Sizce, Suriye'deki son gelişmelerde ne kadar varız😊

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Teröristlerin tek tek mevzilendikleri yerlerden kaçmaları kaçınılmaz da, bu askeri strateji, bir devlet aklı.

Sizce son çatışmalarda bizim ne katkımız olmuştur? Teçhizat? Planlama-İstihbarat? Asker?

Bence hiç yokuz. Onlar çözecekler sorunları, Şam'daki şuanki yönetim. Ypg midir lpg midir her ne boksa ateşle oynuyor. Suriye devletinden gelen müthiş bir teklifi, fırsatı geri çevirdiler enayiler. 2011'den beri iç savaş olan Suriye'de huzur olmasın biraz daha istiyorlar ama evdeki hesap çarşıya uymayacak. Şam'da Esat yok artık. Yani enayilerin hepsi kuzey Suriye'de toprağa gömülecekler gibime geliyor. Suriyede 1 yıl içinde tam kontrol, huzur ve barış sağlanacak bence.

Bence hiç yokuz. Onlar çözecekler sorunları, Şam'daki şuanki yönetim. Ypg midir lpg midir her ne boksa ateşle oynuyor. Suriye devletinden gelen müthiş bir teklifi, fırsatı geri çevirdiler enayiler. 2011'den beri iç savaş olan Suriye'de huzur olmasın biraz daha istiyorlar ama evdeki hesap çarşıya uymayacak. Şam'da Esat yok artık. Yani enayilerin hepsi kuzey Suriye'de toprağa gömülecekler gibime geliyor. Suriyede 1 yıl içinde tam kontrol, huzur ve barış sağlanacak bence.
Nedense yorumunda bazı şeyleri konuşmamak daha iyidir hissiyatı oluştu. Peki madem.

Şurdan anla, zerre alakası olmayan şekilde Suriye devleti sivil Kürt'lere kötülük yapıyor ve yapacak gibi bir söylenti yaymaya çalıştılar. Bunu kasıtlı yaptılar. YPG köşeye sıkıştı mı her kozu oynar. Şam'daki adam en son ne açıklama yaptı? Kürtlerin kılına zarar veren olursa ona ömrümce ben düşman olurum dedi Suriye Cumhurbaşkanı Şara. Adam gerçekten Kürt'lere zerre kadar düşmanlığı olan biri değil. Geçmişteki Baas rejimi Kürtleri vatandaş olarak bile görmedi. İşin ilginç tarafı YPG'nin Baasçılarla arası iyiydi. Enteresan.

Son düzenleme:
İsrail gelip çöküyor ses yok ABD geliyor ses yok ama Kürtler kendi topraklarını canlarını mallarını namuslarini haklarını savunuyor diye bı ton tantana yapılıyor hayret bişey cidden

İsrail gelip çöküyor ses yok ABD geliyor ses yok ama Kürtler kendi topraklarını canlarını mallarını namuslarini haklarını savunuyor diye bı ton tantana yapılıyor hayret bişey cidden
suriye'de kürtçe resmi dil ilan edildi. başka planlarınız yoksa o silahları bırakın suriye'nin bütünlüğünden yana olun.

Tabka'da Çin üretimi Mugin-5'ler ne arıyor?
Babalarını DNA testiyle ispatlayabilen teröristler, dil darbeleri konusunda ne kadar maharetli olduklarını, aldıkları silahlar ile de gözler önüne seriyor. Göremedikleri şey; muamele çektiklerinin işi bittiğinde ceketini omzuna atıp giderken kullanıldıklarının farkına varacakları.

suriye'de kürtçe resmi dil ilan edildi. başka planlarınız yoksa o silahları bırakın suriye'nin bütünlüğünden yana olun.
Yoo niye olsun dahişle
şara gibi bir teroristi desteklemekten kacinmiyorsun ama yıllardır kardeşiz dediğin kürlerin kardeşi olanlara ve sadece onun olanı korumak için silahlanan Rojava halkına terörist diyebiliyorsun

Babalarını DNA testiyle ispatlayabilen teröristler, dil darbeleri konusunda ne kadar maharetli olduklarını, aldıkları silahlar ile de gözler önüne seriyor. Göremedikleri şey; muamele çektiklerinin işi bittiğinde ceketini omzuna atıp giderken kullanıldıklarının farkına varacakları.
İlerleyen saatlerde ateşkes olur, anlaşmaya varırlır, Paramiliter örgütler (YPG/SDF/SDG vb.), mevcut Suriye hükümetine zaman içerisinde entegre edilme süreci hız kazanır. Klasik ortadoğu vıttırıvızzığı.

