Sokaktaki canları unutmayalım

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi
Düşünceli bir hareketle süt koyanlar oluyor fakat bu hem maliyetli hem riskli.
Sütü sulandırıp anlık tüketim için verebiliriz onun yerine çok uygun fiyatlara kuru mamalar var.Hem sağlıklı hem de kolay bozulmuyor.
Köpeklere soğan,sarımsak,çikolata,kemik vb. içeren gıdalar vermeyelim.
Kedilere de bütün ya da parçalanmış hiç bir şekilde kemik vermeyelim elinizde un haline getirilmiş kemik varsa mamanın üzerine serpebilirsiniz.
Sokak hayvanları için en uygun mama kurur mamadır.Sofra artığı olarak pilavı et,tavuk vb. suyuyla bulayarak verebilirsiniz ya da makarnayı vereceğiniz ev artığında bir miktar hayvansal ürün (et,peynir vb.) olursa çok iyi olur.

Süt koyuyorsunuz gerçekten düşünceli olduğunuz için minnettarım fakat koymayın hele bu havada.

Çok güzel bir davranış, herkesin ilgi göstermesi çok güzel, olur en azından 1 kap su 2 kapta yemek.

geçen kedinin biri
bankta kestiriyordu
naber rıfkı dedim
hiç pas vermedi

tosun gibiydi belki ondandır

kışın soğuktan açlıktan ölen hayvanları düşündükçe içim parçalanıyor..

mutlaka bir kap yemek bırakmalı dışarıya..

duyarlı olmalı herkes..

her canlı değerlidir..

Nevvet arkadaslar.

Kediler ve koperkler icin koyacaginiz sicak yaz gunlerindeki suyu lutfen derin olmayan kaplarda koyun ki serceler dusup bogulmasinlar.

Herkes kapisinin onundeki 5 10 hayvana baksa dunyada aç hayvan kalmaz ama coook zor insanlar anca kendi bogazlari icin stok yapsinlar

yılanseverbey, çok doğru 1 kon-û.

yaz geliyor, su mühim.

ya bu memleket beni deli ediyor kardeşim, geçen sene dükkanın önüne demirden kap koymuştuk büyükçe, ağız kısmı lastikle kaplıydı kesinlikle hayvanlara su içmek isterken zarar verebilecek bir olguda değildi, ertesi sabah geldim kabı yürütmüşler.

ya hurdacı aldı ya kağıtçı , ona bile tenezzül ediyorlar, götherifler.

Geri