Soğan Suyu ile Hamile Kalınır mı

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadın Hastalıkları ve Doğum
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yumurtalık kisti olanların, hamile kalmak isteyenlerin başvurduğu bir yöntem soğan kürü. Manisa Özel Sekiz Eylül Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Süleyman Emre konu ile ilgili bilgi verdi...

"Manisa'da en fazla yapılan yanlış uygulamalardan biri soğan suyu. Hastaya yumurtalık tedavisi yapıyorum, ilaç veriyorum. 'Ben soğan suyu içtim. Yanında senin verdiğin ilaçları da içtim diyor'. Böyle garip şeyler var. Kadınlar soğan suyu içerek hamile kalacağını düşünüyor.
sogan_99e16cae-6492-4062-aeae-3f347bba274b_1.jpg

Ben de 'Acaba soğan suyundan mı, yoksa benim verdiğim ilaçlardan dolayı mı hamile kaldı' diye düşünüyorum. Halk arasında bilinen bu yanlışın düzelmesini istiyorum. Gebelerin doktorlarını dinlemesini istiyoruz. Kendi kafalarına göre hareket etmesini istemiyoruz."
gebelik-testi_6cada2cb-9df8-4532-be85-44af4963d20a_1.jpg

Gebelik sıklığının önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Emre, 18 yaşının altındaki gebeliğin ne kadar riskli ise 35- 36 yaşından sonraki dönemin de büyük risk taşıdığını söyledi. Dr. Süleyman Emre, gebelikte düşük yapanların öncelikle gebe kalmadan önce düşüğünün nedenini araştırması gerektiğini, tedavi olduktan sonra gebe kalması gerektiğini ifade etti.
dis-gebelik_24503a4a-f8e4-4615-8a6d-080e273054ce_1.jpg

Dr. Emre, "Gebelerimize su kaybından dolayı ilk aylarda tuzlu yemekler yemesi önerisinde bulunuyoruz. Çünkü tuzun gebeliğe ilk aylarda faydası var. Fakat son aylarda tuz gebelikte zararlı. Gebelerimiz dikkat etmesi gerekir" diye konuştu.
Tuz kullanımına gebeliğin ilk ve son aylarında dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Emre, gebe kadınları ilk üç ayda yiyebildiği herşeyi yemesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti...
"İlk üç ayda aşırı mide bulantısı olduğu için hastanın sürekli yemek yemesi lazım. Yeter ki yesin. Çünkü yemediği takdirde serumla besliyoruz.
hamilelik_d8e66963-5b1e-4b18-bc84-69556938680c_1.jpg
Özellikle 12 ve 13 haftadan sonra süt, yumurta, yoğurt, peynir gibi kalsiyuma iyi gelen gıdaları bolca tüketmesi lazım. Zaten 4'üncü ay sonrasında gebelere haftada bir balık yiyerek beslenmesini istiyoruz."​

Haber;

Yozgat'da çocukları olmayan A.K., eşi H.K. ile soğan çuvalı üstüne oturunca soluğu hastanede aldılar.

ey soğan sen nelere kadirsin xd
çok mübarek feyizli bir sebze xd ajksksklaj öfff

Aklıma kötü şeyler geliyor; kadının üzerinde kocasının soğanı yumrukla parçalayıp cücüğünü.... töbe töbeee ben bi kahvaltı yapayım

Soğan suyunun, regl sancisina iyi geldiğini duymuştum. Üstelik bir keresinde denemeye kalktım. Ama o kadar iğrenç kokuyor ki , sancinizi düşünmeyi bırakıp, soğan suyunun o iğrenç kokusundan evi nasıl arindiririm diye düşünmeye koyuluyorsunuz. :D

Soganin hamile kalmasinda tabikide buyuk bir payi var

prof Saracoglunun hep dile getirdigi bir kur

bi arkadasim yumurtalarinda kis vardi sogan kurunu yapti ve ilacla beraber Hamile kaldi

Sogani kucuk gormeyin.

hey allahim cocuk istegi insana neler yaptiriyou. guleyim mi agliyim mi bilemedim :) demin embriyoannesi isimli blog okuyodum orda da cok guldum! ne guzel anlatmis yasananlari. herkes cesit cesit nelere yasiyor allah herkese kolaylik versin

Geri