Sizce çok ciddi konulara bile mizahi bir gözle bakılabilir mi ?

Konu sahibi son olarak 1069 gün önce görüldü
Canım Türkçemiz nereye çeksen oraya uzayacak bir dil olduğundan her şeyi bir yerlere çeker milletimiz sağolsun. Ama her konuyu da ciddiyetsizlikle espriye vurmak ne kadar doğru sizce ?

Ölüm yok ya ucunda canım deyip şamataya devam ediyorlar ama karşındaki insan ne düşünüyor ne hissediyor bunun bir önemi olmalı değil mi ?

Her insanla empati kuramayacağımız gibi herkes de bizimle kuramıyor. "İnsan yaşadığını bilir." derler ya bence çoğu kişi tecrübe etmeden atıp tutmayı marifet sanıyor, oysaki dışarıdan bakıldığı kadar kolay olmayabilir.

Bazen de moral vermeye çalıp ellerine yüzlerine bulaştıranlar oluyor ne yazık ki. Hastaya moral vereceğim diye ne kırılan potlar gördüm.

İnsanlar geniş düşünmüyorlar çoğu konuda ve başkalarının ne yaşadığını bilmeden, görünen üzerinden ön yargıya varıyorlar ve bu da karşıdaki insanı daha çok geriyor.

Oldukça sık rastlanır şeylerden biri olmuş bu konu.
Açıkcası beni rahatsız ediyor bu durum.
Her şeye ciddiyetle bakmak gerekmez ama her konuya da espriyle yaklaşmak çok saçma geliyor bana.

Alaycı insanları sevemiyorum.
Belki hayatımda fazlasıyla ciddi sorunlar ile baş ettiğim için bazı şeylere hep ciddiyet ile yaklaşıyorum.
Forum içerisinde ve reel hayatımda mesela benim yaşadıklarımı kimsenin anladığını asla düşünmüyorum.

Lefty hanımın dediği gibi;
Her insanla empati kuramayacağımız gibi herkes de bizimle kuramıyor. "İnsan yaşadığını bilir." derler ya bence çoğu kişi tecrübe etmeden atıp tutmayı marifet sanıyor, oysaki dışarıdan bakıldığı kadar kolay olmayabilir.

Bu cümlesi tam nokta atışı.

Mizahi anlatımın amacı düşündürmek ve eğlendirmektir. Konunun ciddiyeti çok önemli değil.

Herkes mizah yapamaz. Bir kere zeki olmaniz gerek. Ama, ne var ki mizah ile sululugu birileri birbirine karistirmis. Bu karisimdan 'da ortaya laubalilik cikmis.
Mumkunse herkes mizah yapmasin, herkese yakismiyor.

Herşeyi bu kadar ciddiye almayın. Burası sanal sonuçta.
Mizah yapacagım diye veya ciddi olacagım diye zorlamaması gerekir insanın o an içinden nasıl geçiyorsa
Zaten hayat yeterince zor kasmaya ne gerek var ?

• Beğen
Tepkiler: W
Mizah, incelik ister; çok ciddi konulara belki bazıları dalgacı üslupla yaklaşabilir ancak mizah bunu kaldırmaz.

ahlakı ve dını Kaideler olmamak kaydıyla

Bakılabılır
Mizahı herkes yapamaz ciddi bır zeka lazım

Komıklık şaklabanlık ukalık ve gereksız yergı mızah değildir

Kara mizah, her şeyi alaya alırlar, sizin değerlerinizin onlar için hiç bir anlamı yok sonuçta, ta ki siz onların değerlerini aşağılayana kadar o zaman insanların değerlerini aşağılamadan şaka yapmayı öğrenirler ama tabi ki ortalık biraz pisleşir.

Kemoterapi aldığım dönemler geldi aklıma başlığı okuyunca.
En azından berber ücretinden kurtulmuştum.

• Üzgün
Tepkiler: ne
Her konunun mizahı olmaz çünkü birinin acısı ile dalga geçmek o kişiye saygısızlıktır.
Hep söylediğimiz gibi insanın nerede ne konuşacağını iyi bilmesi gerekir yoksa ortaya saçma tavır ve konuşmalar çıkacaktır.

Ben ciddi bı insanim
Siz mizah seversiniz sevmezsiniz beni ilgilendirmez

Dark Humor keşfedilmeden önce insanlar;

Geri