Sizce Suriyeliler gidermi ?

Konu sahibi son olarak 953 gün önce görüldü
Merhaba değerli arkadaşlar, Benim kendi fikrim olarak Çok yanlış politikalar sergiliyoruz . 1 kere adam gelmiş buraya 3 yıl önce Muhtemelen halep baklavacısını açmış ya da fabrikada filan çift vardiya çalışıyordur . Bu adam bu ülkeden neden gitsin ? Para var , kalacak yer var . Peki suriyeye gittiğinde iş garantisi olacak mı ? Adam bunu düşünerek imkansız gitmesi bu ülkeden .

Peki sizin görüşleriniz nedir bu konu hakkında.

NOT Lütfen konu dışı yorumlar yapılmasın, Hakaret rencide edecek post'lar'dan kaçınalım.

Ben pek gideceklerini sanmıyorum.
Hangi ülkeye giden göçmenler, işçiler ya da mülteciler geri dönüş yapmışlar ki ?
En basit örnek olarak Almanya'da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz gittiklerinde döndüler mi ? Hayır.
Adamlar gelip güzel ülkemizin farkına vardılar. Gidecekleri varsa da böyle cennet bir vatanı bırakıp gitmezler artık.

Rezidansta daire almış
Gitmezler arkadaş

Turgut Özal ın bir zamanlar Kuzey Iraktan getirdiği ne idüğü belirsiz tiplerle afgan mülteciler döndüler mi ki bunlar dönsün?

genelleme yapılacak bir konu değil bence.
birkaç grupta değerlendirmek gerek..
ama ne olursa olsun gitmeyecek bir grup var.

Gitmezler, bunları beslemek için bizde dışarıdan para aldığımız için gönderme şansımız da yok. Bir kaç sene içinde zaten 10 milyonu geçerler ülkede. Mülteci değil artık bunlar, ülkenin vatandaşı olmuşlar.

İyi bir gelecek sunamayacağına karar verenler gidiyor. En çokta istanbul sahip suriyeliye. İnsanlar biz artık tepkimizi sandıkta göstereceğiz diyor.

Antakya da bulunan Suriyeli nüfusu Türkleri sollamak üzere. Abim yoğun bakım hemşiri kadın doğum ve çocuk hastanesinde çocuk servisinin yoğun bakımında bile şuan 11 Suriyeli çocuk var. Buna karşılık sadece 4 Türk çocuk.

Yetişkinler daha fazla tabi.

Mesela her 15-20 dakika da bir en az 4-5 Suriyeli kadın dilenci görüyoruz illa. Etraf esnaf olunca doluşuyorlar. Belki de daha fazla rastladıklarım sadece.

Fuhuş oranı ikiye katladı mesela. Adamlar çocuk miktarına göre maaş alıyorlar. Market alışverişi içinde kartları var. Vergi yok, işleri her kurum da yürüyor. Bazıları bizden iyi Türkçe konuşuyor nerdeyse. Nereye gidecekler bu rahatlık varken?

:))) Dostum yalnız bu seferkiler Sünni Müslüm ve arap. Ve biz Arap apışarası kokusuna bayiliriz. Bu nedenle baş tacı edileceklerdir. En azindan reformistler devrilene dek

Moderatör tarafında düzenlendi:
Xander bir fikrin varsa yorum bölümüne yaz cevap vereyim. O engin tarihi bilgilerinle aydınlat bizi!

Senin yaptığın yoruma bakarak cevap bile verme gereksinimi duymadım, Tarihi biraz araştır ondan sonra yorumlarını yap, Yaptığın yorumda insan ırklarına saygısızlık edepsizlik etmeden yap. Bu topraklarda Türk Kürt Laz alevin kanı var, bu gün sen gelmişşin Kürt leri dövdük diyorsun. Senin kürt dediğin ırk bu topraklar için canını vermiş bir ırk bir daha böyle sacma sapan yorumlar yapma.

Senin yaptığın yoruma bakarak cevap bile verme gereksinimi duymadım, Tarihi biraz araştır ondan sonra yorumlarını yap, Yaptığın yorumda insan ırklarına saygısızlık edepsizlik etmeden yap. Bu topraklarda Türk Kürt Laz alevin kanı var, bu gün sen gelmişşin Kürt leri dövdük diyorsun. Senin kürt dediğin ırk bu topraklar için canını vermiş bir ırk bir daha böyle sacma sapan yorumlar yapma.

Sana cevap verirsem muhtemelen banlanacağım. Bu kendimden ya da fikirlerimden ödün verecegimden değil tamamen laf anlatmanın beyhudeliğinden dolayı. Yaklaşik 300 mesaj atmışım bu güne değin, geriye dönük okumaya başlayıp, esasen neyi, niçin kast ettiğimi idrak etmeye çalış. bir bağlantı kurabilirsin belki.

Sana cevap verirsem muhtemelen banlanacağım. Bu kendimden ya da fikirlerimden ödün verecegimden değil tamamen laf anlatmanın beyhudeliğinden dolayı. Yaklaşik 300 mesaj atmışım bu güne değin, geriye dönük okumaya başlayıp, esasen neyi, niçin kast ettiğimi idrak etmeye çalış. bir bağlantı kurabilirsin belki.
Senin attığın post masaj lar beni ilgilendirmez, Banlamak taraftarı değilim yukarda da senin anlamam için tekrarlıyorum bir daha insan insan ırklarına saygızca yorumlar yaparsan, emin ol böyle uyarıda bulunmam senin idrak edemediğin ve hala ısrarla çok bilmiş aslı olmayan yorumlar yaparak bir ırk milleti aşağılayamassın, İlk önce bir ulusun milletin içinde olan öteleştirmeden faşişizm zihniyetinden kurtularak burda düşünceni paylaşa bilirsin, Bu sebeb'den hiç bir yönetici ban veyahut ceza-i işlem yapmaz/lar onun için yaptığımız yorumlarda attığımız post'larda kendimizi detaylı bir şekilde anlatmak için yazdığımız her kelamın ve mısranın kişiliğimizin karakterini sergiler.
Senin yorumlarını takip edecek değilim, sadece gördüklerim de ırkçı bir davranış ötekileştirme zihniyetine sahibsin, sana tavsiyem bu rahatsız edici raşiştsiz tavrından bertaraf edip, kendini doğru bir şekilde ifade edip insanların ırk kimliği üzerinden yorum yapmamandır. Bu topraklar sadece tek bir bayrak için kazanıldığını ve tek bir millet olduğunu bu milletin ulusunda, alevisi kürd'ü lazı çerkezi sünni daha sayamadığım bir çok kimliğe sahib olan bir tek milletiz. Ve bu millet tek bir bayrak altında yaşayan Türkiye Cumhuriyetinin Türk Bayrağının Altında Yaşayan Türk Vatandaşlarıdır. Bunu bilerek Biraz daha konuya attığın postlarda insanları farklı görüşte görüp saygısızca yorumlarını umarım bundan sonra bırakırsın, Biz bizden olanı da olmayanıda bu Forumda banlamadık banlamayızda, sadece saygı çercevesinin dışına çıkılmadığı sürece, üslüb olarak biraz daha dikkatli yorumlar yapmanı öneririm.
Sana verdiğim son cevaptır, konuyu burda kapatıyorum, umarım ne demek istediğimi anlıyacak bir zeka küpüne sahibsin. Cahillik bilmezden gelmez fazla bilmişlikten gelir.
Kolay gelsin .

Geçti o iş artık, gözleri Avrupa'da burayı beğenmiyorlar.Dönmezler ülkelerine.

Geri