Son dakika... Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Akşener'le görüşecek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Son dakika... İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, bugün İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya gelecek.​

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkmasının ardından bugün önemli bir görüşme gerçekleşecek.

CHP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır.

Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede “iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini” iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur”

Cumhuriyet

bu saatten sonra dönüş olacağını düşünmüyorum. (benim öngörülerim hep yanlış çıkıyor)
masanın pazartesi aday açıklamasında ben şahsen meral akşener'in de katılmasını, beraber basın açıklamasıyla mutabakat metnine bağlı kaldıklarını fakat hedefe farklı yoldan yürüyeceklerini belirtmesini isterim.

bu saatten sonra dönüş olacağını düşünmüyorum. (benim öngörülerim hep yanlış çıkıyor)
masanın pazartesi aday açıklamasında ben şahsen meral akşener'in de katılmasını, beraber basın açıklamasıyla mutabakat metnine bağlı kaldıklarını fakat hedefe farklı yoldan yürüyeceklerini belirtmesini isterim.
Sence bu durumda eli güçlü olan Kılıçdaroğlu mu Akşener mi?

Arayı bulmaya çalışacaklar ancak hiç gerek yok bence çünkü bu saatten sonra kimse Akşener'e güven duymaz.

Arayı bulmaya çalışacaklar ancak hiç gerek yok bence çünkü bu saatten sonra kimse Akşener'e güven duymaz.
Meral Akşener'in konuşma tavrı , açıklamaları , ses tonu hiç hoş değildi beni rahatsız etti. Ayrıca ne olursa olsun o kadar alelacele o açıklamalara gerek yoktu bir partine git konuş sakin ol nabzını düşür yani.

hiç gerek yok evet, evet.

Meral Akşener'in konuşma tavrı , açıklamaları , ses tonu hiç hoş değildi beni rahatsız etti. Ayrıca ne olursa olsun o kadar alelacele o açıklamalara gerek yoktu bir partine git konuş sakin ol nabzını düşür yani.
Masa ile ters düşmeden yapabilirdi bu konuşmayı ancak orada başka bir mizansen vardı ayrıca diğer bir partinin belediye başkanlarına çağrı yapılması hiç kimse tarafından hoş karşılanmadı. Siyaset etiğini bilenler özellikle bu konuda doğrudan eleştirdi.

Kendi adayını gösterip ayrılabilir masadan ve o zaman bu kadar tepki de almazdı. O çağrı ile Kılıçdaroğlu destekçileri sanki milletin iradesini temsil etmiyormuş gibi bir hava yaratmaya çalıştı. Kendi siyasi kariyerini bitirmiş oldu.

İyi partinin isteği belli, chp nin de öyle anlaşamayacaklar yine. Sonra sen sağ ben selamet. İsteği olmuş olsaydı o masadan kalkmazdı zaten

“iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini”

agizlarina lafi koymuslar zaten.
Tayyip'in tayfasi ayni seyi söylese, ki söyledi gecmiste cokca,Tayyip e tanri gibi tapiyorlar derler idi.

Siyaset cok harika bir sey ya.
"En üst düzeydeki özgürlükten,en büyük katilik ve usaklik dogar."

Masa ile ters düşmeden yapabilirdi bu konuşmayı ancak orada başka bir mizansen vardı ayrıca diğer bir partinin belediye başkanlarına çağrı yapılması hiç kimse tarafından hoş karşılanmadı. Siyaset etiğini bilenler özellikle bu konuda doğrudan eleştirdi.

Kendi adayını gösterip ayrılabilir masadan ve o zaman bu kadar tepki de almazdı. O çağrı ile Kılıçdaroğlu destekçileri sanki milletin iradesini temsil etmiyormuş gibi bir hava yaratmaya çalıştı. Kendi siyasi kariyerini bitirmiş oldu.
Evet hoş karşılamadığım diğer bir durumda İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı yapması...

gün geçmiyor ki yeni bir gelişme olmasın :d seçime yaklaşık daha iki buçuk ay var. bizim memleket için uzun bir süre. oynat bakalım.

