Sokak röportajında konuşan gurbetçi yine şaşırtmadı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Sokak röportajında konuşan gurbetçi yine şaşırtmadı:

“Almanya’da emekli maaşıma 5 euro zam geldi. Maaşımın %60’ını elime geçmeden kesiyorlar. Bura öyle mi? Mis gibi vatanımız var.”

“Mis gibiyse dön, burada yaşasana abla.”

“Sen de Diyarbakır’a dön o zaman.”

Genelleme yapmamakta yarar var,ancak gurbetcilerin cogunlugu ulkede olusan ekonomik buhrandan memnun.Ozellikle geliri doviz cinsinden olanlar.Empati yaparsak,kendi cikarlarini gozetmek adina bu durum anlasilir.Ancak insanlara sukru tavsiye edip,fakirligin boyundurugunda yasamaya alismasi gerekliligini ogutlemek,ne dine/ne milliyetcilige/ne de insanliga sigar.

Kaldi ki bu zumrenin yuzunden sukur kelimesi,fakirlik ile anilir neredeyse es anlamli bir kavram oldu.

Son düzenleme:
Abi al dövizi gel tr de bozdur bozdur harca tabi cağnım ülkem dersin Ahaha

Ülkeyi birde bizim emekliden dinleyelim

Sokak röportajında konuşan gurbetçi yine şaşırtmadı:

“Almanya’da emekli maaşıma 5 euro zam geldi. Maaşımın %60’ını elime geçmeden kesiyorlar. Bura öyle mi? Mis gibi vatanımız var.”

“Mis gibiyse dön, burada yaşasana abla.”

“Sen de Diyarbakır’a dön o zaman.”

ay bide salak yerine koyuyorlar ya insanı gel de çıldırma
zaten enflasyon üzerinden yapmıyorlar mı zam mı ? uçuk zam olmuyorsa zaten ekonomi iyi olmuyor mu
neyse sinirlendim yine bb

ay bide salak yerine koyuyorlar ya insanı gel de çıldırma
zaten enflasyon üzerinden yapmıyorlar mı zam mı ? uçuk zam olmuyorsa zaten ekonomi iyi olmuyor mu
neyse sinirlendim yine bb
Hepsi bir yana kadın yaş olarak genç görünüyor, bu yaşta nasıl emekli oldum diye sormuyor herhalde kimse. Et yemekten olsa gerek öküze dönmüş. Buna pulluk bağlasan tarlada çift bile sürersin. Ayrıca ekmek 5 Euro diyerek apaçık yalan söylüyor. 5 Euro’ya kaç tane ekmek alırsın hayvan. Sinirleniyorum. Neyse. Bb

Hepsi bir yana kadın yaş olarak genç görünüyor, bu yaşta nasıl emekli oldum diye sormuyor herhalde kimse. Et yemekten olsa gerek öküze dönmüş. Buna pulluk bağlasan tarlada çift bile sürersin. Ayrıca ekmek 5 Euro diyerek apaçık yalan söylüyor. 5 Euro’ya kaç tane ekmek alırsın hayvan. Sinirleniyorum. Neyse. Bb
Genç görünmesinin sebebi hayat standartları bizi kekliyor teyze kjkhkjkh

Dünya görmüş ve Avrupa'da yaşayan bir Kadın. Elbette her şeyi sizden daha iyi algılayacak ve değerlendirecek.

Cennet vatanım yılan olarak gelsek hayata bu kadar sürünmezdik be

Yenge haklı açlıktan heberiyoriz burada axsglgj.
Daha 3 aydır 100 gr et girmedi mideye siz cennette yaşıyorsunuz reisiniz sayesinde sizi nankörler sizi

Geri