Sizi çevrenize sorsak nasıl bir cevap alırız?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Eskiden öyle şeyler varmış ya neyse onu boşverelim de
Bir adam doğudan bir kıza talip olmuş doğulular biraz kökenli ve örf adete bağlı oldukları için bu kızlarını isteyen adamı araştırmaya kalkmışlar baba ve kız doğudan yozgata gelir ve adamı sokak sokak gezip bu adam nasıl diye her kapı aldıklarına sorarlar aldıkları cevap sen 4. Karısı olacaksın kadın dayanmıyor derler ve kadın gider o adamla evlenir Sjsjsjsj

Basireti bağlandı ise demek Sjsjssj

Doğulu derken? Kürt demekse kastın kürt diyebilirsin, ısırmıyoruz korkma.
Bölge ile söylemek istedim kürt daha ayrıştırıcı oluyor Karadenizli desem ona damı hırlayacaktın ?

Kürt deyince neden kürt dediniz diye kendiniz yükseliyorsunuz benim için sorun yok sizin içinizdeki sorun o

Bölge ile söylemek istedim kürt daha ayrıştırıcı oluyor Karadenizli desem ona damı hırlayacaktın ?

Kürt deyince neden kürt dediniz diye kendiniz yükseliyorsunuz benim için sorun yok sizin içinizdeki sorun o
Yooo. Gayet net konuştum oysaki Kürtten bahsediyorsan Kürt dersin. Eğer “Doğuludan”
kastın Ermeni, Kürt, Türkmen, Süryani halklarının tamamı ise doğulu kullanılabilir pek tabii ki. Ama sen spesifik birinden bahsediyorsun. Genel bir tespit değil.

Bir Kürt Kürde kürt denildiği için ne zaman yükselmiş yahu. Tam aksine Kürt dememek için “Doğulu” “Kürt kökenli” gibi kelimeler irite ediyor.

Ayrımcılık nedir biraz daha kafa yor bence. Böyle çok hırıltılı oluyor konuşman, anlaşılmıyor.

Beni sevenler sıcakkanli, komik, masum, yardımsever der muhtemelen ; tam bi tatlişim bence ;dxj
Sevmeyenler de soğuk nevale , egoist xjfjfj

• Öpücük
Tepkiler: ne
Yooo. Gayet net konuştum oysaki Kürtten bahsediyorsan Kürt dersin. Eğer “Doğuludan”
kastın Ermeni, Kürt, Türkmen, Süryani halklarının tamamı ise doğulu kullanılabilir pek tabii ki. Ama sen spesifik birinden bahsediyorsun. Genel bir tespit değil.

Bir Kürt Kürde kürt denildiği için ne zaman yükselmiş yahu. Tam aksine Kürt dememek için “Doğulu” “Kürt kökenli” gibi kelimeler irite ediyor.

Ayrımcılık nedir biraz daha kafa yor bence. Böyle çok hırıltılı oluyor konuşman, anlaşılmıyor.
Yorumumda asla bir kasıt yada aşağılama olmadığı gibi yine söylüyorum Doğuluların örf ve adetlerinden yola çıkarak yazdım ama sen duyar kasmak için bu konuyu bekledin belli ki ben ikisini söylemektende rahatsız olmam sende içindeki art niyeti yok edersen rahatsız olmazsın ayrıca illaki birine çatmak istersen bu konuda Hilal alenen kürtleri sevmediğini ve aşşagıladığına defalarca şahit oldum yine yanlış adres gereksiz eleştiri ve alınamayan hınç.

Neyseki sıfır art niyetle açtığım konuda havlaman bir kez daha kimin neyden niye rahatsız olduğunu ortaya koydu KÜRT BEY

Son düzenleme:
Burda kürt olan hemşehrini terörist diye hayata küstüren hilal devrini yaşarken neredeydin @HosgeldinHarunAbi ? Ama siz hep böylesiniz zaten kendi içinizde herşey mübah görmezsiniz seviyorsunuz iki yüzlülüğü :)

Evet. Bi kız "beni istemeye gelicekler" dediğinde anne baba "oğlan kimmiş kimlerdenmiş" diye sorar. Ne iş yaptığını sorar. Kötü alışkanlığı var mı sorar. Eli yüzü düzgün mü diye bakmak için fotoğraf sorar. Oğlanın suratına karşı "seni biraz araştırdım" demesi olayına seyrek rastlanır (dizilerde olur genelde)

Eniştem Karslı olduğu için babam ablamı vermek istememişti. (feministler tam bu noktada kadın mal değil alınıp satılmaz diye itiraz ederse küfür ederim. Metaforik bişe bu. Laf anlatıyorum kesme lafımı). "İnşaatta iş vermezler bunlara, biz kız mı vericez" demişti.

Ben kız istemeye gidince de Egeli olan kayınpeder, bir Kastamonuluya (bana) kız verme isteğinde değildi.

Yani arkadaşlar. İnsanlar sizi hızlıca değerlendirmek için, tanıma zamanları olmadığında nereli olduğunuza bakarak sınıflandırır. Bu hemşehricilik yaklaşımı artık eskisi kadar belirgin değil. Günümüzde siyasi görüş ve yaşam tarzı daha önemli. İşte bu nedenle marmaralı bir seküler türk için ittifakı destekleyen kürt, karşı takımın adamı olan iç Anadolulu türkten daha evla.

Ben hanımın Malatyalı olduğunu olduğunu 4 ay sonra öğrendim, Adanalı sanıyordum.
bizimkilerin beyni yandı, neye göre değerlendireceklerini bilemediler.
bu yüzden sevgili halkım; sittiredin.
böyle ön yargılara mahal verecek şeylerle meşgul etmeyin kendinizi.

Geri