Sizce dogru olabilir mi ?

Konu sahibi son olarak 2602 gün önce görüldü
Son günlerin en büyük tartışma konularından bir tanesi. Abdullah öcalan hala imralıdamı ? Yoksa Ev hapsinde mi tutuluyor. Ailesiyle Avukatlarıyla neden görüştürülmüyor ? BDP'li millet vekillerinin talebi Hükümetin Abdullah Öcalanı Barış için muhattap alması. Dahası özgürlügünün geri verilmesi. Siz bu konuda ne düşünüyorsuz ?

Serbest bırakılsa dahi şaşırmam. Öyle bir insanın bırakın hapiste tutulması , hayatta tutulması bile çok büyük yanlış zaten. Şimdi de İmralı'da olmadığı söyleniyor ki dışarıdan yönetilen ülkemizde bu çok normal bir şey malesef. Suçsuz insanlar içeride , suçlular , katiller , teröristler dışarıda , hatta mecliste..

Öncelikle şunu söylemek isterim ; Abdullah Öcalan' ın idam edilmesine bende karşıyım. Çünkü; O' nu idam etmek sempatizanları ve taraftarları yani terör örgütü mensubu kişi ve kişilerin gözünde onu efsaneleştirmektir ki bu durum ilerde daha vahim sonuçlar doğurabilir.

Abdullah Öcalan' ın İmralı da olup olmaması konusuna gelince ; Bu hükümetten herşeyi beklerim ben. Bu kadar dışa bağımlı, Kapalı kapılar ardında parsel parsel ülkeyi satan bir hükümet daha görmedim ben. Aklıma yok bunu yapmazlar demek geliyor ama diyemiyorum malesef. Amerikan Kalkınma Partisinden herşeyi beklerim ben.

Hedef 2023 te Abdullah Öcalan Milletvekili olarak TBMM ' de bulunacaktır...

Karnı aç oldugu için bir simit çalana iki yıl hapis cezası verilen,
madımak davasını zaman asımına ugratan,binlerce sivilin askerin cocogun katilini krallar gibi yasatan bir adalet sisteminde yasıyoruz.
Bu ülkede adalet yok adalete inancımda yok.suclular hiçbir zaman asıl cezalarını almaz.garıban fazlasıyla cefasını ceker.
Apo denilen terorıstın oradan cıkmasına hıc sasırmam.cunkı artık ona karsı tutulan tutum cok farklı.daha ılımlılar.

Gerçekten hükümetin politikaları artık mide bulandırıcı bir hal aldı. Bunların yaptıgı hiç bir şeye şaşırmam. Dogrudur teröristler meclisteyse Başlarıda dışarıdadır.

amma yazıp çizmişsinizde kaçınız gerçekten belgeleriyle gördü bu hükümetin yaptıklarını merak etmedim değil. akp yandaşı değilim hiç bi parti yandaşı değilim. kim gelirse gelsin başa pek farklı şeyin olacağını düşünmüyorum. ki zamanında diğer partileride gördük öcalan konusunda ne yaptıklarını. parsel parsel ve kapalı kapılar ardında satılan topraklardan bahsedilmiş. bahseden nasıl görmüş acaba? teröristler mecliste evet bi siz bilmiyosunuz bu gerçeği herkes biliyo nerde sizin demokratik devletliliğiniz madem öyle? sonra kalkıp bu ülkede düşünmek yasak dersiniz. bilmelisiniz ki birilerine ceza vermek için kanıt lazımdır insan hakları diye bi kurum var dünya karşımıza dikilir. ha bizene dünyadan diyosanız bütün ambargolara karşı ne önlem alabiliriz onuda düşünün. akpye sayıp sayıştıranlar.. bırakın muhalefet olmayı çözümcü olun öyle fikirler beyan edinde ozaman bende sizinle aynı düşünceye sahip olayım.

