Soğanlı Puding

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
07B6q9.jpg

Malzemeler ;

450 gr beyaz soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 buket defne yaprağı, adaçayı, kekik, mercanköşk)
2 yemek kaşığı sirke
100 ml krema
375 ml süt
2 yumurta
2 yumurta sarısı
Kişniş tohumu
6 yemek kaşığı hazır karamel sos
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı ;

Soğanlı puding: Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı yakmayacak şekilde kavurun. Kavurma sırasında buket garnitürleri ekleyin (soğanlar piştikten sonra garnitürleri tavadan alın). Taze çekilmiş karabiber, sirke, tuz ve kremayı ekleyin. Tavayı ocaktan alıp karışımı ılındırın. Soğanın 2/3’ü ile yumurta, yumurta sarıları ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Kişniş tohumlarını ekleyin. Karışımı blender’la ezerek pütürsüz hale getirin. İçleri yağlanmış puding kalıplarına karameli paylaştırın. Soğanlı harcı ekleyin. Puding kaplarını içinde su bulunan fırın tepsisinin içine yerleştirin. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Pudingleri servis tabaklarına ters çevirip alın. Yanlarına kavrulmuş soğan ekleyip servis yapın.Soğanlı puding artık hazır, afiyet olsun.

Üstüne kusmak istiyorum Bu tarifi icat edenin.

Keskin tadının kaybolacağını sanmıyorum.

tavuk gögsü gerdan tatlısı ama bunun şekeri yok.

Midem bulandi :rolleyes:

İnce dusunme dedi biri , usutursun..

Nasıl kusarım diye bir konu vardı o konuya gelenleri buna yönlendirmeli bence :p

Çok merak ettim tadını... Yapan satan bir yerde yok sanırım...

Ney bu? Balgam söktürücü tarifi mi?

Bulsam her türlü tadına bakmak için yerim, pek de kötü olacağını sanmıyorum ki şeker yok ortada :l Krema kafa karıştırıyor azcık :l

ıspanaklı pasta nin mucizesinden sonra her şey mümkündür.

Deneysel olarak kokorece yumurta kırmıştık ama olmadı yani :l Yedik ama bir daha denemedik :l

Mide diye çöplük taşıyor insanlar ya, soğanlı puding hangi saykonun fikriydi acaba?

Geri