Sizce Kavimler Göçü'nü Başlatan İlk Cümle Neydi?

Konu sahibi son olarak 1063 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
4. yüzyıl ile 6. yüzyıl arasında Hunların Aral Gölü ile Hazar Denizi arasındaki bölgeden Avrupa'ya giderken karşılarına çıkan barbar kavimleri yerlerinden etmesiyle sonuçlanan olaya kavimler göçü denilmektedir
----

Bir çok tarihi sonucu beraberinde getiren bir olayı başlatan ilk cümle sizce neydi? Kimin aklına geldi kim ne dedi de bu insanlar yerinden yurdundan oldu? Aklıma takıldı şimdi gece gece :dusun:

Öncelikle gece gece nerden aklına geldi de takıldı böle bi konu ayrı bi merak konusu tabi..:dusun: Ayrıca Madem Bir çok tarihi sonucu beraberinde getiren bu olayda kavimler neden hunlara karşı savaşmayıpta göç etmişler sayıları az olabilirdi belki ama olsun neden topraklarından vazgeçtiler neden orda herbiri bir vatansever olararak savaşıp olmedide göç etti...:dusun: burasıda ayrı bir merak konusu...:D gece gece aklına bişey takıldı benim aklıma ağ attın error verdirdin :D:D bu kavimler harbiden nie savaşmadıda göç etti..??????

kimin ne dediğine gelince;

kavimler oturmaktan sıkılmış sıkılmaktan da sıkılmışlar en sonunda ''NAPSAKKİA''
diye bir ses yükselmiş arkadan ve önlerden biride ayağı kalkmış ve demişki hadin gidiyok :D:D:zuha::zuha:

Göç edek de içimiz açılsın.

Da denilmiş olabilir :D

Öncelikle gece gece nerden aklına geldi de takıldı böle bi konu ayrı bi merak konusu tabi..:dusun: Ayrıca Madem Bir çok tarihi sonucu beraberinde getiren bu olayda kavimler neden hunlara karşı savaşmayıpta göç etmişler sayıları az olabilirdi belki ama olsun neden topraklarından vazgeçtiler neden orda herbiri bir vatansever olararak savaşıp olmedide göç etti...:dusun: burasıda ayrı bir merak konusu...:D gece gece aklına bişey takıldı benim aklıma ağ attın error verdirdin :D:D bu kavimler harbiden nie savaşmadıda göç etti..??????

kimin ne dediğine gelince;

kavimler oturmaktan sıkılmış sıkılmaktan da sıkılmışlar en sonunda ''NAPSAKKİA''
diye bir ses yükselmiş arkadan ve önlerden biride ayağı kalkmış ve demişki hadin gidiyok :D:D:zuha::zuha:

Şunu okuyunca yıkıldım :D Demek onlar da napsakkia moduna geçmiş ha :haha:
Hadi demiş demek ki biri, onlar da hadilemiş. Güzel tespit ceoo :D

Şunu okuyunca yıkıldım :D Demek onlar da napsakkia moduna geçmiş ha :haha:
Hadi demiş demek ki biri, onlar da hadilemiş. Güzel tespit ceoo :D

başı ceken biri veya birileri muhakkak vardır...:D

''Göç edek de içimiz açılsın.'' da güzeldi bu arada içleri daralmış olabilir adamların :D:D

Belki de zengin kalkışı yapmışlardır hurra gidiyoruz falan :D

Millet konu geyikte açıldığını biliyorum da ben söyleyim çin egemenliğinden kurtulmak için bazı hun grupları batıya doğru hareket etti tabi o tarihte karadenizin kuzeyinde gotlar ve günümüzdeki slavların yaşadığı bölgeye girince bölgede tutanamayan bu milletlerin daha batıya doğru göç etmesini sağladılar bunu biliyoruz asıl soru ceoonun dediği gibi neden savaşmadıkları idi.Aynı şey bizim moğal istilasındada mevcut tam tersi ise biz kaçmayıp savaşmış olmamız =)

Bir kizin pesinden gitmisler grupca,sonra da 'Ne olm boyle saplar ordusu gibi?! Kiz bize bakmaz ki boyle.' diyip gruplara ayrilmislar,irili ufakli.

Millet konu geyikte açıldığını biliyorum da ben söyleyim çin egemenliğinden kurtulmak için bazı hun grupları batıya doğru hareket etti tabi o tarihte karadenizin kuzeyinde gotlar ve günümüzdeki slavların yaşadığı bölgeye girince bölgede tutanamayan bu milletlerin daha batıya doğru göç etmesini sağladılar bunu biliyoruz asıl soru ceoonun dediği gibi neden savaşmadıkları idi.Aynı şey bizim moğal istilasındada mevcut tam tersi ise biz kaçmayıp savaşmış olmamız =)

Haklısın da ama ben daha çok harekete geçiren cümleyi merak ettim :D Acaba gaza getiren her şeyden vazgeçiren o cümle ne idi? :D

Ben anlamam güzelim sen anlat külahıma diyorsun yani :haha: sanada hep dumanla geliyorum :D

Yok demedim ben öle bişi zaten öle şeyler demem de sen öle diyorsan öledir tropikcaazım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri