Sizce ne yapmalıyım???

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
hanımefendiler beyefendiler şimdi 10 nisandan bu yana diş ağrım var. evet doğru duydunuz.. tam tamına bir aydır diş ağrısı cekiyorum.. kesintisiz her gün bu işkenceyi yaşıyorum ben.
virüs çıktı, diş ağrım oldu. şaka mı bu ya...
dişciye gitmeye artık karar verdim. aradım dün görüştüm.
Ama içimde beni kemiren bir şeyler var... ya korona olursam diyorum.. . ya gitmeyipte başka bir şeyden corona olursam.. yolda giderken biri yanımdan gecerken bana coronasını bulaştırırsa.. dişciye diye cıkıp kendimi bir yurtta karantinada bulursam gibi düşüncelerden kurtulamıyorum...
Ne edeyim ben şimdi.
Dişciye gidilir mi sizce?
Peki bu ağrı? daha ne kadar dayayım....

Git Annacım, daha kötü iltihap falan olur.İstemesen de gitmek zorunda kalırsın zaten.
İlerlemeden hallet.

Öncelikle çok geçmiş olsun Anna.. Aynı problemi ben de yaşadım sahurda aldığım ağrı kesicilerle idare ettim. Şuan o şiddetli ağrıyı çekmiyorum. Süreç biraz daha normalleştiği vakit iyi de olsam gitmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Dayanamıyorsam git, korona değilse doktorun sıkıntı yok, zaten o maskeli olacak. 15 dakikalık temasta bulaşma ihtimali düşük. Ama ben çok çok zorunlu kalmadıkça gitme taraftarı değilim.

Anna, 1 aydir cekiyorsan muhtemelen ciddi bir sorunu var disinin. Disci eger dikkat ediyorsa temizlige, (duzenli alkolle temizlik yapip, aletleri de sterilize ediyorsa) korkmani gerektirecek bir durum yok. Zaten eldiveni ve maskesi olacak. Sen de bol bol ellerini yikayip, elini yuzune degdirmezsin.

Sadece diş cekimi yapıyoruz dedi... Ay madem öyledi niye telefonla görüştüğümüzde söylemedin be adam... dişimi kaybetmek istemiyorum ki ben... onunüçün biraz daha dişimi sıkim:emoji_face_palm:

Of, geçmiş olsun. Çok bile beklemişsin.
Güvenilir bir dişçiye veya önceki dişçine denk gelirsen sorunu mutlaka tedavi ettirmeye bakmalısın.
Bu arada, hayal gücün fazla gelişmiş.

Dişcim kapalı ulaşamıyorum kendilerine..
Allah rızası için birgün bak ya şu telefonuna.. halimizi hatrımızı bi sor.. öldük mü kaldık mı bi yokla.....
O da bana dişin cekilmesi lazım derse orada kafamı duvarlara vururum... bunca acıyı boşuna cekmiş olamam... şu an cok mutsuzum... gidip biraz salonda dertli dertli oturayım.....

Bilim Kurulu’nda alınan kararlara göre diş hekimliğindeki acil uygulamaları şöyle sıralanabilir:

-Ağrı (dişin sinir dokusu kaynaklı şiddetli diş ağrısı, şişmeye neden olan apse veya bakteriyel enfeksiyon, ağız bölgesindeki ağrılı ülserler, ortodontik tel kırılmasına bağlı oluşan ağrı ve yaralanmalar, perikoronitis veya yirmi yaş dişi kaynaklı ağrı, çekim soketi iltihabı, protez vurukları)

- Travma (diş kırıkları, dişin yerinden tamamen çıkması, çene ve yüz bölgesinde meydana gelen kırıklar)

- Hayatı tehdit eden durumlar (kanama, hastanın havayolu açıklığını tehdit eden ağız içi veya dışı enfeksiyonlar)

- Medikal sorunu olan hastalar (radyoterapi hastaları, kemoterapi hastaları, organ nakil hastaları)

-Dikiş alınması

-Geçici restorasyonların kırıkları, kayıplarının tedavisi.

