Sizce çocuk yetiştirmek;

Konu sahibi son olarak 267 gün önce görüldü

Sizce çocuk yetiştirmek;

• Şefkat gerektirir.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Özveri gerektirir.

• Sabır gerektirir.

• Çocuğum yok, bilmiyorum.

• Enerji gerektirir.

• Bilgi gerektirir.

• Bence şu da gereklidir;

Kullanılan: 1 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
Sizce çocuk yetiştirmek;​

Keşke bir tek neden olsa idi; fedakarlık, ilgi,sabır, sevkat ilk aşamada (bebeklikten cocukluga gecis)ilerleyen zamanlarda bunlara eklenerek devam eden şeyler var.
(Bilgi,enerji)

evlenirsem
hatuna bırakacağım
kararı

İnsanlar 2 şeyden sonra durulur. Bunlar; Evlilik ve çocuk. Bekar kişiler evli ve çocuklu kişilere oranla daha gözü karadır. Evde bekleyeni, bakacağı birileri olmadığı için kavgaya, gece gezmelerine, işsizliğe alışmıştır. Ancak Evli insanın bakımını üstlendiği ve özellikle akşam eve gittiğinde çocuğu görme heyecanı, sevgisi, şefkati kısacası duygunun her türünü yaşamaktadır. O yüzden çocuk yetiştirmek her konuda duygu yoğunluğu yaşamaya sebeptir. :)

Zor zanaat efendim.

Hepsinden yeteri kadar gerekmektedir, insan yetiştirmek kolay değil gerçekten :tatlı:

Bütün seçenekleri içinde bulunduran uzun, upuzun bir yol.
Anne sütü ile başlanmalı :) :)

Çocuğum yok, bilmiyorum.Bu sıkkı cıkaralım gerikalan bütün sıklar ve dahası cocugu olmayan bilemez sefkati sabrı ilgiyi onun icin olümü bile goze alına bılecegini vs vb Dünya da cocuk larımız olmasa zaten yasamayada deyer pek birşey oldugunu düşünmüyorum

İki evladım var, harikulade bir duygu çocuk sahibi olmayanların bu durumu kavraması zordur. Çocuk büyütmek hele ki kız evlat için büyük bir özveri ve sabır gerektirir. Çocukluktan çıkıp ergenliğe adım attıktan sonra iş daha da çıkmaza giriyor. Rabbim herkese evladın hayırlısını versin.

Zor zanaat.. Bilgi, ilgi, özveri, şefkat, istek, yemek yedirmek - oyalamak için yaratıcılık, çokça sabır ve çokça enerji gerektirir.. Elinizde her yönüyle sizin şekillendirdiğiniz bir insan var ve çıkan sonuç sizin eseriniz..

İyi bir çevre gerektirir,
vicdan gerektirir.

Hepsi , tabii bir de para gerektirir

Bir de güzel , yaşanılası bir dünya , ama o da bizde yok

Hepsi gerekli.
ve en önemlisi çocuklarımıza vicdanlı olmayı öğretmek gerekiyor.

sağlam bir psikoloji gerekli..

Çokça bilgi ve sonsuzluğa uzanan bir sabır, çokça anlayış... Her şeyinizin çok olması gerekir, annelik çok zor çünkü.

Geri