Sizce, insan düşündüğüne göre mi yaşar,yoksa yaşadığına göre mi düşünür ?

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
Sizce, insan düşündüğüne göre mi yaşar,yoksa yaşadığına göre mi düşünür ?

• Beğen
Tepkiler: X
Bu bence biraz yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan gibi :D
Önce düşünür sonra onu yaşamaya çalışır ama genelde düşündüğü gibi olmadığı için o yaşadığı şeye göre yeniden düşünür :D

bunla ilgili güzel bi söz vardı
aklıma gelmedi
gelince yazarım

ne alaka şimdi? nereden koplayıyorsunuz şu içerikleri, kaynağa bakmak istiyorum.d

Bunu tümüyle ayıramayız, birbirini şekillendirir.
Şunu bilirim ki inandığı gibi yaşamayanlar yaşadıklarına inanmaya başlar.

İnandığın gibi yaşayamazsan, yaşadığın gibi inanmaya başlarsın...

Yaşadığına göre düşünür.
Ne yaşıyorsa onu da başkalarına yaşatmak için çabalar.
Bilinçaltı kodları ise detaylarda ortaya çıkar.

Nasıl yaşarsa öyle düşünür

Yasadigina gore dusunmeyebilir ama yasadigina gore mecburen ayak uydurmak zorunda kalir.

Dusundugu gibi yasamasi zor

Erken gelmiş bir bahar günü, ormanda yalnızdım, ormanın seslerini dinliyordum. Son üç yıldır süregelen çırpınmalarımı, Tanrı'yı arayışımı, sürekli bir biçimde sevinçten umutsuzluğa sıçrayışlarımı düşünüyordum... Birden, ancak Tanrı'ya inandığım sıralarda yaşadığımı anladım. Sırf onu düşünmekle bile, yaşamın sevinçli dalgaları kabarıyordu benliğimde. Çevrede her şey canlanıyor, her şey bir anlam kazanıyordu. Ama Tanrı'ya inanmamaya başladım mı yaşam duruveriyordu.
Tolstoy

Düşünceler yaşamayı gerçekleştirmez, yaşanılan mevcut hayat ise düşünceleri kısıtlayamaz. Basmakalıp 1 konu. Sadece ekonomik olarak cevap verilir bu soruya, o da sorunun ikinci virgülünden sonraki durumu tecrübe ettirir. Bu da istediğiniz cevap.​

Düşündüğünü yaşar, insan enerjidir; düşünceler ne tür enerji yayarsa ona göre yaşantısı şekillenir.

Ne kadar boş sorular bunlar afedersin :) derinliği var gibi görünüp slaym videosu kafasından öte birşey değil aslında. Sanki düşünsen düşünü yaşayabileceksin.

Geri