Haber Son Dakika. Haluk Levent Hakkında Gözaltı Kararı!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
C1Dmddb.md.jpg

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ahbap derneğine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında dernek başkanı Haluk Levent hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Adalet Bakanlığı, Ahbap Derneği'ne ilişkin yürütülen soruşturmaya dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA

Bakanlığın açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik bir soruşturma yürütüldüğü belirtilirken, bu kapsamda Dernek Başkanı Haluk Levent hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi. Soruşturmanın kapsamına ve gerekçesine ilişkin ise herhangi bir ayrıntıya yer verilmedi.

Haluk Levent'e ilişkin "Dernekler kanununa muhalefet", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Örgüt üyeliği" soruşturmaları yöneltildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ahbap Derneği'ne ilişkin bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Dernek Başkanı Haluk Levent hakkında yakalama kararı çıkarıldığı duyuruldu.

Haluk Levent, hakkında gündeme gelen karşılıksız çek davası, sağlık sorunları ve Ahbap Derneği’ne yönelik tartışmaların ardından dernek başkanlığını bırakacağını açıklamıştı. Levent, bu yıl yapılacak denetim sürecinin tamamlanmasının ve devam eden projelerin sonuçlandırılmasının ardından Ahbap Genel Başkanlığı görevini devredeceğini belirtmişti.

Kaynak

tamam geçmişinde birtakım işler nedeniyle sicilinde lekeler vardı da son dönemlerde yaptığı işler nedeniyle milletin güvenini kazanmışken, üstelik devletin gözü üzerindeyken bu işlere gireceğini düşünmüyorum. salak değilse girmez herhalde.
ben çöktüler diye düşünüyorum. bu ülkede neler neler görmedik ki.

imamoğlu'nun seks partileri düzenlediği, imamoğlu ile grup seks yaptığını iddia eden portekizli bir model vardı, biraz önce baktım haluk levent'in de ismi geçiyormuş bu olayda. o gün görmemiştim.
imamoğlu davasını biliyoruz zaten, onunla ilişkili olarak birilerini de aradan çıkartıyorlar diye düşünüyorum.

zamanlama manidar

@melnur zamanında Kızılay'a yapmadığın bağışları bak gördün mü senin bağışlar kumara gitmiş

@melnur zamanında Kızılay'a yapmadığın bağışları bak gördün mü senin bağışlar kumara gitmiş
Kim var ki helal yiyen bu ülkede Iba?
Senin reis freni patlamış kamyon gibi geliyor milletin üzerine. Garibim enkaz üstlendi ama batmış bir ülke olarak teslim edecek.

tamam geçmişinde birtakım işler nedeniyle sicilinde lekeler vardı da son dönemlerde yaptığı işler nedeniyle milletin güvenini kazanmışken, üstelik devletin gözü üzerindeyken bu işlere gireceğini düşünmüyorum. salak değilse girmez herhalde.
ben çöktüler diye düşünüyorum. bu ülkede neler neler görmedik ki.

imamoğlu'nun seks partileri düzenlediği, imamoğlu ile grup seks yaptığını iddia eden portekizli bir model vardı, biraz önce baktım haluk levent'in de ismi geçiyormuş bu olayda. o gün görmemiştim.
imamoğlu davasını biliyoruz zaten, onunla ilişkili olarak birilerini de aradan çıkartıyorlar diye düşünüyorum.

Dediğin gibi ihtimal olsa da yine de Haluk Levent’e ne kadar güven olur o da ayrı konu. Adam kumar bağımlısı, daha önce defalarca buna dair problemler yaşadı. Kumar nedeniyle borçlarının arttığını daha önce kendisi açıklamıştı. Geçenlerde maddi sorunlar yaşadığı ayyuka çıktı, çeki yazıldı, ödeyemedi. Basına yansıdığı kadarıyla 70 milyon TL’ydi. Ayrıca bununla yetinmedi, kripto piyasasında Haluk Token / Hlkcoin diye bir token çıkardı. Çok takip etmesem de yüzlerce mağdur olduğu söyleniyor. Yani kendisinin de temiz olduğunu düşünmek için biraz erken olabilir.

