Sokakta Gördüğünüz Herkesin Barbar, Savaşçı ve Cahil Cühela İnsanların Torunlarının O

Konu sahibi son olarak 3297 gün önce görüldü
Peygamber efendimizin hadisine mazhar olmuş bizim ecdadımız kalkıp onları barbar, savaşçı olarak adlandırmak ne haddinize bugün gezdiğin bu sokaklar zamanında kimler tarafından fethedildi ve müdafaa edildi belli neyse Allahın adaleti elbet tecelli edecektir

Alakası yok kimseye hakaret falan da yok. Amin canım.

lokman hekimin de ölümsüzlüğü bulduğu yalnız cebrailin engel olduğu söyleniyor. bence aynı davanın insanları ama karşılarına biri kesin çıkmış.

Biri dediğin kişiler de işte mantığı kabul etmiyor diye insan öldürenler olabilir.

Tarihimizin dötü en rahata alışmış kuşağı geçmişden dem vururken insanlık namına hiç bişi yapmamasıda can sıkıcı tabi

Teşekkür ederim.
Kafamda olusan şeylere istinaden bir kaç şey söylemek istiyorum af buyurun belki ben yanlış biliyorumdur.

Bruno'nun büyücülükle suclandigini fakat idam gerekçesinin kutsal kitaba karşıt söylemler de bulunduğu için diye izlemiştim herhangi bir kaynakta okumadım. Bu pek mühim olmayan bi ayrıntı dikkatimi çekti sadece. Ama kaynagi okuyacagim mutlaka. Bunun dışında; karşımızda ki kişinin söylemlerini olduğu gibi kabul etmek değilde onu algılama şeklimizde ki gibi kabul etmek mantığımız ve kafanızda ki kalıplara sığacak şekilde kabul etmek çoğunlukla (ne yazık ki kendimden yola çıkıyorum)y apılan şey bence.

Yani bir söylem yaparken esasen haksız bir durumu kullanıp bunu gelişmemislik olarak söylemek aslında yanlış size katılıyorum. Fakat bunu iki taraftan biri farklı biliyorsa kesin dogrulugu kanıtlanmış değil ise o halde mantıklı bulunabilir şu an benim buldugum sizin bulmadiginiz gibi.

Uyum konusuna gelince insanin o halde istediği-düşündüğü şeyleri söylemek/yaşamak konusunda kisitlandirilgi için toplum dışı muamele görmesi,söylemlerini ifade ederken de her türlü tehlikeyi göze alması gerektigi ilkelce degil mi?.
Bu ilkelligin de değerler ve fikirlere saygı üstünden yapılması.
Şahsi fikrinizi merak ettim şu durumda

Özgürlükler konusu insan için her zaman fazla karmaşık. "Başkalarına zarar vermeden" kısıtlaması dahi, bu sınırlara uyan bazı örneklerle fazla afaki, fazla serbesti kalıyor.

Bu ülkede bazı söylemlere karşı tehdit unsuru olanlar, kendi söylemlerinden dolayı bir başka yerde tehdit altında kalıyorlarsa sorun kişilerin tercihlerinden öte işlerin düzeniyle alakalı.

Belki pek ilgisi yok ama milliyetçilik ile açıklamak isterim. Che'nin tüm sınırları ayaklarımın altına alıyor ve Peru insanlarını selamlıyorum sözü, hoş bir söylem. Fakat bu söylemi dinleyen Perulular olmasa bile diğer Perulular milliyetçi olduğu sürece, Arjantin'in bu stratejiyi benimsemesi Peru'nun yükselişine karşılık alçalmak anlamına gelir.

Bence iki yol var. Ya başka bir dünya görüşü tüm dünyaya aynı olmasa bile çok yakın zamanlarda benimsetilmeli ya oyunun kuralları en acımasız şekilde işletilmeli.

Sömürüyü bitirene kadar sömüreceksin. Yoksa sömürü bitmediği için seni sömürecekler.

Ailem için hepinizi yakarım. Şehrim için her şehri yakarım. Ülkem için her ülkeyi yakarım. Ta ki New Yorklular böyle düşünmeyene kadar.

Sokaktaki herkesi özgürlükler kapsamında, her yerde sevişebilen Bursa çocukları olarak görmek isterim.

Özgürlükler konusu insan için her zaman fazla karmaşık. "Başkalarına zarar vermeden" kısıtlaması dahi, bu sınırlara uyan bazı örneklerle fazla afaki, fazla serbesti kalıyor.

Bu ülkede bazı söylemlere karşı tehdit unsuru olanlar, kendi söylemlerinden dolayı bir başka yerde tehdit altında kalıyorlarsa sorun kişilerin tercihlerinden öte işlerin düzeniyle alakalı.

Belki pek ilgisi yok ama milliyetçilik ile açıklamak isterim. Che'nin tüm sınırları ayaklarımın altına alıyor ve Peru insanlarını selamlıyorum sözü, hoş bir söylem. Fakat bu söylemi dinleyen Perulular olmasa bile diğer Perulular milliyetçi olduğu sürece, Arjantin'in bu stratejiyi benimsemesi Peru'nun yükselişine karşılık alçalmak anlamına gelir.

Bence iki yol var. Ya başka bir dünya görüşü tüm dünyaya aynı olmasa bile çok yakın zamanlarda benimsetilmeli ya oyunun kuralları en acımasız şekilde işletilmeli.

Sömürüyü bitirene kadar sömüreceksin. Yoksa sömürü bitmediği için seni sömürecekler.

