Sizce bedelli askerlikte 28 günlük askeri eğitime gerek var mıydı?

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü

• Evet

Kullanılan: 1 33.3%
  • Hayır

Kullanılan: 2 66.7%
  • Fikrim yok/Kararsızım

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3

Bedelli olmamalı. Vatan borcu parayla ödenmemeli, kemikleri sızlıyor çiftçi çocuğu şehidimin.

Zaten onursuzca bir davranışta bulunuyorlar hic olmazsa silah tutmayi öğrensinler
Askerlik gorevine fiyat biçen vataninada fiyat biçer
Askerlik her Türk erkeğinin yerine getirmesi gereken bir gorevdir , bir nöbettir.
Seferberlik ilan edildiginde once bu bedellileri alsinlar askere
28 gün askerlik yapip 28 sene hikaye anlatirlar bunlar.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bedelli kolay çözümdür, ekonomiye katkısı olur (ki bu da tartışmaya açıktır) insana olmaz. bu ülkenin gençlerine neden askerlik yapmak istemediği sorulsa daha etkin çözümler bulunabilirdi. ha bu arada 28 gün şartına gerek yok, askerlik gibi kıymetli bir görevi madem bedelli yaptın bari erasmus yapma. :cici:

Para veriyorum bir de eğitim mi göreceğim?
Nö. Eğitim görmeme parası ne kadar onu da verek.

Askeriyenin durumu ortadayken bence bedelli devletin karına olur, hiç bir işe yaramayan askerler için o kadar masraf israftan öte bir şey değil.

Adam askere gidiyor ama 2 saat nöbet tutmamak için rdm oluyor şeref fukarası, diğeri iki tane eşya kaldırmamak adına her türlü şebekliği yapıyor, birisi diğerinin kim bilir ailesinin nasıl kazandığı parasını çalıyor, egosunu tatmin etme peşinde koşan yeni astsubay, kıçı kırık uzman ailesinin davul zurna eşliğinde uğurladığı evladına nasıl zulüm ederim diye fırsat kolluyor.

Askeriyenin o kadar boktan yanları var ki saymakla bitmez, en kısa zamanda tamamen askerliğin bitmesi ülkenin yararına.

"vicdani retçi"yim ve bu hakkin yasallastirilmasini istiyorum.

Öyle bir anlatmış yukarıdaki gören sanacak böyle herkes Hakkari'ye gidiyor göreve. Oturup patates soyuyosun, tuvalet temizliyorum, hiç bir şeye yararsın yok, hayatından boşu boşuna zaman gidiyor. Verdiğin para vatana daha yararlı oluyor. Kaldı ki devlet vatandaşı korumak için vardır tersi değil yani. Askerlik saçma bir konsept.

Ne çok klişe olmuş sizde Patates soymak , WC temizlemek ... Gidenler nöbet tutmuyor zaten sırf bu işler var sabah akşam Soğan,Patates kesiyorlar , Gidenler Rütbeleri öğrenip selam vermeyi bilmiyorlar zaten , sabah akşam yatıyorlar (RDMler hariç) Gidenler emir almayı da bilmiyorlar zaten sabah akşam hep yatıyorlar ...
Hayatınızın en önemli baharında 28 güncük gitmeyin bencede ... Ama Erzurum Lisesi de gitmeseydi savaşmasaydı şimdi burada olmayacaktınız...

Bence kadinlar askere gitsin.

Sonuçta hiç birimiz eğitimli değiliz, teorik eğitim verileceği söyleniyor, yurtdışında oturup yararlananlar uzaktan eğitim alacakmış.. İlla bir eğitim verilecekse herkesin ikamet ettiği yerde, uygun zamanda eğitim alması en uygunu olur, milleti işinden etmeye gerek yok.

Ne çok klişe olmuş sizde Patates soymak , WC temizlemek ... Gidenler nöbet tutmuyor zaten sırf bu işler var sabah akşam Soğan,Patates kesiyorlar , Gidenler Rütbeleri öğrenip selam vermeyi bilmiyorlar zaten , sabah akşam yatıyorlar (RDMler hariç) Gidenler emir almayı da bilmiyorlar zaten sabah akşam hep yatıyorlar ...
Hayatınızın en önemli baharında 28 güncük gitmeyin bencede ... Ama Erzurum Lisesi de gitmeseydi savaşmasaydı şimdi burada olmayacaktınız...

Muhakkak öyle ancak herkesin yarattığı imajdaki gibi keleş alıp da CS oynar gibi düşman taramıyorsun. 28 günün bedelli olması sorun. Bir hizmet veriyorsan talebe göre vermek durumundasın.Eğer ülke bütünlüğünü tehdit eden bir durursa herkes gider zaten kimse boku bokuna mayına basıp ölmek istemiyor 15sn reklam olmak için.

Ya sonucta yasallasan sure 21 gun.

Gidilsin tabi iyi kotu gorulsun ogrenilsin.

Zaten ben eminim 21 gunu burnundan getirirler askerler. Bedenen olmasa da psikolojik olarak. 6 ay gidene poset diyen bir milletiz sonucta.

Her bedelli ciktiginda. Mehmet bey mehmet aga bilmem ne mevzulari dolaniyo. Hemen konuda adamliktan vatan sevgisinden dem vuruluyo.

Bu yasa cikmasa pasa pasa gidilecek zaten. Bir hak taninmisken napsinlar yok ya biz uzun mu gidelim desinler. Bence 21 gun guzel. Calisanlar icin sorun olusmayacaksa gidilsin gorulsun.

Önce benim yaptığım askerliğin parasını ödesinler geüçle o kadar helikopterden helikoptere atladık bunların bir karşılığı olmalı

Bir o eksikti neyse gideriz artık 6 ay yapmak ya da Astek olmaktan iyidir.

Valla askerlikte mantık yok ben kisa dönem yaptim yine bitmedi perişan olduk :D bence gerek yok 21 güne bastirin parayi bedelli yapin abi

Eğer askere gitmeyenler bir bedel ödüyorsa, askere gidenlere de bunun bedeli ödenmeli. Bir daha adaletten bahsetmeyin...

Geri