Son Dakika, Küçük Narin'in Cansız Bedeni Toprağa Verildi

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
dSVqh7V.md.jpg

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dere kenarında 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın naaşı Adli Tıp'tan alınarak Batı Karakoç köyüne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardında küçük Narin kendi köyünde toprağa verildi. Narin'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor

Diyarbakır'da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Narin'in cenazesi komşu köyde kılınan cenaze namazının ardından kendi köyünde toprağa verildi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesi bugün Tavşantepe Mahallesi'nde defnedildi.

CENAZE NAMAZI KILINDI​

Küçük Narin için Batı Karakoç köyünde cenaze namazı kılındı.

Narin'in cenaze namazını kıldıran il müftüsü, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizleri vicdan sahibi, ahlaklı insanlardan eylesin. Toplumun olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir, hatırlarız; ahlaklı bir toplum olma yolunda ilerleriz. Narin cennettedir, masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennette. Bunun hesabını yapanlardan hesabı sorulacaktır. Benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, nasıl hesap vereceğiz. Bunu yeniden gözden geçirmemiz lazım" dedi.

AMCA TUTUKLANMIŞTI​

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU​

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK

normalde böyle olaylarda ailelerin feryatları, ağıtları etkiler ya insanı, gözlerimizi doldurur ama narin olayında hiçbirinin ağıtları gözlerimde bir gram bile bir his uyandırmadı. muhabirlerin, uzmanların, gazetecilerin sesleri titreyerek anlattığı yerlerde onlarla hissettim o gerçek acıyı ama ailenin hiçbir ferdi buna dahil değil. cezalarını çekmeden bırakırlarsa, bu olay bir ders olmadan kapanırsa birkaç aya başka bir narin hikayesi dinleriz biz. bu ailedeki kız çocuklarıyla ilgili dönen bütün iddialar dahil olmak üzere narin olayı da aydınlatılmadan bırakılmamalı ama işte kime diyoruz.

ölümlerden sonra “yattığın yer incitmesin” denir, bu çocuğu incittikleri yere gömdüklerinden insanın dilinden o bile dökülmüyor. çok garip hislerle takip ediyoruz olayı, birçoğumuzun böyle olduğuna da eminim. ne zaman buradakiler cezasını bulur, o zaman gittiğin yerde huzurla uyursun umarım narin.

Buraya yazıyorum umarım beklediğim gibi çıkmaz. Buraya küçük bir senaryo yazıyorum. Eğer DNA örnekleri uyuşur ise ve Muhtar öldürmüş ise ki muhtemelen anne ile amca arasında bir gönül bağı çıkmış ve çocuğun bunlardan olduğu tespit edilmiş ve çocuğu aile öldürmüş olabilirler.

tabutuna gelinlik koymuşlar? 8 yaşındaki çocuğun tabutuna gelinlik koymuşlar. gerçekten çıldırmamak elde değil. bütün yaşanılan her şeyden o kadar midem bulanıyor ki, ne diyeceğimi, neye üzüleceğimi şaşırdım. ön otopsi raporu ile ilgili bir şeyler yazılıyor, onlara inanmak istemiyorum. ağıt yakan yakınları falan varmış. siz de bilip de susanlardansanız, sizin de aynı şekilde ağıtınız yakılsın inşallah. insanı çileden çıkarttınız artık. allahımm sen sabır ver.

Buraya yazıyorum umarım beklediğim gibi çıkmaz. Buraya küçük bir senaryo yazıyorum. Eğer DNA örnekleri uyuşur ise ve Muhtar öldürmüş ise ki muhtemelen anne ile amca arasında bir gönül bağı çıkmış ve çocuğun bunlardan olduğu tespit edilmiş ve çocuğu aile öldürmüş olabilirler.
İlk günden bu yana aklımdaki en büyük olasılık :(

yada çocuk bu iğrençliği gördü korku ve panikle öldürdüler..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çocuğun DNA sı anne ve babasıyla aynı çıkmış. Başka konular var. Babanın evinde 380 Mermi varmış, bir de alacak verecek meselesi varmış. Amca sana unutamayacağın bir acı yaşatacağım demiş.

mezara gelen çocukların görüntüleri sosyal medyada paylaşılıyordu. çok çok acı.

Ah güzel narin toprak incitmesin seni güzel kızım...ruhun huzurlu yerlerde dolaşsın hep....sen de unutulup gideceksin bi gün...unutturacaklar...ama içimiz yandı...
hala o köye neden defnedildi aklım almıyor
Çıldırıcam
bu olay sır gibi olacak yine üstü örtülecek...
Çok üzgünüm

Çocuğun DNA sı anne ve babasıyla aynı çıkmış. Başka konular var. Babanın evinde 380 Mermi varmış, bir de alacak verecek meselesi varmış. Amca sana unutamayacağın bir acı yaşatacağım demiş.
Dosyada gizlilik kararı vardır. Bu nedenle gerek DNA gerek dinleme gerekse de dosyanın içeriğini oluşturan hiç bir delil niteliğindeki bilgileri net söyleyemezler. Sadece miş muş gibi kulaktan bilgilerle haber kanalları haber yapıyor. Bakalım soruşturma esnasında neler toplanacak kimler ne ifade verecek, atk raporları neyi çıkaracak ortaya bekleyelim. Umarım tahmin ettiğim çıkmaz.

Geri