İlerleyen saatlerde ateşkes olur, anlaşmaya varırlır, Paramiliter örgütler (YPG/SDF/SDG vb.), mevcut Suriye hükümetine zaman içerisinde entegre edilme süreci hız kazanır. Klasik ortadoğu vıttırıvızzığı.
Hâlâ farkına varamıyorsunuz; Suriye'de ki son askeri operasyonlar buram buram Türk askeri stratejisi kokuyor. Olaylara bu kadar hakim stratejik bir planlama, terörist ile yani iflah olmazlar ile aksiyon ve para derdinde ki acizler içinde kullanım alanı belirlemiştir bence.

Terör eylemlerine verilen aksiyonlar da doğru tespit ve uygulamaların toplumsal etkilerinin ne olduğunu çok iyi analiz edebilmiş bir ülkenin? doğru yönlendirmelerde bulunacağından eminim ben. Umulur ki Suriye devleti söylentilere değil, söylenenleri dikkate alır.

Mevcut Suriye hükümetine Deyrizor, Haseke ve Rakka boşuna teslim edilmedi. Ayn el Arap ve Ayn İsa'yı neredeyse çembere almışken neden bir anda Tom Barrack ile anlaşma mutabakatı imzalandı. Arkasında Türkiye olduğu için mi?
Örgüt içerisinde Mazlum Abdi'ye cephe alanlar derdest edildi. Lazkiye ve Tarsus'un kontrolü kimde? Neredeyse 4 saat önce 3000 küsür DEAŞ'liyi hücrelerinden salan mevcut hükümet, ABD ile koordinasyon içinde DAEŞ'e karşı Uluslararası Koalisyon'un bir parçası olmayı neden istesin?
Ortada bir terör eylemi yok. Mevcut gruplar arasında şimdiye kadar çıkar çatışması vardı ve bu artık sona erdi. Ömer, Tenk, Koniko, Cefra, Azba, Tayyane, Ceydu, Malih ve Azrak Petrol Sahaları doğrudan hükümetin elinde artık. Çevre ülkelerden; ki buna Türkiye de dahil, çok büyük tekstil ve sanayi yatırımı alacak. Alınan (sözde) önlemler, ülkenin tekrar inşasında etkili olacaktır.
@kamil0920

Son düzenleme:
Birader bizim çoktan orda bağ evimizde mangal yapar pozisyonda olmamız lazımdı. Sen hala ne kadar varız diyorsun. La elalemin işidlisine pydlisine yafudisine bıraktın o toprağı. Kale bomboştu. Bomboş. Ayağının ucuyla dokunmadin topa gol olsun diye.

Mevcut Suriye hükümetine Deyrizor, Haseke ve Rakka boşuna teslim edilmedi. Ayn el Arap ve Ayn İsa'yı neredeyse çembere almışken neden bir anda Tom Barrack ile anlaşma mutabakatı imzalandı. Arkasında Türkiye olduğu için mi?
Örgüt içerisinde Mazlum Abdi'ye cephe alanlar derdest edildi. Lazkiye ve Tarsus'un kontrolü kimde? Neredeyse 4 saat önce 3000 küsür DEAŞ'liyi hücrelerinden salan mevcut hükümet, ABD ile koordinasyon içinde DAEŞ'e karşı Uluslararası Koalisyon'un bir parçası olmayı neden istesin?
Ortada bir terör eylemi yok. Mevcut gruplar arasında şimdiye kadar çıkar çatışması vardı ve bu artık sona erdi. Ömer, Tenk, Koniko, Cefra, Azba, Tayyane, Ceydu, Malih ve Azrak Petrol Sahaları doğrudan hükümetin elinde artık. Çevre ülkelerden; ki buna Türkiye de dahil, çok büyük tekstil ve sanayi yatırımı alacak. Alınan (sözde) önlemler, ülkenin tekrar inşasında etkili olacaktır.
@kamil0920
İyi varsayımlar. -ki evet haklısın desem de demesem de ben bekle-gör dememizin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Bak yanlış anlama ama Kürtler tarih boyunca Suriye'de hiç yoktu bile. Tarih araştırmaları yapmayı çok severim. Yoğun şekilde Irak'tan göç geldi oraya. Eski seyahatnamelerde Mezopotamyayı gezen gezginler bile orada Kürt görmemiş. Bugün ister Rojava de ister şu bu, demografik yapı tarih boyunca hep Araplardı. Biz Türkler yani oradaki Türkmenler bile Selçuklu ile geldik. Kürt'lerin özellikle 2. dünya davaşından sonra yoğun şekilde Kuzey Suriye'ye göç ettiğine dair araştırmalar okudum. Hemde eğitimli tarihle ilgilenen bir Kürt aydınının makalesinde bile görmüştüm. Yani YPG midir LPG midir apaçık bölgede yaşayan mazlum sivil Kürt köylüleri, Kürt kimliğini istismar eden bir terör örgütüdür. Dahada fazla yazardım bu konuda ama şimdilik bu kadar yeterli diye düşüniimm.

