Çok masraflı bir hastalık,tiktokta sayısız çocuklara denk geldim.yardım filan topluyorlar,ilaçlar ve tedavisi aşırı pahalı..yardım etmek istiyorum ama güvenilmiyor maalesef,bazı şahıslar insanların duygularını suistimal edebiliyor..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yanlış bilmiyorsam Ankara Büyükşehir Belediyesi, evlilik öncesi test yapıyor sma ile ilgili.SMA tarama testi ile hastalığın baştan tespit edilip çocukların bu hastalıkla doğmasının önlenmesi gerekiyor yoksa doğduktan sonra böyle genetik bir hastalığa yapılabilecek pek bir şey bulunmuyor kaldı ki çocuklara da büyük eziyet.
Çocukları SMA hastası olarak doğma ihtimali olan çiftleri, tüp bebek yöntemine teşvik edip bu şekilde doğumları önlemeye çalışıyorlar.
Sağlık Bakanlığı 81 ilde ücretsiz testi başlatacaktı fakat son durumu bilmiyorum.Yanlış bilmiyorsam Ankara Büyükşehir Belediyesi, evlilik öncesi test yapıyor sma ile ilgili.