Sizi en çok etkileyen sinema filmleri hangileri?

Konu sahibi son olarak 966 gün önce görüldü
Merhaba ; IRCForumlari.com.tr kullanıcıları,
Son yıllarda izleyip de sizi acayip şekilde etkileyen sinema filmi var mı? Benim çok etkilendiğim sinema filmlerinin birkaçını eklemek istiyorum.
Siz de etkilendiğiniz (Sadece duygusal manada değil) sinema filmlerini yazabilirsiniz.

Örnek : Matrix
Örnek : Yeşil yol
Örnek : Mucize

Eğer siz de benim gibi kafanızı yoran, sizi içine çekecek, pür dikkat izlenilebilecek filmler arıyorsanız, aşağıda yazmış olduğum filmleri izlemenizi öneririm.

Akıl oyunları
Esaretin Bedeli
Başlangıç
Akıl defteri
Yıldızlar arası
Kanlı elmas
6.His
Dün aslında bugündü
Zindan Adası
Prestij
Makinist
Zamanın ötesinde
mulholland çıkmazı

ve tabiki "Dövüş kulübü" yaklaşık 4 kez falan izlediğim bir film. Film izlemeyi sevip de bu filmi izlemeyen yoktur diye düşünüyorum, eğer izlemeyen varsa mutlaka izlemeli. Bu film'i belirli zaman aralıklarla dediğim gibi en az 4 kez izledim. Her izlediğim de filmden farklı bir anlamlar çıkardığımı söyleyebilirim.

Son düzenleme:
Yeşil yol,
esaretin beli,
yıldızlar arası,
olağan şüpheli.

Benim için babam ve oğlumdur.

Yeşil yol
Diriliş
Külkedisi adam
Makinist
Komplo(2001 yapımı)
İlk aklıma gelenler.

Constantine
Şeytanın Avukatı
Melekler ve Şeytanlar
Da Vinci Şifresi
Guzaarish
PK
The Purge
The Mummy Serisi
Tau
Eyes wide shut
Lucy
Star Wars serisi
Carrie
V for vendetta
Mezarına tüküreceğim

herkesin ağzından aynı filmler çıkıyor, güzel film demek popüler olan filmler demek değildir her zaman,

mesela julio medem'in "los amantes del circulo polar" da efsane bir filmdir, keza yine bernardo bertolucci'nin "the dreamers"ı öyle, reha erdem'in "kosmos"u bir baş yapıttır.

Ben x
Mozart ve balina
Ölü ozanlar derneği
Kızarmış yeşil domatesler

En sevdiğim filmi ya da yönetmeni belirlemekte ve birilerine film önermekte zorlanan biri olsam da tüm Alfred Joseph Hitchcock, Martin Scorsese, Tim Burton ve Reha Erdem filmlerinin yeri bende ayrı.
Örnek vermek gerekiyorsa Alfred Joseph Hitchcock'un Vertigo, Psycho ve Kuşlar
Martin Scorsese'un Köstebek, Zindan Adası, The Wolf of Wall Street
Tim Burton'un Ölü Gelin, Makas Eller, Big Eyes, Big Fish
Reha Erdem'in Kaç Para Kaç, 5 Vakit, Kosmos

Bunlar dışında seri filmlerden Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi serisini senede bir kere muhakkak izlerim.

Bunların da dışında bir çok film sayabilirim ama film önermemi isteyen olursa artık (:

Nolan'ın batman üçlemesi.

bonus olarak Joker.

Aşçının intikamı" adlı Bulgar bir film izlemiştim...

Geri