Sizce Psikolojik Ölüm Var Mıdır?

Ü
  • Kullanıcı Üyelik Silinmiştir.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Polonya'daki Lodz kasabasından çıkan tren, dükkanlara dondurma dağıtır. Görevlilerden ikisi, dondurmaları dükkana taşımak için dondurma
dolabının içine girer. O sırada dolabın kapağı kapanır ve içerde
kalırlar. Dolabın kapağını vururlar ama onları duyan kimse yoktur. Öleceklerini anlarlar ve sürekli kendi kendilerine "Donucaz, donucaz..." diye mırıldanırlar. İçlerinden bir tanesi kağıda "Yavaş yavaş tenimiz donmaya başladı, artık dayanamıyoruz." diye yazı yazar. En sonunda bunlar donucaz diye diye donarak ölürler. O akşam onları orada bir kasabalı bulur ve polise haber verir. Olay yerine gelen polis bunların otopsisini yaparak donarak öldüklerini kamuoyuna açıklar.

FAKAT DOLAP ÇALIŞMIYORDUR...

Beyin Fırtınası Başlasın ^^.

Sizin düşünceleriniz neler?

bence inandırıcı değil. tamam belki etkisi olur düşüncenin. ama kalbi durduracak kadar değildir. üşüme yada acı hissini kabartabilir.. daha fazlası olamaz.

Neye şartlanırsan o olur.
40 kere söylersen olur gibi bişey. :p

Düşüncelerin dolayısıyle psikolojinin etkileri birçok kez görülmüştür.Bunların batıl inanç ile alakası yoktur.Soğuk diye birşey yoktur sıcağın azlığı vardır demiş Einstein , düşüncelerin vücududn hormonal sitemiyle,sistemlerin çalışmasıyla doğrudan ilgisi vardır.Boşuna iyi düşün iyi olsun dememişler.Kader kısmı çok başka bir uç.Batıl inanç diye nitelendirmek yanlış.

iyi güzel. farkındaysan bende o hissi kabartır dedm. ama kalbi durduracak kadar değil olamazda. kendini şartlarsan üşürsün ama donmazsın.

Donma süresi uzadıkça kurtulma şansı da yükselecektir aynı oranda , öyle veya böyle etkisi var :)

öldüğünü düşünüp uykuya dalarsın. Sonrasında hiçbişey olmamış gibi kalkarsın. Hadi sizin dediğiniz doğru olsun. insanlar bunu acı çekmemeyede şartlayamaz mı? madem kötü şeye şartlayabiliyosun iyiyede şartlarsın. git elini kes sonra acı yok de. bana bunların örneklerini verirsiniz belkide. tv´de gördüğünüz saçma sapan şeylerle =)

Konu başlığı televizyonlarda veya gazetelerde geçen saçma sapan bir konuyla ilgili değil ne yazık ki :)

Kişi birşeye sürekli odaklanırsa o şeyin etkisi daha büyük olur.Sürekli kesilen yer için 'acıyor acıyor' derse acısı dinse de hep varmış gibi hisseder.Birçok şeyde ki bunlar genelde acı veren olumsuz şeyler oluyor , kişiye başka birşeye odaklanması söylenir.Bunları es geçmeyeceksiniz sanırım ?

Ya arkadaşım yazdığımı iyi okumuyosun bence. direkt muhalefet olmaya şartlamışsın kendini. evet etkisi tabiki var ama bi yere kadar diyorum. al sana güzel bi örnekte ben vereyim. kanser hastalarına neden moralinizi iyi tutun derler? hastalığa iyi geldiği için. kimi zamanlarda insanlar düzeldiğini bile hisseder. ayağa kalkarlar hastalık yokmuş gibi. ama yenemezler eğer tıbbi yardım alınmıyorsa. içten içe hastalık ele geçiriyordur bedeni. zamanı geldiğinde bitecektir o his.

Sonuç olarak hastalık yok bende diye odaklarsan kendini yenemezsin o hastalığı. sadece kendini iyi hissedersin bu sana biraz daha kalkma gücü verir hepsi bu.

Levitasyona kesinlikle inanan bir insanım. Çok yakın bir arkadaşım Levitasyonda kendisini oldukça geliştirmişti gözlerimle görerek yaşamış olduğum birşey insanlar düşünce gücüyle kağıt, kalem, duman gibi cizimleri haraket ettiriyor daha ileri gidip daha büyük cizimleri haraket ettirenlerde var tabiki. Ben düşünce gücüne kesinlikle inanan biriyimdir bana göre, istemek yapmanın yarısından fazlasıdır..

Kesinlikle vardir :)
Insan düsüncelerle herseyi basarabilir, -tabi Allahin da istemesi gerekir. Ama imkansiz bisey yoktur.

Buna inanmayanlar Sizofreno olan bir insanla oturup konussun. O an ki psikolojiyle, düsünceyle neler yapabiliyor akliniz almaz. Ellerini kollarini keselerler, aci hissetmezler. Psiklojik iste. Aslinda aci, agri ve sizi vardir.

sizin saydığınız bu insanlar hiç ölmemeli ozaman? yapmayın arkadaşlar mucizelerden bahsediyosunuz. kaşık bükmek ağza demir sokmak fln hepsinin bi ilizyondan ibaret oldğnu bilmelisinz. mucizeler Allah´ın elçilerine dairdir .) acı konusuna gelince. orasını burasını kesenlerin canı yanmıyo mu sanıyosunuz? deli cesareti diye bişey var sizdede olsun sizde kesersiniz biyerlerinizi. ama nereye kadar kesebilirsiniz şah damarınıza kadar. ondan sonra yalan olursunuz =) oraya kadar acıyı hissetmeyen ordan sonrasınıda hissetmez ozaman .) ama tekrar belirtmekte fayda görüyorum ki anlamamakta ısrarcısınız.. bi yere kadar evet etki eder düşünce gücü. ama sadece biyere kadar =)

Bi insan bulunduğu ortamın soğuk sıcak olduğunu anlayabilir :) Ve kimse sıcak bir ortamda "Yavaş yavaş tenimiz donmaya başladı, artık dayanamıyoruz." demez bence :) Derse aklında sorun vardır zaten :D Dolap sonradan bozulmuştur :D :D

Geri