amma yazıp çizmişsinizde kaçınız gerçekten belgeleriyle gördü bu hükümetin yaptıklarını merak etmedim değil. akp yandaşı değilim hiç bi parti yandaşı değilim. kim gelirse gelsin başa pek farklı şeyin olacağını düşünmüyorum. ki zamanında diğer partileride gördük öcalan konusunda ne yaptıklarını. parsel parsel ve kapalı kapılar ardında satılan topraklardan bahsedilmiş. bahseden nasıl görmüş acaba? teröristler mecliste evet bi siz bilmiyosunuz bu gerçeği herkes biliyo nerde sizin demokratik devletliliğiniz madem öyle? sonra kalkıp bu ülkede düşünmek yasak dersiniz. bilmelisiniz ki birilerine ceza vermek için kanıt lazımdır insan hakları diye bi kurum var dünya karşımıza dikilir. ha bizene dünyadan diyosanız bütün ambargolara karşı ne önlem alabiliriz onuda düşünün. akpye sayıp sayıştıranlar.. bırakın muhalefet olmayı çözümcü olun öyle fikirler beyan edinde ozaman bende sizinle aynı düşünceye sahip olayım.

Sana tek bir cümle kuracağım arkadaşım.

İzmir Menemen' de kubilay' ı şehit eden kişinin kim olduğunu araştır internetten . Kubilay' ı şehit eden kişi şuan mecliste ve çok üst düzey bir görevde. Ve ne tesadüf Ak parti' den ...

ankarada olması gerekenler silivride,silivride olması gerekenler ankarada,öcalan ordan çıksa ne çıkmasa ne,zaten ordan burayı yönetiyoki.

Bir gün bu memleketin yanağına öpücük, başucuna da bir not bırakıp gideceğim:
Öyle güzel uyuyordun ki uyandırmaya kıyamadım.

Âh Muhsin Ünlü

ya geç o olayı. bi kaç kendini bilmezin yaptığı şeyi herkese maal edemezsin.

:) Bu sözün üstüne söyleyebilecek söz yok :)

ankarada olması gerekenler silivride,silivride olması gerekenler ankarada,öcalan ordan çıksa ne çıkmasa ne,zaten ordan burayı yönetiyoki.

Bir gün bu memleketin yanağına öpücük, başucuna da bir not bırakıp gideceğim:
Öyle güzel uyuyordun ki uyandırmaya kıyamadım.

Âh Muhsin Ünlü

hiç askere gittin mi? tabiki hayır. git gör ordaki vatan evlatları nelerle vakit geçiriyo kimlerin emri altında kölelik sıfatıyla duruyorlar. kimlerin emri altında daha silah tutmayı yeni öğrenmiş çocuklar teröristlerin önüne yem ediliyo. bana kalkıp büyük başları sakın savunmayın .)

idam şeriat kanunudur arkadaşım. apoyu öldürelim keselim biçelim diyenler kim? kubilayı şehit edenlerle aynı kategoriye sokabilir misin?

Birincisi : Apo asılmasın diyen birisiyim.

İkincisi : Kubilayı şehit eden kişi ile Apo asılsın diyen şegit aileleri ve Türk halkı birmidir. O kişi şuan meclisteki torunu kadar onursuz ve Vatan Hainidir sen neyden bahsediyorsun.

hiç askere gittin mi? tabiki hayır. git gör ordaki vatan evlatları nelerle vakit geçiriyo kimlerin emri altında kölelik sıfatıyla duruyorlar. kimlerin emri altında daha silah tutmayı yeni öğrenmiş çocuklar teröristlerin önüne yem ediliyo. bana kalkıp büyük başları sakın savunmayın .)
Pardonda ben kimseyi savunmadım,fikrimi söyledim:cici:

alimden zalim, zalimden alim doğar. bu sözü ölç tart kimseye ön yargılı olma. ve şunda anlaşalım ben akp yandaşı değilim onları savunduğumu düşünerek yola çıkma. sadece elde yeterli veriler olmadan atıp tutmalara karşıyım .)

Şimdi Anatoly belgeler belgeler diyorsun, bu hükümetten her şeyi bende beklerim her şey satıldı Türkiyede satılmayan ne kaldı ki ? Amerika ya peşkeş çekmekten başka ne halta yarıyor bu hükümet ? bu hükümetin tek iyi yanı var oda belediyeleri bir tek belediyeleri iyi çalışıyor. Haricinde Meclistekiler kukla bir kaç mesaj öncesinde insan hakları demişsin... Hangi hak ? Dünya ambargoyu zamanında koymadı mı ? Kıbrısı hatırla, bu ülkede ilk silah fabrikaları o zaman kuruldu... Ambargoya o zaman karşı konulduysa şimdide konulur, ama bunu yapacak delikanlı adam hiç bir partide yok... İnsan hakları sadece ıvır zıvırdan ibarettir. Asılmalı halende söylüyorum, zaten hep bu ülkeyi kararsızlıklar bu hale getirdi...

