dünkü konuşmasına istinaden mi bunu dedin? paçavra ve polislerin pamuk şeker dağıtması.. aktif dem parti ve eski dem parti milletvekillerinin tweetleri düşmüştü önüme. faşistlikle suçlanmış, kürtler sana oy vermeyecek falan denilmiş. ardından malum baro şikayetçi olmuş.
hocam mansur yavaş'ın teröre keskin sınırlar koymasını, en ufak bir taviz vermemesini neden kürtlere karşı yapılmış gibi gösteriyorsunuz.
açıklama bu:
"Türkiye'nin pek çok noktasında gençlerin protestolarına yasaklar getirilirken, doğuda bir parti eylem yaparken ve bana göre paçavra olan bayraklarını sallarken polis onlara pamuk şeker veriyordu.Ben buradaki gençlere de polislerin pamuk şeker vermesini istiyorum."
bir tarafta ülkenin bayrağı olmadan, kürdistan bayrakları eşliğinde gösteri yapılıyor, bir tarafta ise türk bayrakları eşliğinde anayasal hakkını kullanan gençler eylem yapıyor. mansur yavaş, polisin bu iki eyleme karşı tavrını eleştiriyor, paçavraya paçavra diyor ve haksız oluyor.
her defasında diyoruz yapmayın bunu, biz sürekli adım attıkça olayları hep farklı yere çekip çarpıtıyorsunuz, yapmayın.
Öncelikle şurdan başlayayım yazdığım gibi meseleyi belediyeye indirgememek lazım. Anamuhalefetin cumhurbaşkanı adayı tutuklandı. Ama mansur meseleyi bilerek belediye-kayyum eksenine hapsediyor. Bunun nedeni de açık, kendi kişisel ajandası veya eline tutturulan ajanda.
Gelelim dünkü açıklamaya. Kabul edin veya etmeyin, sizlerin kabulünden bağımsız yaklaşık 8 milyon seçmen o renklerde kendini görüyor. Sarı/Kırmızı/Yeşil renkli bir örgüt flamasından bağımsız, Kürt halkının kendilerini sembolize ettiğine inandığı renkler. Yarın örgüt çıkıp “Günde 3 kere dişinizi fırçalayın” dese, sen örgüt böyle diyor diye dişini fırçalamaktan mı vazgeçeceksin?
Bu renklerin mitolojik kökleri var Kürtler için, Dehak’ın zulmune Demirci Kawa son vermek istediğinde, üzerinde yeşil önlüğü ile sarayı basar. Çekici ile Dehak’ı alt ettiğinde. Önlüğüne Dehak’ın kanı ve vücudundaki irin Kawanın önlüğüne sıçrar. Yeşil önlük rengi, kırmızı kanın rengi, sarı irinin rengi.
Alanda tek bir örgüt bayrağı yok. Tamamı sarı/kırmızı/yeşil renkli flamalar. Sen bir toplumun kültürünü “paçavra” diye aşağılayamazsın. Orda illegal bir oluşumun bayrağı olsa ve buna dönük söylenmiş olsa anlarım. Ama yok. Tek bir örgüt bayrağı yok, renklere tepkisi.
İşin diğer boyutuna gelince , imamoğlu ve demokrasi ekseninde bir araya gelen kitleye kişisel propagandasını yapmak. Şırnaktan pejoratif bir şekilde “doğuda bir yer” diye bahsetmek. Çocukların pamuk şekerleri üzerinden polis eleştirisi yapmak son derece hatalı.
Aynı Newroz etkinliklerinde polis kurşunu ile “Kemal Kurkut” hayatını kaybetti mesela. Bu eleştirinin temeli olmuyor da pamuk şeker mi temeli oluyor?
Açık açık devlet bizi dövüyor, Kürtleri de dövsün dedi. Birlik olmak adına yaratılması gereken ve yaratılan atmosfer ve iklimi bu sözleri ile baltaladı.
Zaman beni haklı çıkaracak göreceksin. Mansur, seçim günü geldiğinde Akşener’in, S.oğanın oynadığı rolü oynayacak. Muhalefete güç kaybettirmek için elinden geleni yapacak.
Asıl “şunu yapan” sizsiniz farkında olarak veya olmayarak. Mesela ben o mesajında yazdığın “malum baronun” üyesiyim. Onur duyuyorum. Kim ayrıştırıyor sence şu an?