Sizce pahalılığın sebebi kim?

Konu sahibi son olarak 1211 gün önce görüldü

SİZCE PAHALILIĞIN SEBEBİ KİM?

• Kullanılan toplam oy
    6
SİZCE PAHALILIĞIN SEBEBİ KİM?

BIST 100 - 5000 değerine yaklaşmış. 5 haneli değerlerdeyken 5k artınca wowowo denilirdi, şimdi %25 değer kazandığında adı bile anılmıyor. İğneyi sokucaklar bir ara ama ne zaman hiç bilmiyorum. YTD.

6'lı Masa ve ilk başta Kılıjdar
Saçma bir soruya böyle bir cevap.
Millet daha göremiyorsa kim suçlu sormana ne gerek var.

Alım gücünü arttırıp beraberinde enflasyonu düşürmek gerekiyor yoksa enflasyon şu an düşse bile alım gücü kaybı nedeni ile yine çözüm olmayacaktır.

Soruyu ''Kim'' yerine ''Ne?'' olarak ele almak daha mantıklı olabilir. Nitekim pahalılığın birbirine bağlı birden çok etkeni mevcut. Enflasyon, bu etkenlerin oluşturduğu oluşumdan biri. Daha derine inildiğinde bir çok sebep çıkacaktır. Enflasyonu ne azdırır, Enflasyon nasıl durdurulur? Önemli olan bu. Dolar/TL kurundan tutun da, hammadde fiyatlarına, Dünya genelindeki küresel Enflasyon salgınına kadar bir çok şeyin bu pahalılıkta parmağı var.

Savaş.

Tanklar su ile yürümüyor.
Ve, doğal gaz ve Petrol ihraç eden ülkeler bu sıcak ve farklı yerlerde soğuk savaş nedeniyle boykot altında." Yine savaş".
Bu ülkeler: Rusya, İran, Venezuela.
Enerji'nin ham maddesi pahalanınca her şey birlikte pahalanıyor.

Şahsen bunun da böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Petrol rezervleri artık tükenmek üzere. Ve yakılıp havaya salınmasını pek doğru bulmuyorum. Yenisi gelmeyecek. Yeni teknolojilere yönelim bu şekilde zorunlu olacak ve daha temiz enerji kaynakları bulmak zorunda kalacağız.

Bir başka nedeni daha var. O da ekonomik savaş. "Yine savaş".
Amerika kendi iç kayıplarını karşılamak için başka ülkeleri baskı altında tutuyor. Örnek: Çin ve Rus kökenli kuruluşların casus ilan edilmesi (Huawei, Tiktok,Kasperski v.s.)

valla ben değilim az önce 200 gram antep fıstığına 70 tl verdim :D

Bak isteyince ne güzel yazıyorsunuz. "cehape" diyip trolluk yapmakla ömür geçmeyecegini anlamış en azından bazılarımız. Bu da bişey

Ecevit

Edit ; Bir ara tek sorumlu o idi . Şimdi bir sürü sorumlu oluyor nedense ..

Anlayabilene yazarım. Kılıçdar gelince bunlar hemen düzelecek sanan birine ne yazayım?

Soruyu ''Kim'' yerine ''Ne?'' olarak ele almak daha mantıklı olabilir. Nitekim pahalılığın birbirine bağlı birden çok etkeni mevcut. Enflasyon, bu etkenlerin oluşturduğu oluşumdan biri. Daha derine inildiğinde bir çok sebep çıkacaktır. Enflasyonu ne azdırır, Enflasyon nasıl durdurulur? Önemli olan bu. Dolar/TL kurundan tutun da, hammadde fiyatlarına, Dünya genelindeki küresel Enflasyon salgınına kadar bir çok şeyin bu pahalılıkta parmağı var.
Eee yani kim ?

Geri