Soğan soyarken ağlamamak için ne yapmak gerekir?

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4533 gün önce görüldü
Ben Sıklıkla soğanla ilgili birşeyler yaparken dikkat ettiklerim ;

Kesinlikle keskin bir bıçak olmalı bıçak keskin değilse. buda soğanın zararının dengesizce yırtılmasına sebep veriyor ve böylece daha çok yakıyor gözleri,
Soğanı soğuk suyun altında doğramanı öneririm. Soğuk su gözlerin yanmasını engelliyor veya soğuk suda yıkayıp daha sonra kesebilirsin. Oldu da gözlerin yandı ve yaşarmaya başladı bu seferde mümkün olduğunca az kırpmalısın dikkat edersen gözlerini kırptıkça daha çok yanacaktır. Bu sayede temasıda engelleyebilirsin :) söylediklerim kulaktan dolma bilgiler değil. hepsi denenmiş ve uygulanmış..

Emre sen mi denedin bunları ona göre deneyeceğim bende :p

:D bence sogani baskasina dograt ne yaanr nede ellerin kokar :D kesin cözüm :D

Ben Sıklıkla soğanla ilgili birşeyler yaparken dikkat ettiklerim ;

Kesinlikle keskin bir bıçak olmalı bıçak keskin değilse. buda soğanın zararının dengesizce yırtılmasına sebep veriyor ve böylece daha çok yakıyor gözleri,
Soğanı soğuk suyun altında doğramanı öneririm. Soğuk su gözlerin yanmasını engelliyor veya soğuk suda yıkayıp daha sonra kesebilirsin. Oldu da gözlerin yandı ve yaşarmaya başladı bu seferde mümkün olduğunca az kırpmalısın dikkat edersen gözlerini kırptıkça daha çok yanacaktır. Bu sayede temasıda engelleyebilirsin :) söylediklerim kulaktan dolma bilgiler değil. hepsi denenmiş ve uygulanmış..
Katılıyorum çok işe yarıyor (:

Ne soganmis yaaa saatlerce bi türlü dogranmadi:D yollayin anam ben dograrim:D

Önceden suyun altında doğrardım biraz faydası oluyorda artık makineleri var en garantisi aglamak istemeyenler için :D

Aynen yaa elin sogan kokcak sarmisak kokcak ölelikle ev hanimi olcaz:D

Sakız çiğneyerek bu durumu kurtarabilirsiniz sanırsam :)

Her türlü ağlıyorsun bilim adamları hala buna çözüm bulamadı..

Suyu açık bırakın diye bir öneri okumuştum, ama fazla işe yaramıyor.

Geri