son "bitirdiğiniz" kitap'tan bahseder misiniz?

Konu sahibi son olarak 4787 gün önce görüldü
baştan sona okuyup bitirdiğiniz kitaptan bahsederimisiniz istediğinz kadar ister adını ister sadece yazarını ister özet geçin :)

ilk ben yazayım :)

Dan Brawn - Kayıp Sembol

Yazarın "DaVinci Şifresi" ve "Melekler ve Şeytanlar" kitaplarının ardından yeni aynı baş kahraman üzerinden yazdığı konu olarak çok ilgi çekici bulduğum bir kitap. Kitapta masonları bir olaylar zinciri içinde çok maceralı bir şekilde anlatıyor ilk iki kitabı okumasanızda bunu okuyabilirsiniz. (: tavsiye ederim

Klasiklerdenn.. Jane Austen / Aşk ve Gurur

Aşk ve Gurur, taşralı bir beyefendinin kızı olan Elizabeth Bennett ile varlıklı ve soylu toprak sahibi Fitzwilliam Darcy arasındaki çatışmayı anlatır. Gerçi Jane Austen bu iki karakteri birbirinin tuzağına düşmüş kişiler gibi sunar. ama ilk izlenimi tersine çevirmekte gecikmez: Soylu bir aileden gelen ve önemli bir servet sahibi olan Darcy, Elizabeth'in ailesinin soylu olmayışı nedeniyle mesafeli davranır. Elizabeth'in davranışında da hem özsaygının uyandırdığı gurur , hemde Darcy'nin züppeliği karşısındaki öfkesi etkili olur. Zeki ve coşkulu Elizabeth yalnızca Austen'ın en çok sevdiği kadın kahramanı değil, aynı zamanda bütün İngiliz edebiyatının en çok ilgi uyandıran kadın roman kişiliklerinden biridir.

Başka bir roman almak için girdiğim kitapçıda karşılaştığım edebiyat öğretmeninin tavsiyesi üzerine aldığım roman. Klasiklerden okunması gereken diye düşündüğüm bir kitap. Adı üzerine Aşk ve Gururu en iyi biçimde anlatmış.

Kitabın bazı kısımlarındaki konuşmalar bazen sıkıcı olabiliyorr ama kesinlikle okunmasını tavsiye ederim :)

bu kitabı tavsiye edebileceğim bir arkadaşım var o okuduğunda nasılsa beraber tartışacağız çok teşekkürler çok güzel oldu :)

yorum için ayrıca teşekkürler

Yıldız saklayan yürek...

uzun zamandır okumaya çalışıyorum:)

Petrol fırtınasını okudum Dünya'daki kapitalist ülkelerin ham madde için neler yapabileceğini ve neler yaptığını anlatıyordu biraz sıkıcı olsada beğenmiştim.

Debbie Macomber - Yeni Başlangıçlar Mevsimi' ni okudum, tabi serinin sonundan başlamak biraz sacma oldu ama yine de güzel bi kitap tavsiye ederim. Umut doluydu.

hiç hayırlı bir sonu yoktu ve hayatımda okudugum en kotu kitap dı o yuzden hic bahsetmiyorum :)

İlber Ortaylı-İmparatorluğun en uzun yüzyılı
Osmanlı İmparatorluğu'nun 19. yüzyılını anlatıyor.Bilmediğim pek çok şey öğrendim.Gerek siyasi hayatı olsun,gerek ekonomik hayatı olsun Osmanlı'yı çok yönlü bir biçimde ele almış Ortaylı.Bilgilerle doluyum:D

Mark Alpert ' in Son Teori adlı kitabını okudum. Oldukça hoşuma gitti.
Konusu ; Birleşik Alan Teorisi

Albert Einstein ' ın Herşeyin Teorisi ni bulmuştur. Ama bunu açıklamamıştır.Bknz E = mc'2 ve Atom Bombası.Dunyanın kaderi için sadece yanında çalışan asistanlarına söylemiştir. FBI ve Rus paralı askerleri bu teorinin peşine düşer ve biz dizi olay. Sürükleyici bir gerilim romanı. Taavsiye ederim . Yer yer bilimsel açıklamaları olsun kurgusu gayet başarılı.

1054022200.jpg

Yazar acemi olduğu için kurgu çok çabuk akıyor.Kitabın sonunda biraz şaşırıyorsunuz sadece.Yine de okumaya değer.Nag Hammadi yazmalarını ortaya çıkaran Türk profesör ve yardımcısının başından geçenler anlatılmakta.

b7354fe4-2428-4f24-a99a-a698043489b7.jpg

Çok sinirimi bozdu. Sonu tam bir saçmalık yani yapılacak iş değil. Genel olarak iyiydi gibi sanki. Yada ben havamda olmadığımdan pek birşey anlamadım ama çok hoşuma giden cümleler oldu içinde.

436917

Aşk,sadakat,dostluk,İHANET ve her ne olursa yaşamın devam ettiğini anlatan kısa kısa bölümler halindeydi.Arada gözyaşı döktürse de severek okudum :cici:

Her Temas İz Bırakır ( Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ) & Emrah Serbes...

Müzik yerine polis telsizi dinleyen, gazetelere spor sayfalarından okumaya başlayan, herhangibir siyasi görüşü olmayan, içimizden birinin üçüncü sayfa haberlerine yansımış hali. İsmi bile tam değil.

Mükemmelin ötesinde bir kitap.

Q4BN5Z.png

Kocan Kadar Konuş - Şebnem Burcuoğlu

Genç bir kızın çevre baskısı ile kendinden başka birine dönüşüp koca arayan biri haline gelmesini anlatıyor. Kitabın bir çok yerinde kahkaha atmaktan kendimi alamadım son zamanlarda okuduğum en keyifli kitaptı, her ne kadar sonu berbat bitmiş olsa da.Kitap her sayfasında sizi güldürüyor ama sonu çok zayıf kalmıştı bence sırf kitabı bitirmek için yazılmış saçma bir sondu.

Geri