Kılıçdaroğlu yine doğru politika yürütüyor. Akşener'in çağrı yaptığı kişilerle Akşeneri görüştürürken, CHP li belediye başkanlarının partisinin iradesine ve partilerinin genel başkanının politikalarına bağlı olduğu mesajını da doğrudan muhattaplarınca taşıtıyor.

Böylece kapsayıcı olan kendisi olacak, küskünlük taşımadığını deklere edecek ve partisinin bağımsız karar alma mekanizmasini işlettiğini, dışarıdan müdahalede edilemeyeceğini de gösterecek.

Tekrar ediyorum Piro son bir yıldır bir iki saçma çıkışını saymazsak(başörtüsü çıkışı gibi) özellikle kriz anlarını çok iyi yönetiyor.

Bu görüşmeden sonra da Akşener önceki tavrını sürdürürse de sürdürmese de kaybeden olacak.

CHP için kazan kazan.

“iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini”

agizlarina lafi koymuslar zaten.
Tayyip'in tayfasi ayni seyi söylese, ki söyledi gecmiste cokca,Tayyip e tanri gibi tapiyorlar derler idi.

Siyaset cok harika bir sey ya.
"En üst düzeydeki özgürlükten,en büyük katilik ve usaklik dogar."
Bunların tek adamlık, diktatörlük anlayışı kendilerine dokununcaya kadar. Her şey sahte, fasa fiso. Sivas katliamcısı dedikleri karamollaoğlu ile yan yana yürümelerinden belli değilmiydi her şeylerin, tüm tepkilerin sahte olduğu

Bunların tek adamlık, diktatörlük anlayışı kendilerine dokununcaya kadar. Her şey sahte, fasa fiso. Sivas katliamcısı dedikleri karamollaoğlu ile yan yana yürümelerinden belli değilmiydi her şeylerin, tüm tepkilerin sahte olduğu
Konu,iradesizlik ya.
Mansur ve Imamoglu,e zaten senin agzinla konusacaksam,niye biz gidiyoruz diyebilirler.

Zaten cogu muhalif şablon,Erdogan in isledigi siyasi adimlardan adapte edildi.
Zamanla görecegiz bunun etkilerini.

Hayirlisi olsun valla bak.

Eğer Seçimi AKP kazanırsa 3 ay sonra İstanbul belediyesini elinden alacaklar haberin yok.
Keza aynısı Ankara içinde geçerli.
O zaman bay Kemal kurtarsın sizi.

Görmezden gelinen bir nokta var. İBB ve ABB başkanları çok yoğun baskı altında çalışıyorlar. Her an bir kumpasla koltuklarından edilebilir endişesi taşımayan muhalif yoktur neredeyse. Bu sebepten ötürü Kılıçdaroğlu’nun en çok kazanmasını onlar istiyordur. Biz bir istiyorsak onlar beş istiyordur. Bana göre kazanacak aday da değiller, düşük profilliler. Haliyle başkanları, partilisi, Meclis üyesi, çaycısı hepsinin büyük destek vermesi beklenir. Seçime 2 ay kalmışken, sağır sultan bile Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını biliyorken öyle bir maceraya kalkışmaları büyük bir kaos getireceğinden adaylık açıklaması seçimi hediye etmek olur.

Öte yandan bunlar başkanı olduğu belediyelerde Meclis çoğunluğuna sahip değiller. Belediye başkanının seçilmesi durumunda belediye başkanlığını otomatik olarak cumhur ittifakına devredilmiş oluyor, çünkü yeni başkan belediye meclisi üyelerinin oyları ile belirleniyor. Yani büyük emeklerle ve uğraşılarla kazandığın belediyeyi tekrardan karşı tarafa veriyorsun. Bu da ayrı bir trajedi.

Bir de bu söyleniyor, ne kadar doğrudur bilmiyorum;

Edit : Parti sözcüsü görüşmenin olmayacağını söyledi.

Geri