Sizce Eğitim Sistemimiz Nasıl?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
Sizce ülkemizdeki eğitim sistemi nasıl? Sizin için yeterli mi? Yeterli değil ise neler yapılmalı?

Yetersiz ve saçma. İnsanları yeteneklerine göre okullara yerleştirmiyorlar. Onun yerine saçma sınavlara sokup , bir sürü tercih yaptırıp artık hangisi denk gelirse ona yerleştiriyorlar. Yani bugün bir sayısal bölümü öğrencisi sözel derslerden de sorumlu. Küçük yuvarlakları doldurarak gelecekler belirleniyor ^^

ezberci eğitim sistemini dayatıp. Ezberci eğitime karşıyız sistemi taşıyoruz ülkecek .

iğrenç bir eğitim sistemi var şuan,diğer bölümler için bilemiyorum ama yabancı dil bölümünde en önemli konu olan speaking dahi işletilmiyor ki bu çok ama çook önemli önemli bir konu dayıyorlar grammar'i,dayıyorlar kelime ezberini tamamdır :) aynı şey diğer dersler içinde geçerli süreler çok yetersiz ve hocalarda zor durumda kalıp konuları çabucak geçmek zorunda kalıyor bu seferde öğrenciler bir şey anlayamıyor kısacası eğitimde giden bu kötü durumu birilerinin düzeltmesi gerekiyor

Şu sıralar en başta eğitim sistemini eğitmek lazım en acilinden .

Şuan da mevcut olan eğitim sistemlerinin daha şimdinin ve de özellikle geleceğin mutlu-başarılı insanlarını yetiştirmekte yetersiz kaldığını biliyoruz. Ya insanlar yeteneği dışında yetiştiriliyor ya da mutsuz olduğu alanda. Bu konusunda bir nevi vicdani ret-cılık yapıp, eğitim sistemlerinin değişmesi gerektiğini yüksek sesle söyleyemesek bile pek çoğumuz eminim içimizden hemfikiriz. Daha fazla "kader kurbanı" yani "sistem kurbanı" görmek istemiyoruzdur eminim en azından şahsım adına öyle. Haliyde bir de 21. yüzyıldayız, yani dijital çağdayız. Her şeyin web tabanlı, on-line, mobil olduğu zamanlardan geçiyoruz. Sürdürülebilir başarı ve hedeflerimize ulaşmak için sahip olmamız, kullanmamız gereken beceriler değişiyor. Çok fazla uzatmadan ; ben memnun değilim. Global dünya gerçeğine uygun, yaratıcılığın ve yeteneklerin ön planda tutulduğu, sorular sorma ve cesaretlendirme temelli bir eğitim eğilimi olsa idi şuan şapka çıkarıyor olurdum, gerçi hala geç değil değil mi ?

Yapılan Çalışmalar!! her nekadar Eğitim sistemimizin gelişmesi,dış dünyaya ayak uydurması için yapılsada,Uzmanların ve mevcut durumda çalışan öğretmenlerin görüşleri alınmadan yapılan bu atılımlar çocukları olumsuz yönde etkilemiştir.
Eğitim-Öğretim iç içedir.Gerek bakanın gerekse velilerin Öğretmenlere baskısı Eğitim ve öğretim sürecini dahada zorlaştırmaktadır.
Aynı zamanda Sİstemdeki aksaklıklar,Okulların eksiklikleri,Yetersiz kaynaklar bunların hepsi bu süreci dahada zorlaştırmaktadır.
Szi hiç ilk okula giden bir öğrencinin ders kitabını elinize aldınız mı?
İncelediniz mi?
Evet görsel anlamda çok güzel fakat içeriğe baktığımızda çocukların nasıl bir eğğitimden geçtiğini rahatlıkla anlayabiliriz..
Ayrıca okullardaki disiplin sorunlarınıda es geçmemek lazım.Çocukların Ciddiye alacakları mercilerin Lakayt şekilde davranması görmezden gelmesi de eğitimi zorlaştırmakta.
Bundan kastım Dayak asla değil.Ama üniversitede Öğrenilen bilgilerin uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir.Bunun içinde öğretmenlerin üzerindeki baskı azaltılmalı öğretmene destek olunmalıdır.
Fazla uzattım ama bu işin içinde olan biri olarak Okullarımızın eğitim kalitesini yükseltirken lütfen göz ardı edilmeyecek şeyleri es geçmemeli..
Gerek veli gerek idareci gerek öğretmen olarak herkes elini taşın altına koymalıdır.Gelecek diye bağırıp durduğunuz geleceği ellerimizle mahvetmenin manası yok..Bİraz daha ilgi.Biraz daha özveri..

eğitimde hersey sınav üzerine kurulu egıtmek öğretmek deılde .ayrıca egıtımde ıs olanakları maaş emegın karsılıgı yok .eger başbakanın oğluysan en tembel olsanda en ıyı yerlere gıdebıldıgın bır ulkedeyız türkiyede adalet kız ısmı ((:

birazcık parti gibi olcak ama eğitim sistemın deısmesı için basımızdakı insanların deısmesı gereklı amelelik yaptırmayı hedeflemıs basımızdakıler ((((((:

Geri