Soğan soyarken ağlamamak için ne yapmak gerekir?

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4533 gün önce görüldü
Soğan soyarken ağlamamak için ne yapmak gerekir?

( Ağlamaya alışmışımda bu sadece merak :p)

Sakız çiğne :D

Sakizi bilemem fakat soyduktan sonra 10 dakika buzdolabinda bekletirsen ise yariyomus deneyen kisiler söyledi..

Sakızı bilmem ama ekmek yenilirse etkilemediğini duymuştum bende.Demek ağzın dolu olması gerekmiş. :o

Sakızı bilmem ama ekmek yenilirse etkilemediğini duymuştum bende.Demek ağzın dolu olması gerekmiş. :o

Ya ağzındaki biterse ne oalcak elinde soğanlı kokar agzın soğan yersen :D

Bende musluk suyunu açınca ağlamassın duydum ama su parası çok gelirse bilemem :D Bedava suyu olan deneyebilir :p

Ya ağzındaki biterse ne oalcak elinde soğanlı kokar agzın soğan yersen :D

Bende musluk suyunu açınca ağlamassın duydum ama su parası çok gelirse bilemem :D Bedava suyu olan deneyebilir :p

Hacimli bir ekmeği ağzına sığdırırsın sende.
yemek,+yemek+yemek,+oha,+%C3%A7%C3%BC%C5%9F,+yuh,+ay%C4%B1,+kad%C4%B1n,+hayvan,+a%C3%A7.jpg

Hem ekmek gelecek su parasından daha ucuz. :p

kolayı var koruyucu gözlük al tak :D ( dalgıç gözlüğüde olabilir :zuha: )

Bir bardak su koy önüne gözlerin yanmaya başladığı an suya kilitlen :D

Ben Sıklıkla soğanla ilgili birşeyler yaparken dikkat ettiklerim ;

Kesinlikle keskin bir bıçak olmalı bıçak keskin değilse. buda soğanın zararının dengesizce yırtılmasına sebep veriyor ve böylece daha çok yakıyor gözleri,
Soğanı soğuk suyun altında doğramanı öneririm. Soğuk su gözlerin yanmasını engelliyor veya soğuk suda yıkayıp daha sonra kesebilirsin. Oldu da gözlerin yandı ve yaşarmaya başladı bu seferde mümkün olduğunca az kırpmalısın dikkat edersen gözlerini kırptıkça daha çok yanacaktır. Bu sayede temasıda engelleyebilirsin :) söylediklerim kulaktan dolma bilgiler değil. hepsi denenmiş ve uygulanmış..

Bu kadar yazmaya gerek yoktuki 10 dakika buzdolapta beklet oldu bitti:) Suyun altinda sogan nasil dograncak suyla akip gider:D

Geri