Soğan soymada bir katman daha çıkarma tereddütü

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yer bilimleriyle ilgilenen biri olarak yerin katmanlarını analiz etmek bile bu kadar zor gelmezken bir soğanda bu kadar takılı kalıyor olmam kimi zaman düşündürüyor. Acaba bir katman daha soysam mı soymasam mı, soy(ma)sam acaba doğru mu yaptım diye olay sonrası küçük bir hüzün bedenimi kaplar mı endişesi de olabilir. Bu ikilemin yarattığı zaman kaybı nedeniyle gözlerin daha fazla yaşarması da mümkündür. Fakirlik belirten ince bir detay mı ondan da emin değilim. Ciddi bir mesele.

dış kabuğun altındaki ilk katmanı muhakkak atarım. bazen ikinci kata da inerim. zenginim.

bıçağı vurmamla iç kalın katmandan ayırıyorum, öyle dış katmanlarla hiç uğraşmıyorum. tabii bu yöntemle bir soğanın çoğu çöpe gidiyor.

bir katman daha soymazsam içim rahat etmez benimde….direkt çöp gözüyle bakıyorum. taze soğanda da öyle :m

İlk zar sonraki katman soy soy soğanmı kalır Sjsjsj

Kabuk mu değil mi anlamıyor musunuz yahu ona göre keseceksiniz işte . Ayrıca yanına su koyunca gözler yaşarmıyormuş denenmedi

Ben soğanı asla doğramam ya mutluyken, mutlu halimle beni saniyesinde ağlatan tek şey.

Enflasyon yüksek hala, hayat pahalı. Bir katman az çıkarın :(

Soğan doğrayamam, doğrandığı yerde asla duramam yoksa ağlak naciye gibi elimde mendil gezer dururum, etrafıma da hayatı zindan ederim, Ancak gelin görün ki soğanın cüccüğünü zumzuğumla vurup çıkardığım zaman da o soğan bana gülgibi kokar sarıp sarmalar mideye gömerim. Ha zara gelince evet çıkarırım tek tek.

Geri