Ailem için hepinizi yakarım. Şehrim için her şehri yakarım. Ülkem için her ülkeyi yakarım. Ta ki New Yorklular böyle düşünmeyene kadar.

Ben de değerler konusunu düşünüyorum misal konuda olduğu gibi insan zihninde kutsallar ve Değerler benimsetilmis olduğu için bu düzen devam edecek insanın değerlerinin olmasi iyi mi kötü mü ? Değerleri tercih etme özgürlüğümuz zamanla luks'e dönüşünce zifir 'in verdiği örnekte ki gibi bi nevi körelen çağın insanı olmuş olmadık mi?
Bunun farkındayüz evet bu açıdan durum vahim.yeni dünya düzeni ise sanırım size göre tamamen acımasızlık ile başlıyor.
Benim için ise sınırların olmadığı bi düzene dönüşü ifade ediyor. Tıpkı Che örneğinizde ki gibi ve miliyetcilik kavramının esasen insanin önüne geçmemesi düşüncesi gibi. Mantıki olan zaten bu değil mi? Hepimizin dünya ya geliş amacı var bunları birbirimizi yok ederek devam ettirmek saçmalık olur.

Teşekkür ederim sohbet için.

Ben de değerler konusunu düşünüyorum misal konuda olduğu gibi insan zihninde kutsallar ve Değerler benimsetilmis olduğu için bu düzen devam edecek insanın değerlerinin olmasi iyi mi kötü mü ? Değerleri tercih etme özgürlüğümuz zamanla luks'e dönüşünce zifir 'in verdiği örnekte ki gibi bi nevi körelen çağın insanı olmuş olmadık mi?
Bunun farkındayüz evet bu açıdan durum vahim.yeni dünya düzeni ise sanırım size göre tamamen acımasızlık ile başlıyor.
Benim için ise sınırların olmadığı bi düzene dönüşü ifade ediyor. Tıpkı Che örneğinizde ki gibi ve miliyetcilik kavramının esasen insanin önüne geçmemesi düşüncesi gibi. Mantıki olan zaten bu değil mi? Hepimizin dünya ya geliş amacı var bunları birbirimizi yok ederek devam ettirmek saçmalık olur.

Teşekkür ederim sohbet için.

Che o görüş uğruna binlerce insanın ölümünden sorumludur aynı zamanda. Ben teşekkür ederim.

Görüşleriniz fazla romantik.

Tarihimizin dötü en rahata alışmış kuşağı geçmişden dem vururken insanlık namına hiç bişi yapmamasıda can sıkıcı tabi

yorumunla ilgili bir video paylaşmak istiyorum.

[YOUTUBE]gyjs_BH9IFg[/YOUTUBE]

bu da haberinden bir alıntı;

Kum, icatlarına sahip çıkılması, üretime geçilmesi ve ülkenin kalkınması için istediğini aktararak, "Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi benim icatlarım fazlasıyla hak ediyor........ ifadelerini kullandı.
'Kum mucit'in hayali Guinness'e girmek

yorumunla ilgili bir video paylaşmak istiyorum.

[YOUTUBE]gyjs_BH9IFg[/YOUTUBE]

bu da haberinden bir alıntı;

Kum, icatlarına sahip çıkılması, üretime geçilmesi ve ülkenin kalkınması için istediğini aktararak, "Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi benim icatlarım fazlasıyla hak ediyor........ ifadelerini kullandı.
'Kum mucit'in hayali Guinness'e girmek

benim yorumla bu dayıyı niye kıyasladın sen şindi anlat anlamadım

amca insanlık namına bi şeyler yapmaya uğraşıyomuş ama destek bulamıyomuş o yüzden.

Sen ne kadar sanat sever bir kişiliksin böyle :) sergiye gidip " haberim yokmuş gibi çek panpa " pozu da verirmiş benim kardeşim ..

yılın türkçeyi en iyi kullanan üyesi olarak müdahale edeyim dedim

Yanlış - Sokakta Gördüğünüz Herkesin Barbar, Savaşçı ve Cahil Cühela İnsanların Torunlarının Olması.

Doğru - Sokakta Gördüğünüz Herkesin Barbar, Savaşçı ve Cahil Cühela İnsanların Torunları Olması.

Bence tarihi yargılamaktan çok anlamaya çalışmak daha faydalı olur. Bugünün gözlükleri ile 10 bin-50 bin yıl öncesini eleştiriye kalkmak ''bugünkü maymunlar neden insan olmuyor'' cümlesi ile eşdeğerdir, yanıltıcıdır. Çünkü tarih, diyalektik ilerler. Zamana ve koşullara bağlıdır. Tarihsel materyalizmden yoksun bir tarih eleştirisi her daim eksik kalacaktır.

Yazıda belirtilen Mısır imparatorluğunun yaptıkları veyahut enginizasyon dönemlerinde yaşananlar vs. tarihlerinin akışlarıyla uyumludur. Çünkü dönemin düşünce yapısı, ilerlemişliği ve sınıfsal yapısı bunu öngörmektedir. Neden böyle yaptılar sorusunun cevabı ise "tarihsel olarak kaçınılmaz" olmasından ötürüdür.

Bu konuda mülkiyet ilişkilerini göz önünde bulundurmak elzemdir.

Doğru tarih boyunca hep düşünen insanlara baskı yapılmıştır. Ancak bunun soyla alakası olduğunu sanmıyorum. O düşünen insanlarda cahillerin torunları olabilir. Cahil birinin oğlu alim, alimin oğlu cahil olabilir.

Tamamen bireysellik var yani.

Geri