E
Ezel
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Sizce Ölümden Sonra Hayat Var mı?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bizi de bilgilendirmeyi unutma))
Bence yok.
Su an olenlerde yok oldular reenkarnasyon gibi dusunuyorum.
bunun inanc sekkiyle alakasi yok ta ben oyle dusundum genelde aklima hep o eskiya filminde ki replik geliyor.
İslama inanmayanlara göre yok mu? neredeyse bütün dinlerde cennet ve cehennem vardır.İslâma göre ve İslâma inananlara göre var; inanmayanlara göre yoktur. Olmasa bazı insanlar neden ahiretini düşünerek ibadet etsinler ki? Bence de var ve ak koyun kara koyun orada belli olacak.![]()
İslama inanmayanlara göre yok mu? neredeyse bütün dinlerde cennet ve cehennem vardır.
Müslüman olmayıp hristiyan, yahudi veya semavi olmayan dinlerde de ahiret ve cennet cehennem inancı vardır. din olgusunu sadece islamiyetle sınırlandırmayın yahudilik ve hristiyanlık da dindir.
İslâm inancı olmayan birçok arkadaşım bunu reddeder.Cennet ve cehenneme inanan biri ahireti nasıl inkar eder?
Müslüman olmayıp hristiyan, yahudi veya semavi olmayan dinlerde de ahiret ve cennet cehennem inancı vardır. din olgusunu sadece islamiyetle sınırlandırmayın yahudilik ve hristiyanlık da dindir.
bunu sen dedin başkası değilİslâma göre ve İslâma inananlara göre var; inanmayanlara göre yoktur. Olmasa bazı insanlar neden ahiretini düşünerek ibadet etsinler ki? Bence de var ve ak koyun kara koyun orada belli olacak.![]()
Ben öyle bir şey demiyorum. Tabii ki de onlar da din; ama en son gönderilen din İslâmdır. Ben çevremdeki insanlardan yola çıkarak dedim onu. Allah'ın varlığını reddeden insanlar ahireti de reddediyor.
bunu sen dedin başkası değil
Evet ben dedim gördüğüm, duyduğum şeylere istinaden. İlk alıntıda ifade düşüklüğü oldu sanırım. Sana soruyorum bi ateist ölümden sonraki hayata inanıyor mu yani?
Ateistlik bir din değil ki![]()
Dünya üzerinden inanılan hemen bütün dinlerde ölümden sonraki hayata inanılmış. Tarihte baktığımız zamanda öyle. İnsan hayatının ölümle sınırlı olması kadar korkutucu bir şey yok bence. Bu yüzden doğal olarak yeniden dirileceğimize inanıyoruz, inanmak istiyoruz.
Ben öyle bir şey demiyorum. Tabii ki de onlar da din; ama en son gönderilen din İslâmdır. Ben çevremdeki insanlardan yola çıkarak dedim onu. Allah'ın varlığını reddeden insanlar ahireti de reddediyor.
Evet din değil; ama dünya dinleri kategorisinde ateizm de ele alınır. Ona istinaden merak ettim. Haklısın çok çok eski inanışlarda bile ahiret inancı mevcut.
Evet ben dedim gördüğüm, duyduğum şeylere istinaden. İlk alıntıda ifade düşüklüğü oldu sanırım. Sana soruyorum bi ateist ölümden sonraki hayata inanıyor mu yani?
Gerçekten öyle. Mısır'da, Anadolu'da,Mezopotamya'da, eski Amerika uygarlıklarında, Orta Asya Türk inanışlarında hep vardır. Ahiret inancı olmayan bir din zaten kabul edilmez. Bir şeyler vaat edecek ki, insanlar o dine inansın.