Sizce yalnız kalmak yararlımı?Zararlımı?Siz yalnız kalınca neler yaparsınız?

Konu sahibi son olarak 641 gün önce görüldü
Yalnızlıkla başaçıkabilecek biriysen sıkıntı yoktur

Bence zararlı yararlı yönleride var tabi bir süre kafa dinlemek icin bire bir fakat bir zamandan sonra kendi kendine konuşmaya başlıyorsun :)

her zmn yalniz kalamaz insan
bazen iyidir

ben seviyorum yalnızlığı.Bazen kalabalık içinde bile yalnız olmak hoşuma gidiyor..genelde kitap okur müzik dinlerim..

Tam bir baş belanızdır yalnızlığınız.
Size kenar mahalle edebiyatı yaptırır. Gülen oynayan insanların arasında kendinizi "hepinizden iyreniyorum" köşesine çekersiniz.
Yalnızlığın yararı zararı olmaz bana göre. Kendinizi özel hissettiğiniz için herkese ışık yılınca mesafe koyasınız gelir.

En güzel sanat, yalnızlığın elinden çıkar ayrıca.
Kalabalık insanların samimiyeti sorgulanmaya mahkum beyin loblarımda.

Son soruya gelince. Yıllardır yalnızım. Ne yaptığımı ben de bilmiyorum.

Kendi kendinizle konuştukça, sadece diğer kendinizin can sıkıntısını giderirsiniz ancak. Başka da bir şeye faydası olmaz.

Bir yalniz birakmiyorlar ki:/ Genelde gece kalırım onda da surekli kendimi sorgularim sonra pisman olur uyuyamam .p

Sakince düşünmek ve doğru kararlar almak için iyidir yalnızlık (:

YIllardır yalnız yaşıyorum, ki sanırım bu yıllarca devam edecek.

Sanırım kendi kendime konuşmaya başlamamda ki en büyük etken yalnızlıktı.

Ama aynı zamanda keyif aldığım gibi yaşamakta çok güzel.

Alleine sein ist gut. Man hat viel Zeit zum nachdenken und zu analysieren...

Çok faydalı neyin ne olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor. Kuru kalabalıktansa yalnızlık altındır.

Muazzam bisey tavsiye ederim))

Yalnız olmak bana hiç doğru gelmedi. Bazen iyi geldi ama hiç doğru gelmedi .

Fazlası mutsuzlukla birlikte sizi melankolik yapar.
Aman dikkat.

Zararlı değil. Ne demiş Ebu Zer kendisine soru sorulunca? "Yalnızlık zor değil mi Ebu Zer demişler , o da insanlar daha zor" demiş. Benimki o hesap:) Mesafe iyidir.

Yalnızlığın fiziksel ve ruhsal sağlığın ikisine de geniş çaplı olumsuz etkileri vardır. Bunlardan bazıları;

Depresyon
İntihar
Kalp hastalıkları
Artmış stres
Öğrenme ve hafızada bozulmalar
Anti sosyal Davranışlar
Karar vermede güçlükler
Alkolizm ve madde kullanımı
Alzheimer hastalığında ilerleme
Beyin fonksiyonlarında zayıflama

İçinde bulunduğumuz son 10 yıl içinde yaygınlaşan internet üzerindeki sanal platformlar ve sosyal ağlar aslında yalnızlığı engelliyor gibi görünse de yalnızlığı arttırmakta ve bulaşıcı hale getirmektedir.
Yalnızlığın hayatınızda bazı şeyleri değiştirmenizin işareti olduğunun farkına varın.
Değişimden korkmayın.
Yalnızlığın hayatınızı fiziksel ve ruhsal olarak olumsuz etkilediğini unutmayın.
Keyif alabileceğiniz bir aktivite bulun ya da bir gruba katılın. Bu yaklaşım size yeni dostlukların ya da nitelikli paylaşımların yolunu açar.
Sizinle aynı durum ya da değerde ki insanlarla iletişim kurmaya odaklanın.
En iyisini bekleyin ve isteyin. Reddedilmekten korkmayın.

Dizilerimin yeni bölümlerini izliyorum. Fake Taxi olur, Fake Hospital olur.

Geri