Futbolcu
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
-
Sizce Türkiye`yi Hangi Düşünce Tarzı Daha İleri Götürür?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bazı ilkelere sabit kanca takılmadan tarafsız bir eğitim ve içimizdeki hainler olmasın yeterli bence.
İbni Sina müslüman bir bilim insanı.
Piri Reis müslüman bir bilim insanı. Ve bu ikisini bütün dünya tanıyor. Ve bu insanlar bir ''Müslüman'' devletten çıkma.
Osmanlının en parlak dönemi, bilime en çok önem verildiği zamandı. İslam bilime ve ilerlemeye engel değil, ''yobazlık'' ve ''islam düşmanlığı'' ilerlemeye engel.
Fazla yüzeysel bir yaklaşımla yazılmış. Bir fotoğraf çekiyorsunuz ve o fotoğrafta ağaç gördüğünüz için orayı orman sanıyorsunuz. Bahsi geçen bilim insanlarının doğuşu, Avrupa'nın bizden devşirdiği Helenistik Dönem ilerlemesiyle doğrudan ilintilidir. Dikkatinizi celbetsin; müslüman bilim insanlarının hemen hemen tamamı aynı dönemde ortaya çıkmış ve sonrasında esamesi okunmamış, emaresi görülmemiştir.
Mesaja yuzeysel bakarsanız yuzeysel gorursunuz.
Dem vurduğum konu ilerlemenin islamla ilişikliği değil, bilimle ilişikliğidir. İslamı veya islamsızlığı ilerlemeye engel olarak görmek bahanedir. İlerlemenin tek yolu bilimdir. Ülkemiz vatandaşları ne yazık ki ilerlememenin sebebini dine yada dinsizliğe bağlamaktadır. Bu geriliğin tek sebebi bilim ve eğitim eksikliğidir.
Örneğin tarafsız bir eğitim vurgusu yapmışsınız. Müslüman bir kimsenin tarafı İslamiyet inancıdır ve eğitimi bu inanca göre şekillendirmek isteyecektir. Tarafsızlığı benimseme iddianızda, İslamla ters düşen uygulamalar da yer alıyorsa sizi yanlış anladığımı kabul eder, yüzeysel yaklaştığımı ifade edebilirim.
Şahısların dinlerine ve devletlerine vurgu yapmışsınız. Ben de size o istisna bilim insanlarının dahi çok başka etkenler nedeniyle bu çalışmalara imza atabildiklerini ifade etmek istiyorum. Burada beni tam anlayamamış olabilirsiniz. Osmanlı bilimle bir yere gelmiş bir devlet değil. Savaşlarla, toprak kazanımlarıyla bir yere gelmiş bir devlet. Koskoca 600 yılın içine, döktürülen toplardan başka bilimsel gelişmişlik sığdırılamıyor maalesef. Tarım ve ordu devleti olan, birkaç Lala, birkaç devşirme Sadrazam ve medrese hocası dışında doğru düzgün bilim ifadesini zikredemeyeceğimiz bir devleti anmışsınız.
Sorun ya benim anlatışımda yada sizin algılarınızda. Bunu ciddi anlamda yazıyorum.
Bakın, ben daha farlı konulara yazdığım mesajlarda da, burada da eğitimin öneminden bahsettim. Kesinlikle tarafsız eğitimden yanayım. İslama ters düşen konular gerçek değildir, uydurmadır diye bir iddiada hiç bir zaman hiç bir yerde bulunmadım. Özellikle yukarıda da yazdım ki, ''yobazlık'' ve ''islam karşıtlığı'' ilerlemeye engeldir diye. Neden sadece islami eğitimi savunuyormuşum gibi cümlelerimin içerisinden cımbızla islami kelimelerini ayırıp önüme getiriyorsunuz? Bakın tekrar yazıyorum, ''yobazlık'' ta ilerlemeye engeldir.
Bir diğer konu, Osmanlı'yı ileri götüren bu adamlar yada islam demedim, Osmanlı en parlak zamanlarını, bilime önem verdiği zamanlarda yaşadı dedim. İslam ile bilimi, nasıl birbirine karıştırabiliyorsunuz?
Özellikle belirtmek istediğim şey, islam'ı bilim düşmanı olarak gören insanlara, islamın bilim düşmanı olmadığını anlatmaya çalışmak. Bu yüzdende bu kişileri örnek olarak gösterdim. Bu kişileri örnek olarak göstermemde ki sebep ise müslüman olmaları değil, bir müslüman olarak bilim alanında Osmanlıya yaptığı katkıları. Demek ki islam, bilimin düşmanı değil. ''Yobazlık'' bilimin düşmanı.
Bakın daha ne kadar açıklayıcı anlatabilirim size bilmiyorum. Umarım anlatabilmişimdir yada umarım anlamışsınızdır.
Bakın, ben daha farlı konulara yazdığım mesajlarda da, burada da eğitimin öneminden bahsettim. Kesinlikle tarafsız eğitimden yanayım. İslama ters düşen konular gerçek değildir, uydurmadır diye bir iddiada hiç bir zaman hiç bir yerde bulunmadım.
Sorunun sizin algılarınızda olma ihtimalini yüksek görüyorum.
Halis, hakiki bir müslüman değilsiniz. Bence şuan bu ifadeyi salim kafayla değerlendiremiyorsunuz.
Hiçbir din bilim düşmanı değildir. Ben hiçbir kutsiyet atfedilmiş metinde bilime karşıtlık görmedim. Uygulamada böyle sonuçlar zaman zaman çıkabiliyor ama esas olan inanç ile bilimin çeliştiği noktalar. Tam da burada ortaya bir mücadele, bir hakikat sorunu çıkıyor. İnançlı bir insanın bu hususta hakikat olarak bilimi tercih etmesi mümkün değildir.