Sizce Hangi Dershane?

Konu sahibi son olarak 3330 gün önce görüldü
Arkadaşlar Dershaneye gideceğimde hangisine gideceğimi kararlaştıramadım.?

Siz hangisini öneriyorsunuz ?

Benden tavsiye mahalle dershanelerine git. öyle marka felan değil en iyi eğitim onlarda

Dershanenin adından çok senin özverin önemli. Öğrenci çabalamadıktan sonra en pahalı, en iyi isim yapmış dersanelere gitsen ne fayda? Önemli olan sistemli bir şekilde günlük soru çözmektir. Matematik ve fende sıkıntı varsa özel kurs alman yararına olur ama isime aldanma. Ben ışık dersanesi vardı onun eğitim kalitesini beğenirim gerçekten ilgi süper. Şimdi fem oldu sanırım buna gidebilirsin. Tabi yüzde 85 senin emeğin önemli.

Themis haklısın. zaten bende dün baya bi düşündükten sonra senin fikrine kapıldım. Yani ben gayret göstermezsem çaba sarf etmezsem dershaneye gitsem ne yazar.

ANAFEN,FEM diyenleri kendimle birlikte banlarım.
Benim bi arkadaş var eleman harıl harıl çalışıyor inan çok başarılı ki maddi durumları iyi değil diye gidemiyor dershaneye falan anlayacağın planlı bi çalışma sonucunda dershaneye falan gerek kalmaz

Okula gidiyorsan eğer dersaneye gitmene gerek yok. Ama liseyi bitirip üniversiteye hazırlanıyorsan dersane yardımcı olabilir elbette. Fakat okula devam ediyorsan kesinlikle gitme. Boşa para olduğunu düşünüyorum. Sonuçta dersaneye vereceğin paraya gerekli kitapları edinip düzenli bir biçimde evinde kendin hazırlanabilirsin. Fakat kendi başına çalışacağına inanmıyorsan dersanenin sana faydası olabilir. Olay yine sende bitiyor tabiki. İlla dersaneye gidecek olursan da , Final'i önerebilirim.

Bence mahalle dersanene git , güzel yerse zaten osursan duyar ailen. Ama güzel yer olmalı yinede

Mahalleyim bizim mahalle dersanesi yok o nasıl yer :D Finale gidebilirsin başarı kazandırmış Bizm burada bütün dersanalerin fiyatı hemen hemen aynı pahalılık ucuzluk değil kazandırması önemlidir, bir öğrenci kendi kendine yetinemesi zor :)

Mahalleyim bizim mahalle dersanesi yok o nasıl yer :D Finale gidebilirsin başarı kazandırmış Bizm burada bütün dersanalerin fiyatı hemen hemen aynı pahalılık ucuzluk değil kazandırması önemlidir, bir öğrenci kendi kendine yetinemesi zor :)

Sen nerdesin , o nerede , biz nerdeyiz o nerede.Hedef O demi onun geleceği.Yerim o dersaneleri heleki fetocuları :D Ben mak. müh mezunu oldum sayılır , sen sen ol gözünün önene bak sadece , hedeflerini belirle , o amaçla çabanı yap ki zaten elbet elde edersin bunu.bu kaçıncı senen bilmiyorumda , ilk senende kazanabilirsen 1 yaş atlar sadece , ikinci senende daha güzel yerelere belki hedeflerine ulaşırsın.dersana nedir ki , dersanenin ağzına kuş sıçtın , önemli olan içinde olan , sana güvenin ve senin hissedip ulaşmak istediğij hedefler.Sen bunu içinde yaşayıp inandıkda , isterse Klopatra dersanesi olsun senin neyine , sen inanırsan yaparsınn.Skriter aileni sülaleni gerisini , sen olmak istediğin yolda hedefleribi belirle elbet olur canım kardeşim

Sen nerdesin , o nerede , biz nerdeyiz o nerede.Hedef O demi onun geleceği.Yerim o dersaneleri heleki fetocuları :D Ben mak. müh mezunu oldum sayılır , sen sen ol gözünün önene bak sadece , hedeflerini belirle , o amaçla çabanı yap ki zaten elbet elde edersin bunu.bu kaçıncı senen bilmiyorumda , ilk senende kazanabilirsen 1 yaş atlar sadece , ikinci senende daha güzel yerelere belki hedeflerine ulaşırsın.dersana nedir ki , dersanenin ağzına kuş sıçtın , önemli olan içinde olan , sana güvenin ve senin hissedip ulaşmak istediğij hedefler.Sen bunu içinde yaşayıp inandıkda , isterse Klopatra dersanesi olsun senin neyine , sen inanırsan yaparsınn.Skriter aileni sülaleni gerisini , sen olmak istediğin yolda hedefleribi belirle elbet olur canım kardeşim

