Soğanda yumurta tarifi

Konu sahibi son olarak 3437 gün önce görüldü
Eğer çadır falan kuruyorsanız büyük ihtimalle ateş de yakıyorsunuzdur. Sırt çantanızda çok yer kaplamayan birkaç malzemeyle, pratik ve besleyici bir yiyecek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 bıçak

Önce soğanla başlıyoruz, içi oyulacak ama daha önce dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Soğanın üstü düzgün kesilmeli, çünkü kapak görevi görecek!

Soğanın üst tarafını yaklaşık 1-2 santim civarında yatay şekilde kesin, aynı portakalın üst kısmını keser gibi. Daha sonra soğanın içini oyun ama yanlarını ve altını delmeyecek şekilde. Kenarlar incelene kadar devam edin. Soğanın kabuğunu soymayın, üzerinde kalsın.

Soğanı oyduktan sonra içine yumurtayı kırın. Hemen hemen soğanı tam dolduracaktır.
Daha sonra yatay şekilde kestiğiniz soğan başlığını üzerine kapatın ve köze koyun. Kapağı kapatmazsanız kolay kolay pişmez. Kapağı kapattıktan sonra kısa sürede pişecektir. Ara sıra kapağını açıp ne kadar pişeceğine karar verebilirsiniz.

Sonuç:

_MG_6544_zpsb0t3bwlp.jpg

İlk defa böyle birşey görüyorum @trink:))
Muhteşem bir fikir.Etraf kirlense de kapkacaktan tasarruf :))

Tamam,bence de denemeye değer.Soğanın suyu yavaş yavaş bir lezzet de ekliyor kanımca.Teşekkürler:hi:

Aynen öyle, yumurtada soğan tadı oluyor. Yumurta bittikten sonra soğanı yanıklardan arındırıp onu da bir güzel yiyorum :)

Teşekkür ederim Çavlan. O zaman size de afiyet olsun. Yalnız damak zevkleri farklı olabildiği için beğenmeme durumunda sorumluluk kabul etmiyorum :)

Mesajları yeniledikçe şu "Soğanda yumurta" başlığını Sahanda yumurta olarak okumak istediğim için acaba yanlış mı yazıldı diye konuya bakayım dedim.
Soğanda yumurta?
Daha neler.

Abi ben bınu yiyebilir miyim emin değilim ama helal olsun yapana.

Geri