Sizce Kariyer mi Yoksa Süreklilik mi ?

Konu sahibi son olarak 4776 gün önce görüldü

Size Göre Kariyer mi Yoksa Süreklilik mi ?

• Evet, Kariyer

Kullanılan: 6 75.0%
  • Evet, Süreklilik

Kullanılan: 2 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    8
Evet konu başlığında belirttiğim üzere sizce Kariyer mi ? Yoksa Süreklilik mi ?

Bugün ki köşe yazımda usta oyuncu Gürkan Beyi kaleme alıyorum.

10 yıldır Kurtlar Vadisi & Kurtlar Vadisi Pusu ile birlikte aynı yapıma ait birçok sinema filminde yer aldı. Kimden mi bahsediyoruz ? Tabiki Gürkan Uygun namı diğer Memati. Kendisini dünyaya Memati olarak tanıtan Gürkan Uygun şu günlerde birçok Sinema filmlerinde ve dizilerde rol almaya başladı. Hayatına biraz renk katmayı düşünen Memati çeşitli Talk Show programlarına katılarakda hem eğleniyor hemde eğlendiriyor. Peki dünya onu Memati olarak tanıyıp sevdikten sonra Memati karakterini öldürtmek sizce ne kadar doğru ? İşte tam bu noktaya değinmek istiyorum . Sizce Kariyer mi ? Yoksa Süreklilik mi ? Kendimi Gürkan Beyin yerine koyuyorum ve şunları düşünüyorum. 40-45 yaşına geleceğim ve biyoğrafime bakıldığında sadece 2 dizi görebileceğim . Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu. İnsan istiyor tabi çeşitli projelerde yer almayı. Bazende şunu diyorum kendi kendime. Adam da haklı. Sonucta evli ve çocukları var. Çocukları televizyonda babalarını hep silah ile görüyorlar. Belkide bu yüzdendir ? Ama şöyle birşeyde varki 10 yıldık emeği noktalamak kolay bir iş değildir. Gördüğümüz o ki Gürkan Bey Sürekliliği değil Kariyeri seçmiş :) Günümüzdeki rol aldığı yapıtlara bakacak olursak Çanakkale Çocukları , Hititya: Madalyonun Sırrı ve Şimdide Muhteşem Yüzyıl. Bencede Gürkan Bey Kariyeri seçmiş durumda. Sözü daha fazla uzatmadan kariyerinde başarılar diliyoruz.

bOmpW2u.jpg

Peki size göre Kariyer mi ? Süreklilik mi ?

Öyle bir güzel açıkladın ki konuyu gelde süreklilik de şimdi :p Güzel yazmışssın hadi bende kariyer diyeyim başka şeyde sorsalar kariyer demem ben :)

Editör neden gülşenin avatarını koyuyorsun erkek oldugun halde :p Konu dışıydı olsun :p

10 yıl boyunca aynı rolü oynarsan oyunculuğun körelir,üstüne bişey katamazsın.En doğrusunu yaptı kendisi.Kariyer diyelim.

10 yıllık dizinin asıl kahramanı ne Memati'dir, ne de diğer oyuncalar. Bu kişilerin oyunculuğunun asıl nedeni Ömer Lütfi Mete'dir. Kurtlar Vadisi'ne çeşitli açılardan çamur atanlar bilmeliler ki çok sevgili büyüğümüz hem Türkiye'ye yeni oyuncular kazandırdı, hem de dizide Türkiye'nin bir takım gerçeklerini anlattı. Bu anlamda en büyük kariyer Ömer ağabeyindir. Kendisi aile dostumuz olmasına rağmen, onu sadece babamdan dinleyebildim. Allah rahmet eylesin. Rize'nin en büyük onurudur benim için...

Gürkan Uygun... Nam-ı diğer Memati. En başından beri Necati Şaşmaz'ın yerine baş rolde olmasını istediğim üstün yetenek. Ben onun bir başka diziye geçmesiyle sürekliliğinden veya kariyerinden ödün verdiğini düşünmüyorum. Sektör aynı sektör olduğu için buna yine süreklilik açısı dememizde sakınca olmaz. Kariyerine ise diyecek yok. Çünkü onun oyunculuğu, icabında tek bir sinema filmiyle bile ömre bedel olur. Yeni dizisinde başarılar diliyorum ama keşke savaşçı bir kimlik verilseydi...

Süreklilik diyorum. Çünkü bir insan en başta süreklilik isterse zaten doğru düzgün bir rolde oynamak zorundadır. Ayrıca kariyerden çok sürekli, değişmez bir rolde yer almak bir insanı şöhret merdiveninde bambaşka basamaklara yükseltebilir.

Gürkan bey ile ilgilenmiyorum

kendim için ise şunu diyorum; Bence kariyer denen şey bir 20. yüzyıl icadıdır ve ben bir kariyer istemiyorum. Bknz: İnto the wild..

bana göre bir hayat.

Geri