Son Dakika. MSB'den 'Suriye' Açıklaması: Türkiye Dahil Olacak mı?

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
fe1LzqN.md.jpg

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB), HTŞ kontrolündeki ordunun Halep'te başlattığı operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "Suriye'nin yardım talep etmesi halinde Türkiye gerekli desteği sağlayacaktır" denildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu'nda haftalık basın toplantısı düzenledi.

"TALEP EDİLMESİ HALİNDE GEREKLİ DESTEK SAĞLANACAK"​

MSB tarafından yapılan açıklamada, HTŞ kontrolündeki ordunun Halep'te başlattığı terörle mücadele operasyonuna ilişkin şunlar kaydedildi:

"Terör örgütünün sivil halkı ve güvenlik güçlerini hedef alarak 4 kişinin ölmesi ve 18 kişinin yaralanması üzerine Suriye hükümeti kamu düzeni ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla Halep’te terörle mücadele operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon tamamıyla Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilmektedir. Suriye’nin güvenliği bizim güvenliğimizdir.

Türkiye, Suriye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip etmektedir. Ülkemiz, 'Tek Devlet, Tek Ordu' ilkesi doğrultusunda Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesini desteklemektedir. Bu kapsamda Suriye'nin yardım talep etmesi halinde Türkiye gerekli desteği sağlayacaktır."

NE OLMUŞTU?​

HTŞ kontrolündeki Suriye hükümetinin güvenlik güçlerine bağlı Harekat Dairesi, Halep’teki Eşrefiye, Şeyh Maksud ve Beni Zeyd mahallelerinde SDG hedeflerine yönelik nokta atışı operasyonlar başlatacağını ve üç mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Yetkililer, sivillerin güvenliği için insani koridorların açıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre operasyonlar saat 13.30 itibarıyla başlayacak.

KAYNAK

hayırlı işler

Son düzenleme:

abd yine sattı sanırım bunları.

Sabah akşam yalan haber yapıyor diye sövdüğünüz AA ya ne zaman itibar eder oldunuz :D

Abi gülmemek için kendimi zor tuttum, bir anda italyan, rönesans , antik yunan, roma heykelleri gözümde canlandı.

Olm heykele bile keleş koymuşlar.

Sabah akşam yalan haber yapıyor diye sövdüğünüz AA na ne zaman itibar eder oldunuz :D
aa'lık bir şey yok. açıyorsun twitter'ı arama kısmına ister türkçe ister kürtçe ister ingilizce anahtar kelimeler yazıyorsun bakıyorsun. sahada bulunan yabancı gazetecilerden de durumu öğrenebilirsin. suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olalım, tamam mı?

Amerika'nın bunlara ciddi ciddi ülke kurup vereceklerini sanmaları aşırı komik adamlar milletin ülkesine çöküyor bunlara ülke kuracakmış
Senin tarih bilgin hiç yok ya valla bak biraz araştırmanı öneririm o zaman anlarsın kim kimin toprağına çökmüş:)

Cevap verecek kadar bilgim yok desene neyse bilmemek değil öğrenmemek ayıp:) by
Ya zorla konuşturacaksın ne mal olduğunu biliyorum Civan Haco Gurbet şarkısını dinleyip utanmadan foruma bile atan tipsin tarih bilginin de nerelerden öğrendiğin belli ne mal olduğun da defalarca muhatap olma dememe rağmen yüzsüz yüzsüz yazıp duruyorsun. İmzanda bile Türklere nefretini gizleyemeyen utanmadan k*rdistanlı şarkılar dinleyip buraya atan bir tip gelip de bana bilgin yok cart curt yapamaz doğru düzgün yazmayı bile beceremeyen tipin tarih bilgisi varmış yürü git ya Allah'ın malı

Abi gülmemek için kendimi zor tuttum, bir anda italyan, rönesans , antik yunan, roma heykelleri gözümde canlandı.

Olm heykele bile keleş koymuşlar.

Heykeller üzerinden zihniyet yansıması gibi olmuş biraz. Sanırım bizim cehape etkisi küreselleşmeye doğru evriliyormuş da başka bahara artık. 🤣🤣🤣

Ne güzel demokrasi gelmiş dimi Suriye'ye. Bayram yeri gibi. Festivaller panayırlar.

Geri