Soğuk duş almanın cildinizde yaratacağı 5 şaşırtıcı etki

Konu sahibi son olarak 1208 gün önce görüldü
Soğuk duş almanın cildinizde yaratacağı 5 şaşırtıcı etki

Soğuk duş almanın enerji vermenin yanı sıra sabahları ayılmanıza yardımcı olabileceğini de bilmeyen yok. Ancak soğuk su ile duş almanın faydaları sadece bununla sınırlı değil. Soğuk veya ılık suyla kısa süreli duşlar almak, aslında cildiniz üzerinde inanılmaz etkiler yaratacak kolay bir güzellik numarasıdır. İşte soğuk su ile duş almanın cildinizde yaratacağı 5 şaşırtıcı etki...

5f4e08ff55427e045c7c91a9

İyi haber şu ki cildinizi daha parlak hale getirmek için çok uzun süre soğuğa maruz kalmanıza gerek yok. Hafif soğuk veya hatta ılık su ile duş almak da cildinizi beslemek için yeterli.
2-Cildin yaşlanmasını önler

2-Cildin yaşlanmasını önler
Soğuk su ile duş alma alışkanlığı, cildinizin daha uzun süre genç kalmasına yardımcı olur. Soğuk su, sinir sisteminizi harekete geçirir ve vücudunuzda stresle savaşan hormonları uyarır.

5f4e08fe55427e045c7c91a1

Yapılan çalışmalar stresin, cildin yaşlanmasına üzerinde doğrudan etkisi olduğunu ve vücuttaki birçok sistemi olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor.

3-Strese bağlı cilt rahatsızlıklarını engeller

3-Strese bağlı cilt rahatsızlıklarını engeller
Soğuk bir duş, beyinde elektriksel dalgalanma yaratarak mutluluk hormonu olan endorfinin salınımını uyarır.

5f4e08ff55427e045c7c91aa

Bu kimyasallar vücut tarafından salındığında stres seviyeniz düşer ve akne, sedef hastalığı ve dermatit gibi bir dizi cilt problemi yaşamaya daha az yatkın olursunuz.

4-Gözenekleri sıkılaştırır

4-Gözenekleri sıkılaştırır
Soğuk su, yüzdeki gözenekleri küçültücü etkiye de sahiptir. Ayrıca yüzünüze canlılık kazandırır ve cildinizin parlaklığını artırır.

5f4e090055427e045c7c91b3

Soğuk su, kan damarlarının büzüşmesini sağladığından yüzünüz daha pürüzsüz ve beyaz görünebilir.

5-Bazı cilt rahatsızlıklarından kaynaklanan problemleri giderir

5-Bazı cilt rahatsızlıklarından kaynaklanan problemleri giderir
Sıcak duşlar cildi alevlendirerek kızarıklık, kaşıntı ve hatta soyulmaya neden olabilirken soğuk su tam tersini yapar.

5f4e090055427e045c7c91b6

Kaşıntılı bir deriden muzdarip olanlar için soğuk ile alınan duşlar, kaşınma hissinin üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

5f4e090055427e045c7c91bb

Yapılan bir araştırma, soğuk su ile duş almanın sedef hastalığının neden olduğu yoğun kaşıntıyı azaltmaya da yardımcı olduğunu gösterdi.

Kalp hastasıysanız dikkat

Kalp hastasıysanız dikkat!
Ancak soğuk su ile duş almak bazı kişiler için riskli olabilir. Uzmanlar bu konuda kalp hastalarını özellikle uyarıyor.

5f4e090055427e045c7c91b1

Çünkü kalp hastaları için soğuk duş risklidir. Aşırı soğuk su ile duş almak damarlarda büzüşmeye yol açabilir, kalp krizi tetiklenebilir. Bu nedenle herhangi bir rahatsızlığınız mevcutsa bu konuyu uzmana danışmakta fayda var.

Pembenar

Ne gerek var kendime iskence yapayim mis gibi sicak su varken....

Askerdeyken mecburiyetten soğuk suyla yıkanırdık. Sabah sakal traşını da soğuk suyla olurduk.
Alışkanlık olsa gerek böyle geldi böyle gidiyor.

ben kışın dahii sıcak suyun ardından mutlaka soguk suyla durulanır cıkarım. Yazın zaten sürekli soğuk su. Çok dinç oluyorsunuz deneyin bence :)

ben seviyor rus, ben alıyor sıcak duj..

ben kışın dahii sıcak suyun ardından mutlaka soguk suyla durulanır cıkarım. Yazın zaten sürekli soğuk su. Çok dinç oluyorsunuz deneyin bence :)
abi kışın dediğin +10 derece sizin kış.
geçen sene kış erzuruma gittim adamlar sokakta kutup ayısı kovalıyor
git de orda soğuk suyla duş al kışın.

abi kışın dediğin +10 derece sizin kış.
geçen sene kış erzuruma gittim adamlar sokakta kutup ayısı kovalıyor
git de orda soğuk suyla duş al kışın.

öyle deme sülocan sonuçta biz sıcağa alıştığımız için bize göre baya baya soğuk :D

@Süleyman boluya gitmiştim kışın baya soğuktu ve her yer karla kaplanmıştı ama tabi biz kar görmeyen masum köylü kendimi attım karın içine ellerim soguktan morarmış ama ben hala çocuklar gibi eğleniyordum lksdldkadd

Soğuk duş alan genceliyor mu. Ruslar neden otuzdan sonra salıyor o zaman.

Sallamasyon bunlar itiraz ediyorum ahahaass

Ilık su hadi neyse de soğuk da insan ölecek gibi oluyor kdjd

Yaz dönemi sıcak su ile nasıl duş alıyorsunuz ?

Sıcak sıcak yıkanacaksın ki temizlendiğin belli olsun
Soğuk suyla kir üzerinde kalır yaa , o ne öyle

Birkaç defa kış ayında mecburiyetten aldığım olmuştu. Demir gibi su deyiminin anlamını idrak etmiştim :D

Geri