Sizce hangi yörenin yemekleri daha lezzetli?

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Yıllarca iş gereği bir çok bölgede bulundum. Karadeniz’de kalmış biri olarak söyleyebilirim Karadeniz’in yemek kültürü yok. Akdeniz’de ise de Hatay’ı ayrı tutarım. Ege bölgesinde de çok sevemedim. Belki de damak tadıma uymamıştır ama Güneydoğu’nun yemek kültürü bambaşka o yüzden güneydoğu seçeneğini net bir şekilde söyleyebilirim.

Antakya, Antep, Diyarbakırı ayırıp kıyaslama dışı tutarsak şayet ;

Genelleme olarak Doğu Anadolu. Muazzam bir et kültürü var. Kuzu, dana, ördek, kaz. Tüm et türleri. Ayrıca hayvanlar çayırlarda otlanarak beslendiği için etin tadı da ayrı bir güzel oluyor. İşlemesen bile kendi tadı muazzam.

Ağır bi Karadenizli olarak hem yörem lezzetlerini severim, hem de Karadenizlilerden aykırı olarak Güneydoğu mutfağını severim. Acıya bayılırım mesela. Fakat bunlara rağmen Ege mutfağını en sağlıklısı olarak görüyorum. Yani Türkiye'nin kuzeyi ve güney çok yorucu lezzetlere sahip. Sabahları kavurma yeniyor lan bizim orda. Bildiğin kavurma ya. Sabah altı yani. Lokantalarda bi bakıyosun kavurma çıkmış. Ege öyle değil. Zeytinyağlıları sabaha kadar say bitiremezsin. Bi de soğuk soğuk, dolaptan al direk göm. Ben onu seviyorum. Neyse muhlama yapıcam, görüşürüz.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Yore ayrimi yapmam, et sevmedigim icin dogu yemekleri de ilgimi cekmez tiksinirim bile kokusundan her ne kadar ufak tefek yemeye baslamis olsam da. Hamur isi turu severim onun da yoreden degil el lezzetinden gectigine inanirim.

Ben yöre yöre ayıramıyorum bunu.

İçine zeytin yağı koyulmuş bir şeyin lezzetli olabileceğini düşünmüyorum mesela. Bu demek değil ki Ege yöresinin yemeği kötüdür.
Annem karadenizli, leş gibi karalahana yemeği yapar bayıla bayıla yer nefret ederim. Fakat çok lezzetli başka başka yemekler de var oradan.
Doğuya gidiyorsun, yağlı yağlı, baharata boğulmuş yemekler. FAkat inanılmaz güzel tatlar da var.
Bence bir yörenin diğerine bir üstünlüğü yok ya. Sadece insanların damak tadı belli bir yönde gelişiyor ve orada kalıyor.

Çoğumuz için aşina olduğumuz yemekler daha lezzetlidir. Ben Karadenizi daha çok severim. Kaygana ve Banduma favorim.
Mesela hemen hemen her yörenin bir köftesi var ve hepsi farklı bir özelliğiyle öne çıkıyor hangisi en lezzetlisi karar veremem. Son zamanlarda Gostivar köftesi yedim oda muazzam bir lezzet aşağıdaki listede yok. Osmanlı zamanı topraklarımızdan olan Günümüz Makedonyasından. Balkan lezzetlerinide çok severim.

Türk mutfağındaki köfte yemekleri
Abdigör köftesi
Adana kebap
Akçaabat köftesi
Akhisar köfte
Bandırma köfte
Bergama köftesi
Besmeç
Biga köftesi
Birlik köfte
Cızbız köfte
Çiğ köfte
Çine köftesi
Dalyan Köfte
Diyar köfte
Ekşili köfte
Fındık köfte
Hasanpaşa köftesi
Islama köfte
İçli köfte
İnegöl köfte
İskeçe köfte
İskenderun köfte
İslim köfte
İzmir köfte
Kadınbudu köfte
Melki köftesi
Mengen köfte
Mercimek köftesi
Misket köfte
Muğla köftesi
Mücver köfte
Odun köfte
Patates köfte
Pideli köfte
Piraziz köftesi
Salihli odun köfte
Saray köfte
Satır köfte
Sivas köftesi
Sucuk köfte
Sultanahmet köftesi
Sulu köfte
Şiş köfte
Tekirdağ köftesi
Terbiyeli köfte
Tire köfte
Yalıköy köftesi
Yayla köfte

Doğuluların güzel yemek kültürü. En azından bana hitap ediyor. Hatay da severim.

Karadeniz maalesef dışarıdan birine çok kötü.

Antep ve Hatay'dır benim için... hangi bölgeye geçerlerse de o bölgenin yemekleri derim........
Herkesin damak zevki elbette ki farklıdır..
Ben doğma büyüme Antalyalı biri olarak sürekli ot yerim sürekli salata yerim diyemem çünkü tamamı bana hitap eden otlar yok mesela...
ama et konusunda niş zevklerim vardır...
Küşleme de onlardan biridir...

Geri