Sen başta hükümet olarak, Sırtını kıtaların ötesinde bir devlete dayamışsın, toplasan ABD askeri orta doğuda 200.000 yok senin silah altında 750.000 askerin var, Rusya sana diyor bırak Bor madenlerini biz çıkartalım size doğal gazı bedavaya verelim bizim hükümet amerika yanlısı olduğu için yanaşmıyor. Üstüne geçen yıl boğazı amerikan gemilerine açtı... Türkiye yalnız kalmaya zorlanıyor, hep diyorum Orta doğuda tek güç Rusya ve Türkiyedir, sen Rusya ile bağlarını güçlü kuraydın ne ambargosundan bahsediyorsun sen Anatoly ? Tüm ülke Abat olurdu, ambargo mu bak sana ne söylüyeceğim... İtalya Zamanında Akdeniz Birliği kuralım dedi, tüm akdeniz ülkeleri onay verdi Türkiye gene hayır dedi niye ? Amerikaya ters düşmemek için, Akdeniz birliği kurulsaydı Cebeli tarığa kadar tüm vergiler ülkeler arasında ortak bölüşülecekti hiç yoktan denizde söz sahibi biziz diyebilinecekti... Ambargo kalır mı sence bu kadar seçenek varken ? hepsini geçtim orta doğuda söz sahibi sen olacaksın daha ötesi var mı ? Velhasıl kelam çok uzattım. Bu hükümet hiç iyi bir hükümet değil, amerika kölesi sonrasında gelenler ne yapar bilmem... Sağda solda içkiyi yasaklamakla başbakan olunmaz, önce orta doğuda söz sahibi ol bak bakalım Amerika, İngiltere izinsiz bir tane askeri sokabiliyor mu orta doğu ya... Terör bu kadar nemalanıyor mu İsrailden...

ya arkadaşım amerika amerika diyosunuzda. bu cumhuriyeti kuranlar değil miydi bizi amerikaya muhtaç edenler? sen amerikaya köle olma git rusyaya köle ol diyosun bu mudur çözümün? herşey ulusal antlaşmalar üzerine kurulmuştur. dünyada istenmeyen ülke olmak çözüm olacaksa ortadoğuyla iş bitecekse şimdiye kadar herşeyi boşuna çekmişiz =)

kusura bakma ama o saydığın devletlerde senin kuyunu kazmaya çalışıyor. yarın bişey oldğnda hepsi bir bir kendi mevzilerine çekilirler. cesaretten bahsetmişsin. haklısın o konuda cesaretli olunsaydı ztn şuan bunları konuşuyo olmazdık. bırakalım ozaman bütün anlaşmaları kendi bor madenlerimizi kendimiz çıkaralım parasıyla değil mi? ha pardon bide bizim borcumuz var dimi =)

Bu hükümet diyip durma ya bu hükümet gelene kadar sizin hükümetleriniz ne yaptı bana onu göster.