Son düzenleme:
Ankara da yapıcı Suriye de yıkıcı olunmaz. Hükümetin yaptığı yanlış. Ya yıkıcı olacaksın yada yapıcı olacaksın.
Amerika`nın kuklası olursan elbeltde seninde kukla olacağin günler yakındır.

Bak yanlış anlama ama Kürtler tarih boyunca Suriye'de hiç yoktu bile. Tarih araştırmaları yapmayı çok severim. Yoğun şekilde Irak'tan göç geldi oraya. Eski seyahatnamelerde Mezopotamyayı gezegen gezginler bile orada Kürt görmemiş. Bugün ister Rojava de ister şu bu, demografik yapı tarih boyunca hep Araplardı. Biz Türkler yani oradaki Türkmenler bile Selçuklu ile geldik. Kürt'lerin özellikle 2. dünya davaşından sonra yoğun şekilde Kuzey Suriye'ye göç ettiğine dair araştırmalar okudum. Hemde eğitimli tarihle ilgilenen bir Kürt aydınının makalesinde bile görmüştüm. Yani YPG midir LPG midir apaçık bölgede yaşayan mazlum sivil Kürt köylüleri, Kürt kimliğini istismar eden bir terör örgütüdür. Dahada fazla yazardım bu konuda ama şimdilik bu kadar yeterli diye düşüniimm.
Hangi kaynaklardan okudun bilmiyorum ama en bisitinden yapay zekaya sorsam bu cevabı verirdi :)
Antik Çağ (MÖ): Kürtlerin ataları kabul edilen Medler ve bölgedeki yerli halklar, Mezopotamya’nın kuzeyinde (bugünkü Türkiye’nin güneydoğusu, Irak’ın kuzeyi ve Suriye’nin kuzeyi) yaşamaktaydı. Yani bölge Kürtler için tarihsel bir yurttur.
Orta Çağ (7.–15. yüzyıllar): Kürtler, özellikle Cizre, Nusaybin, Kamışlı, Afrin, Kobani (Ayn el-Arab) gibi bölgelerde sürekli olarak bulunmuştur. Bu dönemlerde Kürt beylikleri ve aşiretleri vardı.
Osmanlı Dönemi (1516–1918): Bugünkü Suriye’nin kuzeyinde Kürt nüfus zaten mevcuttu. Osmanlı, Kürt aşiretlerini sınır bölgelerinde yerleşik veya yarı göçebe olarak yönetiyordu.
Modern Suriye’nin kurulması (1920’ler): Fransa mandası döneminde sınırlar çizildi. Bu sırada birçok Kürt, Türkiye–Suriye sınırı çizilirken sınırın Suriye tarafında kaldı. Yani “sonradan gelme” değil, sınır onların üzerinden geçti.
Özetle:
Kürtler Suriye’ye sonradan göç etmiş bir halk değildir. Yüzyıllardır, hatta binlerce yıldır Suriye’nin kuzeyinde yaşamaktadırlar.

Bence bu olay köprüyü geçme olayı. Ben bunu diyeyim ve Bu gecelik bitireyim uyumam lazım Hadi eyvallah.

Geri