Size gore Turkiyede ekonomik sorun nedir?

Konu sahibi son olarak 2635 gün önce görüldü
Yo minna! :hppy:

konu acmayali uzun sure oldu :parti:

Bu aksam size bir soruyla geldim :kaç:

Sizce Turkiye ekonomisinin sorunu nedir?
Nedenleri ve etkileri?

ve ne gibi cozumler uretilebilir?

arigato ilgilenenlere simdiden :u1:

a79b36d67719bd706903f70bce0f1dddcd748162_hq.gif

Diyanet. Çok para harcıyor.

Yorum yapmak için konuya girdiğimde yine bir anime gifi paylaştığınıza şahit oldum ve her zaman götümün dibinde olan ilham travestilerim bana şunu yazdırdılar;

Hep anime hep anime
selam söyle Hatake'ye
çizgi dünyasından çıkıp
gelin programları izlesene

:alkis:​

Asgari ücretli ve bu ücretin arttırılması konusunda,her gelişme ve öneride baskı kuran,daha çok zengin olmak isteyen işverenler bu ülkenin en büyük ekonomik sorunudur bana göre.

Bu ülkenin en büyük üç sorunu bana göre, 1. Eğitim, 2. Eğitim, 3. Eğitim. Bunlar bir başarılı sonuca varırsa, gerisi gelir.

Ekonomi ile ne ilgisi var ? diyeceksiniz. Eğitimli insanın üretkenliği ile cahil insanın üretkenliği bir olur mu ? diyorum bende.

Onlar tasarlıyor, bize ürettiriyorlar. Onlar kazanıyor, biz anca doyuyoruz. Bizde tasarlıyacak, araştıracak, geliştirecek kafa yok. Çünkü eğitimimiz yetersiz.

haklısın ismail. şu hayatta asla ve asla yaşa, taşa, başa oturmayacaksın. bak dikkat et ne diyorum... yaşa, taşa, başo.

Yorum yapmak için konuya girdiğimde yine bir anime gifi paylaştığınıza şahit oldum ve her zaman götümün dibinde olan ilham travestilerim bana şunu yazdırdılar;

Hep anime hep anime
selam söyle Hatake'ye
çizgi dünyasından çıkıp
gelin programları izlesene

:alkis:​

:parti:gelin programlari izledigim gun oldugum tabutumun kalktigi gundur oyle bisey olmayacak o itici elemanlari izlemiycem :mks::mks::mks:
bi dusuncen yokmu ekonomi hakkinda? :anla:
bu arada hatake'nin de sana selami var :o1:

Asgari ücretli ve bu ücretin arttırılması konusunda,her gelişme ve öneride baskı kuran,daha çok zengin olmak isteyen işverenler bu ülkenin en büyük ekonomik sorunudur bana göre.

anlayamadim tam biraz acabilirmisin?
innocent.gif

Bu ülkenin en büyük üç sorunu bana göre, 1. Eğitim, 2. Eğitim, 3. Eğitim. Bunlar bir başarılı sonuca varırsa, gerisi gelir.

Ekonomi ile ne ilgisi var ? diyeceksiniz. Eğitimli insanın üretkenliği ile cahil insanın üretkenliği bir olur mu ? diyorum bende.

Onlar tasarlıyor, bize ürettiriyorlar. Onlar kazanıyor, biz anca doyuyoruz. Bizde tasarlıyacak, araştıracak, geliştirecek kafa yok. Çünkü eğitimimiz yetersiz.

anladim ama en temel sorunumuz bumu sence?

peki bunu kisa vadede nasil duzeltebiliriz?

bu sorunu duzeltene kadar baska alternatif cozumler uretemezmiyiz? :hppy:

Sorun yokmuş gibi davranmak.

oyle davrananlari bir kenara birakirsak (gozumuzun onundeki seyi de inkar edenleri dusunmeyelim bile) daha baska ne gibi sorunlarimiz var sizce?

Atışmayı seviyoruz, araştırmayı sevmiyoruz. Bu şekilde kendimizi geliştiremeyiz. Kendimizi geliştirmeden sorun çözemeyiz.

Atışmayı seviyoruz, araştırmayı sevmiyoruz. Bu şekilde kendimizi geliştiremeyiz. Kendimizi geliştirmeden sorun çözemeyiz.

deyimlerinize gore sizin icin en buyuk sorun egitim ve ogrenim istegi eksikligi? dogrumuyum?:karışık:

Aynen. Bilgisiz veya eksik bilgili insan çok yanlış yapar.

Geri