Sizce bir insan ömrünün en değerli kısmı hangisidir ?

Konu sahibi son olarak 1069 gün önce görüldü
Ne yazık ki zamanın kıymetini hiç bilmedik. Küçükken büyümeye özenirdik büyüdüğümüzdeyse durumun farkına varıp küçüklüğümüze dönmek istiyoruz.

Geç farkediyoruz yaşadığımız günlerin güzelliğini. Her yaşın ayrı bir özelliği vardır derler ya keşke bilebilsek kıymetini. Hiç bir zaman bugünden daha genç olamayacağımızı..

Sizce ömrünüzün en değerli kısmı hangisiydi ?

Zaman durdurulması mümkün olmayan bir şey, bu yüzden insan doğar, yaşar ve ölür. İnsan yaşamının her saniyesi önemlidir, geçen ömür de iyi yada kötü olarak zihinlere kazınan dönemler önemli veya önemsiz diye insan kafasında yer edinebilir. Dünya aynı hızda dönmeye devam ettiği sürece her saniyenin, diğer saniyeler den daha önemli olduğunu söylemek anlamsız olur. Bu yüzden sevdiğimiz ve yapmak istediğimiz şeyleri yapmalı, toplumsal normlar dan uzak durmalı, başkaları ne der, ne düşünür mantığını kenara koyup hayata hangi yaşta olursak olalım sımsıkı sarılmamız gerekir.
Gelecek nesillere iyi bir yaşam bırakmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Hayatta en önemli şeylerden ilki "zaman" çünkü bizim kontrol altına alma şansımız yok. Aşk ile sevgi ile yaşamak gerek diye düşünüyorum.

Gecmise donup ah etmeye, gelecegi dusunup vâh demekle bir yere varilmaz.. En degerli an, yasadiginiz andir.

Öğrencilik dönemi ve sonrasında yoğun geçen iş yaşamım sebebi ile güzel ama bir o kadar yorucu zamanlar geçirdim. Hayatım o dönemler çok daha dolu dolu geçiyordu fakat şimdilerde daha sakin ve huzurluyum. Geçmişimde özlem duyduğum zamanlar pek yok çünkü günümü en doğru şekilde değerlendirmeye odaklanıyorum. Geçmişe takılırsam bugünü kaçırırım ki bu da bana zaman kaybettirir sadece...

Aldığı her nefesin kıymetini bildiği her an

o masumiyet gittikten sonra
pek bi değeri kalmıyor

Kendinden önce başkasını düşündüğü her an en değerli anlarıdır.

İkinci sansıni kullandığin andir değerli olan.

Son düzenleme:
Sevdiklerini yitirmeden evvel birlikte geçirdiği zamanlar.. Her anı çok kıymetli olan zamanlar..

Akli basinda olmadigi zamannar bebekken

Çocuklarını büyütüp evlendirip inzivaya çekildiği o huzurlu dönemdir.

Geri