Bence bu adamı sempatik gösteren husus yaşam tarzı ve hayata bakış açısı nedeniyle ülkede belli bir kesimin desteğini alması. Özellikle sicili kendinden menkul eski Kızılay başkanı nedeniyle millete alternatif olması. Fatih Altaylı da yazmıştı bir ara buna dair; “…Ve Kızılay’ın başındaki zat o denli “kirli” bir imaj oluşturmuştu ki, halk Kızılay’ın başkanındansa kumar bağımlısı Haluk Levent’i bile çok daha güvenilir gördü ve Ahbap Derneği’ne yardımlar yağmaya başladı.”

Yani bir çoğumuz için Haluk’u sempatik gösteren bence kendi tavırları değil, eski Kızılay başkanının iticiliği de olabilir. Özellikle deprem zamanı çadır satılması vs kendisine alan açtı. Onun da temiz olduğunu düşünmek için erken olabilir.

@Plesk ve @No Pasaran ’ın yorumlarının birleşimine katılıyorum.

Ne Haluk sosyal medyadaki kadar güvenilir biri ne de bu mesele salt yolsuzlukla ilgili. Bir yerden duman çıkmaya başladı, bu dumandan yangın çıkarmak istediler. Olay bu biraz bence.

Muhtemelen iktidar bu dosyayı uzun süredir izliyordu. Eline uygun bir siyasi zemin geçtiğinde de bu pencereyi değerlendirmeye karar verdi. Kumar var mıdır? Kesinlikle. Ahbap işin içinde midir? Bilemem. Ama bahsedilen rakamlarda olmasa da muhtemel. Ahbaptan para çıkmış mıdır kumara? Bu rakamlarda olmasa da muhtemel. Burda asıl mesele yalnızca olası bir yolsuzluk soruşturması değil. Aynı zamanda siyasi sonuçlar üretme potansiyeli taşıyan bir süreci yürütmek.

Bir diğer boyut ise algı yönetimi. Deprem döneminden sonra Ahbap, toplumun önemli bir kesimi tarafından Kızılaya alternatif olarak görülmeye başlandı. Eğer bu süreç sonunda Ahbapın itibarı ciddi biçimde zedelenirse, bunun üzerinden “Ne olursa olsun en güvenilir kurum yine devlettir, yine Kızılay’dır.” algısının güçlendirmek istiyorlar.

Bir taşta iki kuş işte.

Dediğin gibi ihtimal olsa da yine de Haluk Levent’e ne kadar güven olur o da ayrı konu. Adam kumar bağımlısı, daha önce defalarca buna dair problemler yaşadı. Kumar nedeniyle borçlarının arttığını daha önce kendisi açıklamıştı. Geçenlerde maddi sorunlar yaşadığı ayyuka çıktı, çeki yazıldı, ödeyemedi. Basına yansıdığı kadarıyla 70 milyon TL’ydi. Ayrıca bununla yetinmedi, kripto piyasasında Haluk Token / Hlkcoin diye bir token çıkardı. Çok takip etmesem de yüzlerce mağdur olduğu söyleniyor. Yani kendisinin de temiz olduğunu düşünmek için biraz erken olabilir.

Bence bu adamı sempatik gösteren husus yaşam tarzı ve hayata bakış açısı nedeniyle ülkede belli bir kesimin desteğini alması. Özellikle sicili kendinden menkul eski Kızılay başkanı nedeniyle millete alternatif olması. Fatih Altaylı da yazmıştı bir ara buna dair; “…Ve Kızılay’ın başındaki zat o denli “kirli” bir imaj oluşturmuştu ki, halk Kızılay’ın başkanındansa kumar bağımlısı Haluk Levent’i bile çok daha güvenilir gördü ve Ahbap Derneği’ne yardımlar yağmaya başladı.”

Yani bir çoğumuz için Haluk’u sempatik gösteren bence kendi tavırları değil, eski Kızılay başkanının iticiliği de olabilir. Özellikle deprem zamanı çadır satılması vs kendisine alan açtı. Onun da temiz olduğunu düşünmek için erken olabilir.
dediklerine harfiyen katılıyorum. yalnız haluk levent'i savunuyor gibi görünmeyeyim onu belirteyim. ben biraz mantık çerçevesinde bakmaya çalışıyorum. saçma geliyor bazı şeyler.
çıksın her şey ortaya diyeceğim ama türkiye burası.

Geri