.
Tek değilsin ki. Milyonlarısın.
#adayolma şeklindeki kampanyalar yapıldı. Ekrem aday olursa İstanbul elden gidecekti ve bir şekilde adaylığı monark tarafından (içeri almak suretiyle) engellenecekti. Ayrıca ekremi Erdoğan sinonimi olarak istemeyen de çoktu. Mansur ise önceden sadece Beypazarı belediye başkanı olarak bilinen, düzgün ama backgroundu olmayan bir figür. Çıksa kapıkuleden "ay sipik kürsü" der o da. Tamam, senin gibi düşünenler kesin kazanır diyor ama Kılıçdaroğlu kadar geniş tabana oynamasi imkansiz. Aday olduğu anda HDP kendi adayını cikaracakti. Akşener takımda zaten milliyetçi ihtiyacini karşılıyor. Hadi onu geçtim CB yardımcılığı da verildi son dakikada seni kırmamak için bu belediyecilere.

Yani bunlar temel şeyler tekrar niye tartışıyoruz anlamıyorum. Sen bile "kazanamaz" dersen tabi kazanamaz. Tüm rezalete rağmen hiç bir AKP'li acaba Erdoğan kazanabilir mi ki dedi mi. Demedi. Üstelik tüm kırgınlıklarına rağmen.

Niye böyle yapıyorsunuz güzel kuzularım.

Ne yapalım benzin döküp kendinizi mi yakalım.
En kısa haliyle demek istediğim şu; Suç sadece Laz sultan da değil. Onun karşısındaki korkak ve beceriksiz muhalefette.
Zaten şunu da belirteyim; Bu seçimi de muhalefet kaybediyorsa Kılıçdaroğlu gitsin kendini atsın bir yerden. Çünkü Tayyip Erdoğan kadar suçludur. Hatta ondan da fazla.

Bak şimdi sana derinlemesine psikolojik manipülasyon ve yönlendirme taktiklerini anlatmayacağım. Ama Türkiye'yi 100 yıldır hatta 250 yıldır korkuta korkuta adeta bir sömürge haline getirmeyi başardılar.

Haydaaa.. tamam işte kimi istiyosun sen misal. Söz onu yapacam aday bi sonrakine.

En kısa haliyle demek istediğim şu; Suç sadece Laz sultan da değil. Onun karşısındaki korkak ve beceriksiz muhalefette.
Zaten şunu da belirteyim; Bu seçimi de muhalefet kaybediyorsa Kılıçdaroğlu gitsin kendini atsın bir yerden. Çünkü Tayyip Erdoğan kadar suçludur. Hatta ondan da fazla.

Bak şimdi sana derinlemesine psikolojik manipülasyon ve yönlendirme taktiklerini anlatmayacağım. Ama Türkiye'yi 100 yıldır hatta 250 yıldır korkuta korkuta adeta bir sömürge haline getirmeyi başardılar.
Ver oyunu Erdoğan'a, boş laf yapma.

Valla arkadaşlar bugünkü grafiklerin söylediği; Faiz sebep enflasyon sonuçtur demeyen birinin gelmesi lazım. Yoksa Venezüella'dan beter olma konusunda hızla yol alıyoruz.

Makalede sonuç yok.

Ya bu insanlar çok yoruyor, reyiz sevdalılarından bile daha çok hatta. En liberal benim, en zeki benim, her şeyin en iyisini ben bilirimci ekip işte. Ben saldım, arkadaşlarım içinde de var bunlardan. Açlıktan çoluk çocuğuna ekmek yerine çöpten topladıklarını yedirecek duruma gelmedikçe düzelmezler .) çare; orta sınıfın totosunu kapatamaması.

Geri