BUNLAR DIŞINDA GELMEYİN DİYORLAR.

Peki evde neler yapabiliriz?

Ağız sağlığınıza dikkat edin. Günde iki defa diş fırçalamak, diş ipi ve ağız gargaraları kullanmak ağız sağlığının vazgeçilmezlerindendir. Yarım kalmış diş tedavileri olan hastaların ise; yapışkan gıdalardan uzak durmaları ve dişlerin ya da geçici dolguların kırılmasına sebebiyet verebilecek sert gıdalardan kaçınmaları gerekmektedir. Şikayetinizin acil olduğunu düşünüyorsanız muhakkak hekiminizle iletişime geçin. Şiddetli ağrı durumlarında, bunu evde halk arasında bilinen yollarla çözmeye çalışmayın. Hekiminizin gerekli gördüğü durumlarda size verilen reçeteye, harfiyen uyun.

AL BACIM BELKİ İŞİNE YARAR.

Siri, enfeksiyon varsa, antibiyotik almasi gerek. Doktora danismadan agri kesici ile cozum aramayin genel olarak : ))

gerci kiz 1 aydir cekiyorsa, su an yeter ki su agriyi kessin modunda olabilir : ))

Anna hanimcim cok gecmis olsun
Büyüklerimiz dis agrisinin kabir azabinin yarisi oldugunu söylerler..ne kadar dogru bilemem tabi.Hic kabir hayati yasamadim.
Ama sunu itiraf etmek gerekir ki,bu yardim cagirisiniz beni sasirtti..cünki benim gözümde cesur ve korkusuz bir kadinsiniz.Corona yi dert etmeyin..zira sizi toplum panik icinde görme ihtimali beni derinden üzer.Kesinlikle disinize baktirmalisiniz.Dis önemli bir bir sey ya vucutda.Sanki beyine ve kalbe giden bütün sinirler onlara bagli.Rüyada dis görmenin dahi genis bir yorum yelpazedi var.Ihmal etmeyin lütfen.
O dentist olmazsa baskasi olur.

Dün doktor bana 1000mglık antibiyotik yazdı. 3 gün sonra gel cekelim dedi.. Benim ağrı yapan dişim alt cenedeki azı dişi.. Başka bir dişim olsa hiç üzülmezdim belki cektirirdim.. Cekmezdim bu ayrıyı bu kadar.. Ama azı dişi bu ya. Ben onunla neler ezdim, neler ciğnedim. Kaybetmeye gönlüm el vermiyor.
Siz azı dişinizi kaybetmek ister misiniz? Soruyorum size???
Cekilen diş giden sevgiliye benzer.. acısı üç gün, eksikliği bir ömür hissedilir...........

Oo azi disiyse haklisin Anna, cunku dislerde kayma yapar uzun vadede (eger implant filan yaptirmazsan)
Eger antibiyotik ile agrisi gecerse, baska discileri aramaya calis, onlar belki yapiyorlardir dolgu vs.

Sonunda bir dişçiye ulaşabilmen iyi bir şey.
Öyle bir anlattın ki pençesini kaybedecek bir aslan gibi gözüktün bir an (:
Önemli olan sağlıktır. Çekilmesi şart mıymış?

Bircok yeri arayıp sordum Shini hepsi virüsten dolayı sadece diş cekimi yapıyoruz dedi. Ah canım benim ya ne kadar da kolay söyledi.....
Özel muayenehanesi olan bir doktar da, haziranda acıcaz dedi.. Sabredeyim diyorum.. yüzdüm yüzdüm.. kara görünmüşken, pes edip boğmayım kendimi diyorum..

git git önlemlerini al git zaten dişçi de kendi önlemlerini alıyordur sterilizasyonlarını iyi yapıyorlardır bence korkmamalısın
evham çok daha kötü bir hastalık yapmamaya çalış

Geri