Hiç bir hükümet hiç bir şey yapamadı, ben bir parti yada hükümet yanlısı değilim. Kaç seçimdir oy bile kullanmıyorum. Bir tek Ecevite saygım vardı, adam ambargoya rağmen yılmadı kararlı bir şekilde Adaya askeri çıkarttı tüm dünya karşımızdaydı, gene bildiğinden vazgeçmedi. Demek istediğim şu güzel kardeşim, Sırtını kendi halkına dayamalısın benim demem şudur ki ; Amerikaya dayamanın kuyu kazmaktan farkı var mı ? Amerika bizim kuyumuzu kazmıyor mu ? Bu dediklerim olursa türkiye kimseye sırtını dayamaz... Rusya nında Türkiyeninde o kadar ortak çıkarı var ki... Ve Rusya ne kadar güçlü olursa olsun, türkiyeyi hiç bir şekilde karşısına alamaz kuyu kazmak diyorsun... Rusya ekominisini kullanmak sırtını dayamak mı ? Petrolü bedava almak sırtını dayamak mı ? Atatürk zamanında komunist rusyadan silah almadı mı ? sırtını rusya ya mı dayamış oldu ? Amerika bize kaç varil petrol veriyor ? kaç dolardan veriyor ? ne kadar veriyor ? Ruslar bunu bedava veriyor, karşılığında bor istiyor. Amerika bize hem para hem silah veriyor, ama o silahlarla bunu vuramazsınız diyor. Dünyada çok az ülkede bulunan silahın var bir dağı yerle bir edemiyorsun, bak Rusya ya çeçenistanı ne hale getirdi, Gürcistana girdi ne yapabildi dünya ? karışabildi mi ? Kuyu kazmak mı ? En basiti çuval geçiren ruslar değildi bize,Mavi Marmara yı onlar vurmadı... Rusya ile aramızda vize yok iş adamları bakımından bu nedemek yatırım için bu nedemek biliyormusun sen ? Ama amerika müttefik diyor fakat git başvur almaz seni ülkesine Amerikanın kazdığı kuyuyu kimse kazmıyor. Rusya İran'a uranyum yolladı, mühendis yolladı, nükleer santral kurdu üstüne daha koskoca bir Rus filosunu İranın kara sularına gönderdi, Önce sudan da başladı, Sonra libya, sırada Suriye, arkasından İran, Ve son olarak Türkiye... Rus ya Orta doğuda tek kalmayı göze alacak kadar salak değil, Türkiyenin boğazları kapatması Rusya nın deniz yolunun durması demek... Bir savaş durumunda boğazları açması rusyanın sonu demek... Rusya sence kuyu kazar mı ? Hadi kazsın ne kadar kazacak ? Sırtımızı Rus ya ya dayamak bu mu ? Ortak çıkarlarımız var ama Amerika ile hiç bir ortak çıkarımız yok... Yanlış kişilerle anlaşıyor Türkiye kısacası... Rusya ile sırt dayamış olmayız yani güzel kardeşim, Rusyanın yanında kim var ? Çin Dünyanın en büyük ekonomisi Amerika ellerinde adamların. Hem ayrıca Ruslar akıllı BM konseyinde, Suriye ye müdahaleyi Reddetmeside Yalnız kalmaya korktuğunun Resmidir.Tüm üleker onay verdi Niye Rusya ve Çin hayır dedi ? O yüzden Türkiyenin kuyusunu kazmaktansa yanında görmeyi tercih eder, onlar çekilir kaçar diyorsun...
Zamanı geldiğinde eğer ruslar kaçarsa bilirler ki Türkiyeden sonra sıra onlara gelecek :) Boğazları Amerikaya yada AB ülkelerine kaptırmaktansa Türkiye ile savaşıp asker kaybetmektense, eskisi gibi gemilerini geçirmeyi tercih eder. Yani Çekilir kısacası satar diyorsunda... Bu imkansız bir şey, sırt dayamak yok, Ruslarla Türkler 1000 yıl ortak çıkarlar doğrultusunda anlaşmış, gerektiği yerde savaşmış ama 2 tarafta birbirine sırtını dayamamıştır... Rusya Türkiyeden taraf olmazsa, Bilir ki rusya biter... Türkiye Ruslardan taraf olmazsa bil ki Rusya biter... Rusya yukarımız hemen :) savaş durumunda ilk istanbulu vururlar boğazdan AB yada Nato gemisi geçmesin diye, AB ve Nato bunu yapabilir mi ? kaç gemi ile ne kadar yapabilir :) Bizimde elimiz armut toplamaz. Eğer ruslar çekilirse boğazı yarıp Rusya ya geçerler dediğim gibi, Sırt dayamak yok çıkarlar var... Çıkarlar doğrultusunda nasıl, osmanlı Tekfurlarla anlaştıysa, Aynı şekilde Türkiye de yapmak zorunda Dediğim gibi, kuyu kazmak söz konusu değil...
Ama Amerika ya sırtımızı dayamışız taa Kıtanın diğer ucundaki devlete.... Karma bir devlete sırtımızı dayamaktansa Ortak çıkarlarımızın olduğu bir devletle anlaşmak daha mantıklı...

peki Zaja çok güzel yazmışsın eyvalah. neden ozaman yıllardır başa kim geldiyse amerika amerika diye ölüyo neden sadece amerikayla aramız iyi olsun diye düşünüyo.. bu hükümetten öncekilerde böyleydi sonrakilerde böyle olacak. nedenini biliyor musun? .)

Geri