Sizce şimdiki nesil geçmiştekilere göre daha mı eğitimli?

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Sizce şimdiki nesil geçmiştekilere göre daha mı eğitimli?​

Futbolcu özledik.

Bilgiye çok kolay ulaşabilecek teknolojiye sahipler fakat bilgiye ulaşmaya tenezzül etmiyorlar. İlgileri merakları istekleri çok geçici çok heveslik yaşıyorlar ve aileleri her şeyi önlerine serdiği için emek yok uğraşı yok hedef yok. Bugün büyük bir tutkuyla bağlı oldukları bir şeye yarın dönüp bakmıyorlar bile. Yeni nesli çok iyi anlamak lazım. Eğitim sisteminden anne baba tutumuna okul öğretmen tutumuna kadar kalıplaşmış bilgilerin yıkılıp bu Z kuşağının özelliklerine yönelik her şeyi yeniden revize etmek gerekiyor yoksa kayıp bomboş bu kuşak olacak.

Yeni nesille iç içeyim. İstisnalar haricinde armut piş ağzıma düş çoğu.

Şimdi imkan çok, her şey elinin altında ama yavan.Değeri yok.Canım Noah sözlerine katılıyorum.

Canım Ebru’m. Sen çok kıymetli bir annesin kuzularının mayası sağlam. Onlar senden esas alması gereken değerleri zaten almıştır:)

(Edepsiz eğitimli merkepler )
Şu an söz aklıma gelmedi ama günümüz insanını parantez içi özetliyor

Eğitim mi kaldı yahu, her yeri imam hatip yaptılar. Eskiden Anadolu liselerinde güzel eğitim veriliyordu, ülkede eğitim bitmiş durumda maalesef, eğitim bakanın dan, öğretmenlere, öğrencilere ve sistem olarak çok geride bulunuyoruz. Her yer özel okul, özel üniversite, etüt kaynıyor. Çocuklar desen PC ve telefon bağımlısı olmuş.

Eski edepsiz ve geri nesle göre gayet iyiyiz.

Biz sokakta el ele tutuşmayı değil kamu malından çalmayı ahlaksızlık sayıyoruz.

Bilgiye erisebilirlik konusunda,
eskiden her bilgiye istenilen zamanda kolayca ulasabilirlikten
artik her bilginin insanlara ulasabilirligine evrilmislik var.
Niteliksiz, kirli bilgi.
Teknoloji kisa vadede gelisime isaret etse de uzun vadede insanlari geriletiyor.
Gun gectikce her konuya dair, eski nesile gore daha fazla kulak asinaligi var. Reklam ve imajin dayattigi bilgi cagindayiz.
Artik bircok sanatci eskisine gore daha cok duyuluyor lakin daha az fikir sahibiyiz.
Din bilgisi daha cok.
Lakin materyalist de.
Daha cok silahlanma var lakin daha az savunma.
Bilmiorum ya.
Ckayim bu baslktan.

Resmi rakamlara göre daha eğitimli
ama daha az okuyor
ama daha az düşünüyor
ama daha az benliğini savunuyor
ve kesinlikle daha çok tüketiyor
ve kesinlikle daha az üretiyor.

Geri