Son Dakika | Ekrem İmamoğlu tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Şöyle ; İmamoğlu hakkında 2 soruşturma vardı. Biri yolsuzluk, bir diğeri kent uzlaşısı(örgüt). Yolsuzluk olandan tutuklandı, kent uzlaşısından serbest bırakıldı. Neticede tutuklu.

Bu ne demek? Büyük ihtimal ile kayyum gelmeyecek demek. Biraz daha sokağı rahatlatmak, olası eylemlerin dozajının artmasına engel olmak adına muhtemelen böyle bir karar aldılar. Ha bu arada tutuklanmamış olması kayyum atanmasına engel değil bu bilgiyi de vereyim. Ama muhtemelen atamazlar.

Şöyle ; İmamoğlu hakkında 2 soruşturma vardı. Biri yolsuzluk, bir diğeri kent uzlaşısı(örgüt). Yolsuzluk olandan tutuklandı, kent uzlaşısından serbest bırakıldı. Neticede tutuklu.

Bu ne demek? Büyük ihtimal ile kayyum gelmeyecek demek. Biraz daha sokağı rahatlatmak, olası eylemlerin dozajının artmasına engel olmak adına muhtemelen böyle bir karar aldılar. Ha bu arada tutuklanmamış olması kayyum atanmasına engel değil bu bilgiyi de vereyim. Ama muhtemelen atamazlar.
Peki atanmazsa nasıl ilerleyecek süreç ?

Peki atanmazsa nasıl ilerleyecek süreç ?
Bir başkasını seçerler meclis içerisinden.
Muhalefet her zamanki gibi Tayyibin tuzağına düşüp demoktratik hak olan protestolara son verip hodri meydan seçim ile Tayyibi inderecegiz masalları anlatmaya başlayabilir ve sonuç gene hüsran olur.
Bu bir ihtimal tabiiki.

Yalnız dipnot ; CHP bu meseleyi belediye, belediye başkanı tutuklanması, kayyum vs gibi kısır bir tartışmaya hapsetmemesi lazım. Nitekim mesele bu değil.

Bugün tutuklanan bir belediye başkanı değil, Anamuhalefetin Cumhurbaşkanı adayıdır. Bunu işlemek lazım.

yazıp yazıp siliyorum. şu saatten sonra muhalefet dünkü duruşunu devam ettirmeli, dediklerini uygulamaya dökmeli. millet olarak da geleceğimiz için artık türk, kürt, sağcı, solcu boş muhabbetleri bırakıp kenetlenmeliyiz.

yazıp yazıp siliyorum. şu saatten sonra muhalefet dünkü duruşunu devam ettirmeli, dediklerini uygulamaya dökmeli. millet olarak da geleceğimiz için artık türk, kürt, sağcı, solcu boş muhabbetleri bırakıp kenetlenmeliyiz.
Katılıyorum. Bu konuda benim de tavsiyem CHP’ye mansur çorbacısını otobüslerin tepesine çıkarmamak lazım. Bilerek(bence) veya bilmeyerek(polyanna) çok ciddi provoke ediyor süreci.

Muhalif görüşlere sahip değilim.
Ekrem İmamoğlu'na da sempati duymuyorum ama bu yaşananları ülkemizin selameti için hiç yararlı görmüyorum.
Bu ekonomik darboğazda sen git anamuhalefetin en öne çıkan siyasetçisini tutukla. Olacak iş mi ?
Neresinden bakarsan bak rüzgar artık CHP'den yana esmeye başlıyor Türkiye'de.
Bir sonraki seçim için CHP kesin galip demiyorum ama süprizler yaşama ihtimalimiz çok yükseldi diyorum.

tutuklamışlar yiğidimi

Hatalı bir hukuki değerlendirme. Hakkında terör iddiası ile bir “soruşturma” bulunması dahi kayyum atama yetkisini veriyor bakanlığa. Tutuklanma şart değil.

IMG_6813.jpeg

Şu an kayyum atanmış DEM partili belediyelerin bir çoğunun belediye başkanı tutuklanmış değil.

Ha ama muhtemelen atamazlar tutuklanmadığı için, gerçi şu an haberlerde henüz bu konuda bir karar olmadığı adli kontrol haberlerinin doğru olmadığı bilgisi geçiyor ama.

Muhalif görüşlere sahip değilim.
Ekrem İmamoğlu'na da sempati duymuyorum ama bu yaşananları ülkemizin selameti için hiç yararlı görmüyorum.
Bu ekonomik darboğazda sen git anamuhalefetin en öne çıkan siyasetçisini tutukla. Olacak iş mi ?
Neresinden bakarsan bak rüzgar artık CHP'den yana esmeye başlıyor Türkiye'de.
Bir sonraki seçim için CHP kesin galip demiyorum ama süprizler yaşama ihtimalimiz çok yükseldi diyorum.
Demokratik bir Türkiye, özgür bir Türkiye,..... istiyorsanız muhalif olmayanların da sizin gibi sesini çıkartıp yanlışa yanlış demesi gerekli. Bu ülke hepimizin, Tyyibin veya bir başkasının değil diyebilmeliyiz.

Hatalı bir hukuki değerlendirme. Hakkında terör iddiası ile bir “soruşturma” bulunması dahi kayyum atama yetkisini veriyor bakanlığa. Tutuklanma şart değil.

Ekli dosyayı görüntüle 108618

Şu an kayyum atanmış DEM partili belediyelerin bir çoğunun belediye başkanı tutuklanmış değil.

Ha ama muhtemelen atamazlar tutuklanmadığı için, gerçi şu an haberlerde henüz bu konuda bir karar olmadığı adli kontrol haberlerinin doğru olmadığı bilgisi geçiyor ama.
Gördüm evet. O da olabilir. İzleyelim bakalım ne olacak.

hatırlar mısınız, boji vardı, metrodaki meşhur köpek. hah, o köpeğe ‘kakasını yapıyor, istemiyoruz.’ diye kumpas kurmuşlardı. kendi elleriyle bok sürüp boji’ye kumpas kurmuşlardı. başka söyleyecek sözüm yok.

Geri