Sizler Erdoğan neslisiniz

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 183 gün önce görüldü
Bakınız: Bilal Erdoğan seslenişi.
(Genç kardeşlerim sizler Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı ve başbakanlığın neslisiniz' dedi.)

Yorum yapamayacağım, siz anlayın.

Babamız Erdoğan olduğu için dogru bir nesillendirme tespitidir.

Zeki Muren'nin askerleriyiz postuna cok guldum. Aklima, 12 eylul darbesinden sonra Zeki Muren'e sorduklari bir soru geldi "pasam size neden pasa diyorlar?" O da gulup "Ankara'dakilere ibne diyemedikleri icindir" demis.

Neyse ha Erdogan nesli ha bip kafali japon askeri bir farki yok benim icin

Açıkçası biz kendimizi Atatürk nesli olarak adlandırmayı tercih ederiz, sizleri bilemedim ama.

Keşke öyle olmasaydı ama doğru söylemiş. Sonuçta adam cumbabamız. Ya cumbaba benim tecil sonraki ay bitiyor, hani askeri vesayete sondu? Bakaya mı gezeyim cumbaba?

Bizler kendimizi Atatürk'ün ve varını yoğunu ortaya koyarak, bu ülke sınırlarını çizmiş insanları devamı olarak görüyoruz. Fakat sizler öyle bir nesilsiniz ki Ülkemiz düşmanlarına sizden daha çok saygı duyuyorum Allahın belaları...

Atatürk diye darlamayanı dövüyorlar mı? Pek sevgili Atatürk gençliği, rejim neredeyse değiştirilmiş, cemaatler ve gizli yapılanmalar ile devlet kurumları yıpratılmış, silahlı kuvvetler sindirilmiş, yolsuzluklar, adam kayırmalar almış başını gitmiş, cumbabanın ağzından her çıkanın yasaya dönüştüğü bir anayasa ve beraberinde hak ihlalleri sıradan hale gelmiş, kısacası Atatürk'ün harekete geçmenizi emrettiği o günde yaşıyorsunuz. Hem de senelerdir. Ama cumbabanın eceliyle hakkı rahmetine kavuşmasını dilemek dışında pek de bi politik faaliyet yürütemiyorsunuz. Hadi şakayı bırakın.

Gerçekten çok haklı, bir bok yaptığımız da yok. Ben sokaklara dökülmelerden, eylemlerden de vazgeçtim.
Haber de okumuyorum artık. Haybeye Atatürkçü'lerdenim.
Ne diyebilirim ki.... :d
Fakat ota boka Atatürk diye darladığım da görülmemiştir, hatta bu forumda ilk kez bu tip bir yorum yapmış bile olabilirim. Kendi adıma konuştum. Teşekkürler, yakşamlar.

Atatürk diye darlamayanı dövüyorlar mı? Pek sevgili Atatürk gençliği, rejim neredeyse değiştirilmiş, cemaatler ve gizli yapılanmalar ile devlet kurumları yıpratılmış, silahlı kuvvetler sindirilmiş, yolsuzluklar, adam kayırmalar almış başını gitmiş, cumbabanın ağzından her çıkanın yasaya dönüştüğü bir anayasa ve beraberinde hak ihlalleri sıradan hale gelmiş, kısacası Atatürk'ün harekete geçmenizi emrettiği o günde yaşıyorsunuz. Hem de senelerdir. Ama cumbabanın eceliyle hakkı rahmetine kavuşmasını dilemek dışında pek de bi politik faaliyet yürütemiyorsunuz. Hadi şakayı bırakın.
Yav haklısın da dediğin tavır sergilendiginde ortaya nahoş sonuçlar çıkacak ilk etapta. Bunun müsebbibi olmak istemiyor kimse. Bir de adamlar reformist. Gayet demokratik yollarla edindiler kazanımlarını. Sakin ve yavaşça. (Kanlı mi kansız mı olacak mevzusu) Eh tabi bi noktadan sonra mevzi korumak için olabildiğince bokunu çıkarttılar, çıkaracaklar. Aslına bakarsan kimse bomba elinde patlasın istemiyor. Nasıl olsa ülke bitti. Sorumlusu biz olmayalım diyor muhalefet. Sonra ihale bize kalır. Bence sonuna kadar destekle gazlamak lazım inadına AKP'yi. Nasıl olsa yokuş aşagi fren patlak gidiyor. Bi de bu şekil deneyelim. Bak bahçeli deniyor bu yöntemi.

Nesil kelimesine bir bakış açısıyla

Eğitimi için geçirdiği yıllarda dahil olmak üzere kişinin kendi çocukları için bir gelecek hazırlama telaşı başlayacağı yaşa kadar geçen süreyi paylaştığı akranlarıyla yaşadığı döneme nesil denebilir.
(Benim yorumum 15-35 yaş biraz daha genişletmek zorunda kalacaksak 15-45 yaş)

Bugünün aile babaları Demirel li Özal lı yıllarda çocukluk yaşadığından, hali hazırda akpartiyle 17 (olması gerek) yıldır süre gelen bir siyasi sahne seyircisi olduklarından; özellikle bilal tospasının seslendiği gençlerin deniz baykalı bile doğru dürüst hatırlamayacakları göz önüne alınırsa tespit yerli. Tespitte babaydı, ataydı, hatası aramak yanlış, nesilden kasıt örn, Sezen Aksu nesliyiz, Gta nesliyiz, Cem yılmaz nesliyiz vs vs

Geri