Sizce döviz kurunda ki dalgalanmaların gerçek sebebi nedir?

Konu sahibi son olarak 976 gün önce görüldü
Döviz kurunda ki dalgalanmanın sebebi sizce ekonominin kötüye gitmesi ile mi alakalı,yoksa dış mihrapların seçim öncesi bir oyunumu olduğunu düşünüyorsunuz?

Özkaynaklarımızı bir bir araplara satmamızla alakalı. Ve bir zamanlar tahıl ambarı olan ülkemizin artık bütün tarımsal ürünleri ithal etmesiyle alakalı. Dış mihrak yalanlarına inanmayın

Olagan suphelimiz "keyser soze" tabiki
Ben zaten "The Usual Suspects" filminin senaryosunu RTE nin yazdigini dusunmekteyim
Keyser Turk deniyor :)
Hepimiz bir kurgunun icindeyiz bizi suprizli bir son bekliyor nefesimizi tutup bekleyelim.
Tabi Dolce Gabbana veya Tommy Hilfiger degilse malum supheli.

Türkiye'de ekonomik kriz olduğu bir gerçek ancak asıl sebebinin seçimden sonra göreceğiz

Yastığımın altındaki 50 doları bozdursaydım şuan bu duruma gelmezdik ah şu federaller

Sebep şu; kriz kapıyı çaldı.

Döviz kurunda ki dalgalanmanın sebebi sizce ekonominin kötüye gitmesi ile mi alakalı,yoksa dış mihrapların seçim öncesi bir oyunumu olduğunu düşünüyorsunuz?

Mihrap ?
- cami ve mescitlerin içinde Kâbe yönünü belirten, yapının o yönündeki duvarında bulunan ve imama ayrılmış olan oyuk ya da girintili yer.

Binottabi: bencesevinmelisinseniciddiyealıyoruztiyealacağımızyerde.p

Bir çok sebebi var. OHAL'in devam etmesi bile ekonomiye yapılan yatırımların yeterli olmamasına ve güvende olmamasına bir neden. Bunun haricinde sınır ötesi yaptığımız operasyonların yansıması olarak avrupa ve abd ülkelerinin bizlere karşı tutumu ve bizim tutumumuzun da etkisi var. Bundan şikayetçi değilim şahsen. En büyük etkense seçime gitme kararının alınması ve yeni sistem ile birlikte istikrarın bozulma (hükümetin değişme) olasılığının artmış olması.

Goygoyu biracaksak "Kemal Dervis"tir
ki kendisi Ecevit olurken en buyuk hatam dedigi bir IMF tahsildaridir.
Misyonu bellidir. Ulusal cozulmeyi basarmak icin elinde bir james bond cantasi Imf parasi ile gelip,
gelmeden once nazlanip bir suru yasa cikarttirip akabinde gelerek bizi sereflendirmistir.
Bu yasalar ile gsm operatorlerinden tutun seker fabrikalarina kadar yabancilara satilmasinin onu acilmistir.
Daha sayamayacagim bir suru yasa ile bizleri Akp nin kucagina atmistir.
Akp zaten bu arkadasin 12 13 yillik ekonomik paket projesini kullanmistir
ee bunun da sonuna geldigi icin takke dusmus kel gorunmustur.
Mesele uzun ben ozet gectim. Bugunlere bir yilda bir ayda bir haftada bir gunde gelmedik.
Bizi buraya getiren yolun basina bakarak dogru yorumlayabiliriz.

Ekonomik kriz falan yok. Israrla yazdım ve yine yazıyorum.

Faiz yükseltildi, dolar 4,60 seviyesine geriledi ve yarın da düşüş bekleniyor. Türkiye'ye en fazla sıcak para İngiltere'den giriyor. Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı İngiltere'ye gidiyor.

Faizin artması demek, para simsarlarının ülkeden daha fazla para kazanabilmesi demek. Sıcak parayı sok, parayla para kazan. Eskiden petrol şirketleri hükümrandı, bir dönem teknoloji şirketleri koltuğa ortak oldu fakat süper kapitalizm bir dönemin yeni lideri.

Bağımsız bir devlet olabilmek için aç kalmak gerekir. Kimsede bağımsızlığı kaldırabilecek göt olmadığı kopan yaygaradan belli oldu. Twitter özgürlükçüleri, tatil yörelerindeki doğa katliamları yerine siyasi ağaç duyarlılığıyla yol almaya devam edebilir. Saygılar.

Bağımsızlık için aç kalmak derken, bakınız: Küba.

Küba gezisi fotoğraflarıyla devrimciliği taze tutmayı unutmayalım.

5 yıl önce
5 yıl sonra
senden önce
senden sonra

Bugün tüm dünyada dolar %1,5 seviyelerinde artarken Türkiye'de 0,89 azaldı. Dövize göre ekonomi yorumu yapan dahilere göre, Türkiye bir dünya markası oldu.

Bazı arkadaşlar Yiğit Bulut cosplayi gibi yorum yapıyor.
Bağımsız bir devlet olmak için makarna yiyebilirsiniz arkadaşlar.

Geri