Slayttan okuyarak ders anlatan hoca

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Tüm yükü öğrenciye yükler.
Öğrenci ders çalışırken hoca neye takar neye takmaz şeklinde bir strateji geliştiremez.
Her haltı çalışmak zorunda kalır.
Hele bir de devam zorunluluğu varsa of.
Uyu tüm ders saati.

Birde dersi öğrencilere anlattıran hocalar var onlar daha kötü

Az önce evde kendi kendime kızıp söylenmeme neden olan hocaların düşürdüğü durum.
Bir de bu güzelim hocalar ne yapar biliyor musunuz?
Bize yaptırır aynı sunumu , hocanın okuyup geçme hakkı var ama biz anlatmak zorundayız !
Dönem boyunca uyudum o iki derste. :somurt:
Pişman değilim .
Ama finallerden korkuyorum :D
(He bir de o okuduğu slaytların çıktısını verir alın çalışın diye :somurt: )
Ne var öyle hoca olmakta :/

Kursta ölçme dersinde böyle yapan bir öğretmen vardı. Hemen değiştirilmesini istedik. Sözel yoğunluklu derslerde bir ihtimal olabilir ama ölçme gibi derslerde imkansız bu şekilde bir ders sunumu.

Ekstra slayt kullanılabilir ama tamamı slaytla olmaz, olmamalı.

Slaytta olsa olsa baslik ve kisa bir tanim yer alabilir anlatilanlarin tama mi yer alamaz. Boyle yapan varsa cidden zopalik. Unide ben ses kaydı alir hocanin anlattiklarini pcden dinler, yazardim. Hem calismasi daha kolay oluyor hem de tekrar oluyordu.

Psikolojik harp sanatı dersinde bir dönemin profesörü bunu yapıyordu. Şikayet ettik aldırdık adamı. Geçmişten hikayeler okuyup okuyup gidiyordu. Başkası geldi yerine.

Sinif karsisinda bi konu uzerine tanitim/anlatim yaparken, benim yaptigim sey. Lise 3. sinifda butun ogrencilerin yapmasi ve gecmesi gereken bir ders vardi, iste gorevimiz de buydu. Tembellik eyleyip bir gun onceden konu bulup slayt hazirladim. Hic bir sozu ezbere bilmedigim icin herseyi slayt'a eklemistim ve ordan okuyup sinifa anlattim. 10 uzerine 2.8 almistim. O nasil cesaret ve umursamamazlik idi, sormayin -.- Her sonraki slayt'a gectigim an, sinif bi derinden OFFFFFF cekiyordu hala bitmedimi diye. Oylede darlandirdim insanlari iste. Bari ogretmenler yapmasin.

Hocam biz okuma biliyorduk gerek yok okumanıza demek istenilen hocaaaa tipi :((

hem okul hayatında, hem iş hayatında(eğitimlerde) bunu çok sık yapıyorlar
sorsan hocam neden slayttan anlatıyorsunuz diye vereceği cevap muhtemelen dersin konsepti budur bizde buna uyuyoruz.
slayt onları kurtarıcı gibi bir şey oluyor fazla kendilerini yormuyorlar kendi öğrendiği bilgileri aktarmak için

cnm ulaş hojam asla not tutturmaz, en fazla ilk kez verdiği ders için not tutturur sonra da onları pdf haline getirir dönemlerce çabuk çabuk işler beklemelere katlanamaz öyle.
biz de bi bk anlamayız. ama olsundu :d

Geri