Sen bir daha ayık olmadan yazma bence :D İçince küfrediyorsun sen ya :D Ayık olunca yaz bide :p

ANAFEN,FEM diyenleri kendimle birlikte banlarım.
Benim bi arkadaş var eleman harıl harıl çalışıyor inan çok başarılı ki maddi durumları iyi değil diye gidemiyor dershaneye falan anlayacağın planlı bi çalışma sonucunda dershaneye falan gerek kalmaz

Katılıyorum

Ben en doğru kararı verdiğime inanıyorum . Kendim gayret edip sorunları çözmeye çalışacam. Biraz gayret lazım öyle ümidimizi dershanelere saklamamak lazım.

mobildeyim yeni fark ettim :D uzun yazmışsın ellerine sağlık :D çok haklısın yerden göğe kadar :D

Arkadaşlar Fem dersanesini beğenmiyor olabilirler ama ben o dersaneye gidiyorum kaynak bakımından iyi bir yayın bunları unutuyorlar daha çok sınavda çıkacak sorular benzer sorular çıkıyor eger sende özveri ve çalışma istegi var burda güzel yerlere gelkirsin teknolojiyide iyi kullanıyorlar akıllı tahtalarda ders görüyoruz biz ve bide bence en önemlisi kızlar ve erkekler ayrı bu tür dersanelerde bence bu bir avantaj çünkü kızlı erkekli olunca insanın aklı fikri aşna fişnada olabiliyor hem sadece erkeklerin oldugu bir yerde daha rahat oluyor insan ben böyle düşünüyorum ister katılın ister katılmayın :)

Fem dershanelerinde o açıdan yararı var sadece derse konsantre olabiliyorsun. Güzel bi uygulama yerinde olmuş , burda da öyle ama nedenre pek tercih edilmiyor.

Dershanede en iyi eğitimi FEM verir.

Hükümetle bağlantısı var diye atarak konuşmanın lüzumu yok.Objektif olmak lazım.Herşey evvela senin azmine bağlı diyerek söz başlayayım;

Benim kaç tanıdığım varsa FEM'e giden yerleşti o yıl.Hatta bir tanıdığım şuan Galatasaray Üniversitesinde yüzküsürüncü olmuştu yanlış hatırlamıyorsam dereceye girmişti yani.Ben gitmedim oraya ama giden kaç arakdaşıma sorduysam,eğitiminin,soru kalıplarının on numara olduğunu söyledi.Haa bana sorcak olursan dershaneye gitmek yerine özel ders al derim.Ancak mezun bir hocadan değil son sınıf üniversite öğrencisinden.Özellikle İstanbul'da yaşıyorsan çok çok makul fiyatlara özel ders alabilirsin.Çünkü bir öğrencinin en büyük derdi paradır.Seni geri çevirmemekle birlikte anlayacağın dilde anlatırlar dersi.Kafa yapıları sana daha yakın olur,kaynaşabilirsin abi kardeş/abla kardeş gibi olabilirsinizde.Kurstan arkadaşımın somut bir örneğini anlatayım; ''Ben lisede hiiiç çalışmazdım.Derslerim berbattı.Son sınıftayken paraya ihtiyacı olan bir abiyle karşılaştım başarılı bir öğrenciyle.Adam bi geldi matematik hastası etti beni.Abi kardeş gibide olduk.Dersten nefret eden ben geceleri sabahlara katarak matematik çözerken buldum kendimi'' dedi ve o arkadaş İstanbul Üniversitesi İngilizce işletme mezunu.Dedi ki bana ek olarak '' Üniversite sınavında matematikten 2 yanlışım çıktı.Edebiyat vs. netlerim iyi değildi.Onlarda mat kadar iyi olsaydı boğaziçine girerdim kesin''.

Diyeceğim o ki; 2-3 bin lira dershaneye vereceğine kendini bir üniversitenin kampüsüne at.Fen-Edebiyat fakültesinin önüne git yada eğitim.Hangi dersin zayıfsa oradaki son sınıfta okuyan arkadaşlarla iletişim kur.Emin ol makul fiyatlara kafa üstelik kafa dengi birinden ders alabilirsin.

Çok haklısın aslında . Bilmiyorum bende dershanelerin deneme sınavlarına girmişim. indirim bekliyorum gelmezse senin verdiğin fikri uygulamaya çalışırım. gerçekten çok saol :)

Geri